Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle marze

refundacja in vitro

Polecane posty

Gość ciagle marze

Szukam osób, które zakwalifikowały się rządowego programu in vitro, chciałam spytać jak wygląda leczenie, komu się udało. Ja osobiście zakwalifikowałam się, raz juz podchodziłam do zabiegu w innej klinice i miałm robione całkiem inne badania, teraz praktycznie żadnych, tylko wymazy, reszte robiłam ponad rok temu, ale lekarz uznał, że nie ma konieczności powtarzania ich... częstotliwość spotkań u lekarza też była inna, może to zabrzmi dziwnie ale zastanawiam się czy za pierwszym razem trafiłam do naciągaczy czy poprostu przez to ze teraz jest to refundowane podchodzi sie do tego bardziej lajtowo??

Gość gość
ja czekam na refundacje, ale ma to byc mój pierwszy zabieg dlatego niewiem jak to jest, a co tak naprawde podlega refundacji sam zabieg czy wizyty, badania i zabieg??

Gość gość
up

Gość ciagle marze
nikogo nie ma kto jest po??

Gość gość
też udało mi sie załapać na refundacje, ale to bedzie pierwszy raz i zaczynam dopiero za jakiś miesiąc, wiec na razie nie mam porównania, ale to ciekawe, jak jest. ja strasznie sie boje.

Gość gość
ja sie zaklasyfikowalam, Invimed Warszawa 1. przed pierszym spotkaniem musialam zrobic szereg badan, typu usg piersi, toxo, rozyczke, kariotyp, amh i tak dalej, maz kariotyp i badania nasienia(badanie nie mogly byc starsze niz 3 miesiace). Sami za nie placilismy. Dziwne ze Ty nie mials zadnych zleconych badan. 2. Po 1 spotkaniu tzw. klasyfikujacym dostalismy skierowanie na badania hiv hpv .., juz refundowane z funduszy 3. Dostalismy termin na 4 kwietnia. Jestem pelna obaw i nadziei. To bedzie 1 invitro.

Gość gość
up up

Gość ciagle marze
a mam pytanie czy w invimedzie w Warszawie podchodzisz I raz? Ja cześć z tych badań o których piszesz miałam robione rok temu, wiem, że są wazne tylko 3 miesiące i gdyby mi lekarz je zlecil sama bym za nie zapłaciła ale mi ich nie zlecił, zastanawiałam sie czy ich nie wykonac na własną rekę, ale teraz juz zaczełam brac zastrzyki to i tak jest za późno...

Gość gość
mówi Wam coś lek o nazwie MEDROL - mam go brać jeszcze przed zabiegiem, jest to niby steryd pomagajacy zagnieździc sie zarodką, ale w ulotce nic nie znalazłam?

Gość gość
Naprawde nie masz glupich 8 tysiecy???? Jak wy ludzie zyjecie.

Gość gość
uwież mi, że to kosztuje o wiele wiecej niz 8 tys

Gość gość
ja mam refundowany zabieg a juz za same leki zapłaciłam ponad 4 tys. niewiem ile jeszcze to mnie bedzie kosztować, poprzedie podejście kosztowało mnie ponad 10 tys. juz nie mowie o całym leczeniu poprzednim, zanim sie zdecydowaliśmy... jest to kosztowne, ale oczywiście w naszym kraju sa osoby, dla ktorych wydanie 8 tys. to pestka...

Gość gość
8tys za zabieg refundowany? ciekawe ja za krotki protokol niecale 3tys

Gość gość
powiedzcie mi prosze w ktorymi momencie zaczynacie brac zastrzyki?

Gość gość
jezu poszukajcie info w necie- zalezy jaki protokoł

Gość gość
a jakie to ma znaczenie czy w 2 czy 15 dn cyklu??

Gość gość
to ja z 02.03.14 jestem przed wizyta i sie zastanawiam kiedy bede brala te zastrzyki chcialam pogadac, myslalam ze po to jest to forum

Gość gość
Ja płaciłam za wszystko...łącznie z wizytami, lekami i badaniami wyszło około 20 tys... Miałam też histeroskopie prywatnie...na termin czekałam tydzień!!!!! Teraz mam w tej samej klinice zlecone to samo badanie na NFZ ale z zupełnie innych powodów(powikłania po cc) to czekam na ustalenie terminu już 2 miesiące i generalnie wszyscy mają mnie w d***e:)poczekam już do tego terminu ale odpowiednio to skomentuje

Gość gość
do 02.03.14 rozumiem ze nie mialas refundowanego invitro ? to jest nie w temacie..

Gość gość
WPisałam kwotę jaką płaciłam bo wcześniej komentarze pojawiały się że in vitro kosztuje 3 tys...czy 8...wpisałam faktyczną kwotę...no ale PRZEPRASZM ŻE SIĘ WCINAM NIE Z TEMATEM....więcej nie będę...a można było podyskutować o różnicach

Gość gość
ok, dziecki za info:), dobrze ze sie dolaczylas:), przepraszam, to bylo glupie co napisalam.. to rzeczywiscie duzo zaplacilas, ja zalapalam sie na invitro refundowane, cale szczescie, ale jestem pelna obaw, bardzo sie boje, na dodatek jestem panikara i nie cierpie zadnych zabiegow.

Gość gość
ja zastrzyki zaczełam zaraz na początku cyklu, juz od pierwszego dnia, a ile ich wezmiesz to zalezy od organizmu, od pierwszego zastrzyku do punkcji u mnie mineło 17 dni.

Gość gość
a jesli chodzi o rózniece w zabiegach refndowanych i tych nie to dla mnie ogromne, moze cześć róznic wynika z dwóch róznich klinik w których sie leczyłam, ale tez sama refundacja ma swoje zasady i ograiczenia...

Gość gość
Na czyms musza zarabiac... refundacja w calosci nie pokrzwa kosztow leczenia

Gość gość
dla mnie osobiscie ta refundacja to ściema, albo cos jest refundowane albo nie... tzn, mysle, że powinno być to refundowane dla wszystkich i na stałe, a nie wprowadzania jekiś ograniczeń liczbowych i jakościowych, nie rozumiem tego. Oczywiście że jestem za nią i na pewno to jakoas pomoc, ale hmmm... kiedy leżałam przed punkcją na sali były ze mną trzy inne pacjentki, którym refundacja sie należy ale juz na ten rok nie ma miejsc, musiały by czekać do przyszłego roku, ale niestety nie każdy moze czekac, żal mi ich było strasznie i źle się czułam, że ja mogę a one wcale nie mając lepszej sytuacji nie mogą...

Gość gość
a czy badanie i wizyta wykonywane zaraz po zabiegu sa tez refundowane czy sie płaci?

Gość gość
wizyta jest bezpłatna, ale badania to zależy jakie, część z nich jest refundowana, ale nie wszystkie.

Gość gość
a tak w ogóle to po zabiegu jest jeszcze jakas wizyta, bo mi wydaje sie, że nie, odbiera sie wynik i jak sie nie udało no to.... a jak sie udało to sie szuka lekarza prowadzącego, bo raczej kliniki zajmują sie pacjentką do momentu zapłodnienia.

Gość gość
a ja jestem 10 dzien po zabiegu i czekam na efekt... miałam zabieg z refundacji, przebiegało to troche inaczej niz wczesniej przy zabiegu nierefundowanym, który miałam w innej klinice, wiec niewiem z czego wynika różnica, ciężko powiedzieć, bo ilu lekarzy tyle metod.

Gość gość
ja czekam na in vitro