Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po ładowaniu telefonu przez usb bateria krócej trzyma?

Polecane posty

Gość gość

kurna, moja ładowarka jest taka lipna, że przez gniazdko elektryczne nie ładuje, a przez usb już tak, wiecznie mam jakieś sprawy na głowie, więc nie wymieniałam jeszcze ładowarki, za to telefon ładowałam przez usb jakieś 3 razy. wczoraj naładowałam na 100%, telefonu używałam tyle co nic - jedynie internet przez 5 minut i sprawdzanie godziny. po paru godzinach od ładowania miałam już 50%, w ciągu nocy z tych 50 zrobiło się 3% :o czy ktoś mi powie jak ładowanie przez usb wpływa na baterię? mam jeszcze baterię wymieniać? :o

Gość gość
Jeśli naładowałaś do 100% to powinno trzymać tak samo. Coś z baterią masz. Ładowanie z USB wpływa na baterię, ale raczej pozytywnie. w usb jest tylko 500 mAh, a w nowoczesnych ładowarkach nawet 1-2A Im niższym prądem łądujesz baterię tym dla niej lepiej.

Gość gość
Sprawdź oznaczenie w katalogu producenta, naklejka często kłamie.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź, w sumie mój telefon to jedno wielkie g***o odkąd go dostałam, nienawidzę go serdecznie i chyba dlatego tak mi dokopuje :P właśnie się ładuje, bo przed chwilą mi padł, dobiję do 100% i zobaczę czy dzisiaj/jutro też tak kijowo będzie trzymał.