Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość___

długi czas oczekiwania na zasiłek chorobowy

Polecane posty

Gość gość___

Witam W sierpniu miałam wypadek, od tego czasu jestem na zwolnieniu lekarskim, ze względu długiego czasu oczekiwania na operację cały czas jest ono przedłużane, i pieniążki z ZUS-u też cały czas wpływały na konto bez problemu, w grudniu się zdarzyło nawet, że dostałam bodajże 2-go i 27-go. No właśnie... i 27-go grudnia był ostatni przelew i do tej pory nic. Ostatnie zwolnienie zostało wzięte do 9 lutego - mijają 182 dni, które można wziąć, od teraz będę miała świadczenie rehabilitacyjne, które zostało mi przyznane. Jest jeszcze jedna sprawa podejrzewam, że najistotniejsza w tej sprawie - 17-go grudnia zostało przysłane wezwanie na komisję lekarską, które miało być 18-go grudnia, ze względu, iż nie mieszkam tam gdzie przychodzi poczta - list zaginął, oczywiście jeśli zaginął to nie pojechałam na wezwanie i zostało napisane odwołanie. Z ZUS-u w styczniu przyszedł list właśnie mówiący o tym, że za okres od 18 grudnia do 29 grudnia (bo do tego dnia było zwolnienie, które zostało następnie przedłużone) nie będzie wypłacony zasiłek, no bo się nie zjawiłam na tej komisji. Ale tak czy inaczej to są dwa tygodnie niepłatne, następne zwolnienie było, bez dnia przerwy, ok za ten okres mi nie wypłacili, ale czemu jeszcze nie dostałam pieniędzy za okres chociażby cały styczeń? Skoro wcześniej przelewali ten zasiłek bez żadnego problemu?:/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować