Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość landrynkowa 987434

KOSTKI ROSOLOWE, VEGETA , ZIARENKA SMAKU itd

Polecane posty

Gość landrynkowa 987434

Uzywacie tego do przyprawiania jedzenia? Ja przyznam, ze wczesniej uzywalam ale od czasu jak przerzucilam sie na inne gotowanie zdrowsza kuchnie i oczywiscie wywalilam te "dodatki" to duzo lepiej sie czuje :) Przede wszytskim nie mam napadow glodu, nie boli mnie glowa, nie ciagnie mnie do slodkiego i ciaglego podjadania. Na "zdrowej diecie" ciagne juz pare miesiecy i powiem Wam, ze czuje sie rewelacyjnie a na dodatek schudlam pare kg wlasciwie bezbolesnie. Jakis czas temu przechodzilam kolo budki z kebabem... i kupilam jednego :P Po paru h tak mnie rozbolala glowa , myslalam, ze mi peknie. Powiedzialam sobie , nigdy wiecej !!!

Gość gość wspomina
Nie, nie używam, kiedyś jak mieszkałam z teściową to używałam bo ona tak gotowała i musiałam się dostosować, teraz tego nie tykam, nie lubię tego sztucznego smaku.

Gość gość
ja też nie lubię tego sztucznego smaku, w dodatku lubię doprawiać potrawy a te kostki i ziarenka zabijają wszystko inne:) poza tym wytarczająco dużo chemii mamy na codzień, wytarczy.

Gość gość
nie, bo bardzo mało używam soli. zamiast tego wolę dodać zioła. a te kostki to tak jakby wsypać kilka łyżek soli :( moja mama używała i jak zaczęłam sama gotować - miałam 16 lat - to zdecydowanie poprawił mi się smak i węch, bo wczęśniej jak gdzieś szłam to wszystko wydawało mi się niedoprawione i mało słone. potem ten problem zniknął.

Gość gość
Ja od czasu do czasu używam gotowych przypraw ale coraz rzadziej po to sięgam. Zrobiłam domową przyprawę typu jarzynka . Jest o wiele smaczniejsze. Do tego dużo ziół

Gość gość
A ja uzywam i kostki i przyprawy. Mi tak smakuje.

Gość gość
ja nie używam od kilku miesięcy, rodzina na poczatku biadoliła, ale przywykli

Gość gość
uzywam

Gość gość
Ja nie używam - a mimo wszystko ciagnie mnie do słodkiego :P

Gość gość
Nie używam, nie widzę sensu w używaniu, toto wszystkiemu nadaje taki sam paskudnawy posmak.

Gość gość
wegetę dodaje czasem do jakiś dań ale bardzo rzadko. Najczęściej doprawiam tylko solą, pieprzem i ziolami. Niestety ja jestem uzalezniona od glutaminianu sodu wiec jakd zieci nie patrzą leję do talerza litrami maggi. Mąż to samo. Dzieciom wmawiamy ze zupa slona i nie trzeba. Jak jeszcze nie są uzaleznione to nie mam ochoty ich uzalezniać.

Gość wifigdańsk
jjeku a co to takiego ziarenka smaku? tyle lat gotuję i jeszcze o tym nie słyszałam.

Gość gość
ja tez sobie zrobilam swoja vegete mieszajac ziola

Gość gość
kostki rosołowe,hehe może z jedno opakowanie w ciągu roku zużywam.Ziarenek i vegety a ni razu nie miałam w swoim domu.Kupuję przyprawy pakowane w takie przeźroczyste woreczki.

Gość gość
Do każdej potrawy dodaje.

Gość gość
ja używam teraz ziarenek smaku. Co do słodkiego: mnie od ponad 2 tygodni nie ciągnie, a diety nie zmieniłam, wystarczyło przeboleć 3 dni bez słodkiego. Potem w między czasie zjadłam kawałek tortu i ciasta na roczku u swojego dziecka i dalej mnie nie ciągnie. Jedynie herbatniczka czy coś.

Gość gość
ty wyzje, no to smacznego.

Gość gość
No wlasnie chodzi o tego :herbatniczka czy cos" :O

Gość gość
niestety używam kostek i vegety, nei umiem inaczej doprawiać mąż ma daremny smak bo jemu wszystko wydaje się za mało słone i nawet gdy rosół jest bardzo słony to i tak doda masę maggi

Gość gość
Używam bo mi tak smakuje i nie zrezygnuję z tego.

Gość gośćop
całość trzeba skopiować

Gość gość
kostek rosołowych ze sklepu nie używam bo mi zwyczajnie nie smakuja,mam w zamrazarce zrobione swoje domowe kostki i ich uzywam np do sosu. jeli chodzi o wegete to nie kupuje, jednak tesciowa kupuje wiec czasami zupe tym doprawie , ale raczej rzadko.

Gość gość
ja nie uzywam odkad sie z domu wyprowadzilam, ale od slodkiego mnie nie odzucilo, fakt nigdy nie jadlam duzo, raz na tydzien albo i 3tyg jakas czekolada.