Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KasJak

Wolontariat... działacie?

Polecane posty

Mam pytanie czy macie jakieś doświadczenie z wolontariatem/ pracami społecznymi? Dużo się o tym mówi, ale chyba mało osób w tym uczestniczy. W jaki sposób najlepiej pomóc? Macie jakieś sprawdzone miejsca?

Gość gość
Ja bardzo często udzielam się w wolontariacie, jestem oficjalną wolontariuszką dwóch większych (o ile nie największych) organizacji, należę do kilku sztabów, pomagam tym dzieciakom jak i dorosłym. Jak dla mnie to wspaniała sprawa że mogę zrobić coś dla kogoś bezinteresownie ;)

Gość gość
ja w ramach prac społecznych dokarmiam bezdomne koty ok, teraz możecie się śmiać, moim futrzakom też się mordki śmieją :-)

Niestety ja nie mam czasu, lub nie umiem dobrze nim gospodarować, tak aby znaleźć czas na wolontariat. Jednakże jeśli tylko mogę staram się wesprzeć wszelkie pozytywne/ dobre działania. Zawsze wysyłam smsy na fundację, przekazuję karmę dla schronisk dla zwierząt. Nie wiem czy o tym wiecie, ale można wspierać też fundacje w inny sposób, np. rejestrując się na stronie, wypełniając wszelkiego rodzaju ankiety. Brałam udział w takiej akcji i każdy może ich wesprzeć na ich stronie internetowej pomagam.gajusz.org.pl/?cd=fbos&utm_source=kafeteria.pl&utm_medium=referral&utm_campaign=gajusz :)