Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dojazd samochodem wyjdzie mi taniej niż miesięczny poradzcie

Polecane posty

Gość gość

znalazłam pracę 30 km od miejsca zamieszkania. zaczynam od 1 marca. miesięczny kosztuje w dwie strony 410 zł. Czy dojazd matizem na paliwo wyjdzie mi taniej?

Gość gość
To zalezy, nie wiemy, jak ksztaltuja sie u Ciebie ceny paliwa, ile bedziesz spalac w korkach na miescie ani czy masz bezplatny parking blisko pracy. Mnie dojazd (28km) wlasnym autem kosztuje drozej, ale komfort jest nie do przecenienia. Nie wystaje na przystankach, nie marzne, nie tkwie w scisku, nie gonie do autobusu, moge dluzej pospac rano, szybciej wracam, jesli chce cos zalatwic po pracy to nie ogranicza mnie rozklad jazdy, nie mam problemow z wiekszym bagazem itd. itp. Za zadne skarby nie wroce do dojazdow na miesiecznych.

Gość gość
Musisz sprawdzic ile c***ali i przeliczyc. Nam w miescie tylebwychodzilo na paliwo a dziennie przejezdzalismy mniej wiecej tyle km. Tylko,ze mielismy disela to raz a dwa, too miasto i wiecej sie pali niz na trasie.

Gość gość
paliwo 5,45 za litr, parking bezpłatny, większość km to trasa .

Gość gość
Przejedz sie raz wte i wewte - bedziesz wiedziec ile spalasz. Dolicz nadwyzke na ew. zaskoczki (wyjatkowo dlugi korek, roboty drogowe itp). Albo pojezdzij przez pierwszy m-c i wtedy zdecyduj, co dalej.

Gość gość
Jesli nie cierpisz na chroniczny niedobor kasy i dobrze sobie radzisz za kolkiem, to nie ma co sie zastanawiac. Ktos ci juz napisal, ile zalet ma wlasny dojazd.

Gość gość
a nie potrafisz sobie policzyć ile pali twój samochód? boże i takie coś ma prawo jazdy?

Gość gośćióweczka
mój mąż dojeżdżał kiedyś 50km w jedną stronę i na paliwo szło kolo 400-500zł, skoro miesięczny jest aż taki drogi to w życiu bym się na niego nie zdecydowała i choćby z wygody wolała jeździć autem... zawsze możesz dać ogłoszenie aby ktoś z Tobą dojeżdżal i dorzucał sie do paliwa

Gość gość
autorka to zapewne blondynka :D 60 km x 22 dni pracujące to daje 1320 km w miesiącu auto niech pali 7 l na 100 km to na 1320 km spali 92,4 l paliwa cena 5,45 za litr to da 503,58. A do tego dochodzi eksploatacja pojazdu. Wyjdzie drożej - przynajmniej z matematycznego punktu widzenia.

Gość gość
nawet gdyby miało to wyjść drożej (aczkolwiek niedużo jak sądzę) to dla wygody jeździłabym autem. sama dojeżdżałam 30km głównie to była trasa ale dieslem i na paliwo wychodziło ok 400 - 500zł (100zł wystarczało mi na 5-6 dni bo tak tankowałam zawsze po 100zł)

Gość gość
Mam podobny problem. Dostałem pracę na lotnisku w Modlinie a mieszkam w Łodzi. I teraz nie wiem- jeździć samochodem, transferem https://www.modlinbus.com/ czy po prostu wynająć mieszkanie gdzieś bliżej.