Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czekam, aż moja matka umrze. Dopiero wtedy będę szczęśliwa

Polecane posty

Gość gość

moze to brutalne, ale tak jest :( ona mnie niszczy psychicznie, mam juz prawie 30 lat i ona mowi mi co mam robic, jak zyc a ja nie potrafie odmowic zeby jej przykrosci nie zrobic, jestem starą panną z marna pracą, bez zadnych znajommych, niczego :(

Gość gość
To nie jej wina tylko Twoja, tak jak Ty moze nastolatka, moze mloda dziewczyna do 20-22roku zycia ale jesli nie zrobilas nic z tym prawie do 30stki to Twoja wina.

Gość gosc35
jesteś straszna kretynka, jak możesz mowic cos takiego? starcilas kogos bliskiegoi? pewnie nie skonczona idiotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
taka stara i tak głupia ! uważaj oby to sie nie odwróciło przeciwko Tobie....

Gość gość
Sama mozesz predzej umrzec i sie nie doczekasz :O Ziec mowil do tesciowej : jak ty umrzesz , to ja sie upije ! Zmarl juz 10 lat temu a jego tescowa 85 lat i jeszcze zyje ! To wolisz zeby Twoja matka zmarla zamiast jej sie przeciwstawic ? Moja matka tez mi ciagle mowi co mam robic a jak ja nie chce to sie na mnie gniewa , ale ja nie ustepuje a ona musi sie pogodzic z moja decyzja i tyle !

Gość gość
Nie słuchaj nikogo. Wiem, jak to jest. Kto nie przeżył, ten mądry w gadaniu. Czasem rodzic jest tyranem, typem osoby, która zniewala i uzależnia, całkowicie kontroluje i to w każdej sfarze życia. I tak od dziacka. Dlatego trudno jest się wyrwać takiej osobie i żyć swoim życiem. I kiepska praca wcale w tym nie pomaga, bo nie mozna się wynieść, odizolować, postawić twardo granicy. Niestety, finansowe uzależnienie też istnieje. Ale to są nasze wybory. Wolisz siedzieć z nią niż pod mostem - w porządku. Ale! - Tak czy inaczej, myśl o sobie, o tym, co dobrego każdego dnia możesz dla siebie zrobić. Trzymam kciuki za Ciebie. I wierzę, że kiedyś nastanie lepszy czas. :)

Gość gość
lepiej nie czekaj na czyjas smierc bo mozliwe , ze pierwsza umrzesz :(

Gość gość
Nigdy nie bedziesz szczesliwa bo nie zaslugujesz :O

Gość gość
Niektórzy piszą, że jego rodzice swoje, a on swoje. I są tacy dumni, że potrafią się przeciwstawić. Widać, nie wiedzą co to typ tyrana, agresora, który kontroluje na każdym kroku i zniewala psychicznie. Moja koleżanka tez mądra, bo ojca "usadziła", ale jej ojciec jest taki, że go da się "usadzić". Ludzie zapominają, że każdy ma swoją historię i to, że ktoś się postawił, to nie znaczy, że Tobie jest to łatwo zrobić, bo może Ty masz twardszego "przeciwnika". Bądź trochę egoistką i po prostu pomyśl czasem o tym, co dla Ciebie jest dobre. :) I nie jesteś ani kretynką, ani idiotką, ani nikim gorszym. Winna jest matka, która traktuje Cię jak przedmiot, lalkę, zamiast być obok i pozwolić CI życ własnym życie. Psychologowie już dawno udowodnili, że ludzie lubią skupiać winę na ofierze zamiast na kacie (w tym przypadku na Twojej matce). Będzie dobrze, tylko musisz o siebie sama zadbać, sama siebie pokochać i zrobić dla siebie codzinnie coś dobrego. Nie patrz na innych. Bo inni Ci nie pomogą. Każdy mądry, bo myśli tylko o sobie. Ty też zacznij o sobie myśleć - dobrze myśleć! - i o siebie zadbaj. :) Powodzenia. :) PS A krytyką się nie przejmuj, bo krytykować każdy "mądry" potrafi. Tylko doradzić, wesprzeć rzadko kto potrafi.

Gość gość
Na szczęście zasługujesz. To, że myślisz o matce tak a nie inaczej, to jej wina. Gdyby CIę kochała i wspierała jak należy, nigdy nie miałabyś takich myśli. Będziesz szczęśliwa, jeśli sama o to swoje szczęście zadbasz. Przede wszystkim zacznij uczyć się doceniać małe szczęście: chwilę na spacerze, ptaki za oknem itp. :)