Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

554 złote do końca miesiąca kosztorys czy starczy mi

Polecane posty

Gość gość
duzo zarabiasz, w prywatnej firmie?

Gość gość
- psująca sie pralka - brak piekarnika - woda na bojler - mały szpetny grzejnik gazowy, który guzik daje, nie ogrzwa całego mieszkania, sciany są zimne, tylko nad grzejnikiem metr do góry jest ciepło tylko doskonała, nienaganna lokalizacja i kilka ładnych mebli stanowi atut no i cena. jak sie tak ma, to się oszczędz,a jak sie chce mieć lepiej, to sie płaci, coś za cos;-/ a wy mi tu opowiadacie, że bede pięknei mieszkac, a -pasztetową wp*****lac... a lepiej wp*****lac schab i mieszkać z robactwem, w zimnie, w smrodzie i świadomością, że nikt tu przede mną nie sprzątał? w sytuacji, gdy wsty mi nawet najbliższą rodzinę zapraszać, a facet jak przyszedł, to wstyd jak cholera, jakby miałbyć seks, to chyba w korzuchach, bo by nery zmarzły

Gość gość
w korporacji wolę wydac wiecej na mieszkanie i zyc w estetyce niż zeżreć 3/4 pensji, bo mi aby w d**ę idzie potem nierożwaznie będe wydawać na ciuchy i rzczy, których nie potrzebuję, za cukiernię to juz lepiej w coś konkretnego ładowac, co by się dobrze żyło nie wiem ile roztoczy jest w tej wykładzinie, pewnie do czyszczenia trzeba by było ją dać boję się na niej siadać, bo to obrzydliwe, blee

Gość gość
acha, zapomniałabym pośredniczka kłamczucha, która wzięła bezwstydnie kasę za wprowadzenie mnie w szambo mambo i jak przyprowadziła kogos teraz na oględziny rządziła się w póki co jeszcze moim mieszkaniu i kłamała lasce w żywe oczy jak to ciepło tam nie jest poza tym pluję sobie w twarz , że podpisałam tak niekorzystną umowe...stronnicza jak cholera, ciągle tylko: wynajmujący ma prawo, ma prawo, najemca ma obowiązek, obowiązek... psia mac... a na koniec s*******ny okazało się, że umowę z zakładami grzewczym, wodociągowym, energetycznym musze indywidualnie podpisywac SAMA i osobno płacić na te wszystkie konta, k***a mać w zimę najgorszą pięc razy latałam załatwiąc formalności, bo to państwówka wszytsko i tak mnie odsyłali z kąta w kąt i 4 razy, a teraz będe jeździc rozwiązywać, ja p******ę

Gość gość
mało wad? Nie sądze. A teraz nowe mieszkanie, właścicielka i posredniczk,a umowa...wszystko wyglada całkiem INACZEJ. Jedyne dobre, co zapomniałam wymienić, że mi kaucję kolo odda, więc będe miała trochę tej gotówki jeszcze, spanikowałam, ale i tak przecież mam kasę, wczoraj jak założyłam temat, to spanikowałam

Gość gość
acha, a teraz chyba sie okazuje, że zasiegu też nie ma, bo nie mogę wysłac smsa z drugiego końca pokoju, a doładowywałam konto wczoraj ja jebię...a ja tu słysze o wystawnym stylu życia, haha

Gość gość
że też tak cię poruszył ten jeden niewinny prowokacyjny zwrocik... ale chcę byś wiedziała iż doceniam ogrom pracy nad kupą tekstu wyjaśniającego twoją jakże beznadziejną sytuację życiową

Gość gość
Kobieto po co ty korzystasz z tych pośredników, nie pisz też że kłamala ci w żywe oczy, bo jak wchodzisz do mieszaknia z którego cieknie z sufitu, śmierdzi kanalizacją i nie ma okien to chyba to zauważasz. Powiedzieli ci że jest pięknie, nic tylko zapłacić więc w to uwierzyłaś i zapłaciłaś? Jesteś moooocno nieżyciowa, po co w ogóle pisałaś o tym inglocie? Bo to się z kosztami nijak nie wiąże. Dziwię się że ktoś ci płaci prawie 3 klocki co miesiąc, po wypowiedziach widzę, że masz bardzo przeciętny poziom, nie uwierzę że wykazujesz się nad ten poziom jako pracownik. No i nie szanujesz swoich pieniędzy, pośrednicy to osoby tylko dla bogatych, którzy nie mają czasu na znalezienie lokalu czy mieszkania- a ty jesteś młodą wynajmującą dziewczyną, może ci się wydaje że cię stać, ale w perspektywie przyszłości nie stać cie na takie wydatki. Tysiąc za to że ktoś ci mieszkanie znalazł? Dla mnie fanaberia w czasach kiedy wszyscy ogłaszają mieszkania w prasie i w internecie. Abstrahując- ja i 3 moje siostry, każda w innym mieście przy czym wszystkie mieszkamy w b.dużych miastach w PL, płacimy za pokój do 600 zł max za ładny pokój w dobrej lokalizacji i zawsze bez żadnych pośredników. Nie zrozumiem, jak można nie mając zapewnionej spokojnej przyszłości tak swobodnie traktować pieniądze- po co ci mieszkanie, jak możesz mieszkać w pokoju? Mieszkanie to się wynajmuje z facetem, albo siostrą czy kumpelą.

Gość gość
To, że chcę mieszkać sama wynika z mojej prywatnej potrzeby, nie ingeruj w to. Nie mam złej sytuacji życiowej, a wręcz bardzo dobrą. Wyproiwadzam sie z podanych powodów, a to, że biore pośrednika wyjasniłam na poprzedniej stronie. CO mam zrobic, skoro mi komune proponują za te same pieniądze? A pośredniczka nie bierze 1000 tylko 500 i jest w ogłoszeniu, nic na to nie poradzę. Inni mieszkania nie wychodza taniej, a sa albo daleko albo mają obizony standard. Ty mnie nie rekrutowałas, więc nie obchodzi mnie jak wysoko oceniasz mój poziom wypowiedzi. Co złego wtym Inglocie? Jade, bo wiem, że jest taka mozliwość, by skonsultować się z kimś, kto się zna za darmo. I to Cię tak zabolało i dało do myślenia, że zapewne jestem głupia??? Wynajmowałas Ty kiedy pokój? Nie wiadomo na kogo się trafia i to nie jest ten sam komfort nigdy. Po co mam wynajmować pokój, skoro stać mnie na to mieszkanko i na zycie starcza mi spokojnie? Jako, że się przeprowadziłam do pracy, to firma może mi dopłacić kilka stów do mieszkania, za podpisaniem lojalki na 5 lat. Czemu niby mam nie mieszkac jak chcę? I na co trzymac te pieniądze? W skarpecie? Byle nie wydać? To dopiero wieśniackie myslenie, mieć, ale nie wydać. To po co się ma?

Gość gość
oszczędza się choćby po to żeby nie zakładać wieczorami głupich tematów pt. czy mi starczy do wypłaty bo chciałam se kupić bluzeczkę ;)

Gość gość
mam kasę, kaucję mi koleś jeszcze zwróci błąd na tym polega, że panikuję, 200 zł mam oszczędnosci,a le to na urlop ja panikuję i nie powinnam zakładać tego tematu jestem tzw singielką nie mam żadnych zobowiązań, mam dość skromne potrzeby życiowe, wzgldnie patrząc, dotyczące wakacji i zakupów i imprez, nie chodze na żadne, rzadko wychodzę a zarabiam więcej niż połowa ludzi, ciesze się, bo bałam się czy w ogóle będe miała pracę kiedykolwiek ale w realu opowiadac tyle nie będe, bo ludzie pomyślą, że się chwalę, ale w necie można wszystko;-p

Gość gość
Poza tym gdybym o kase się nie bała, to bym takiego tematu nie załozyła

Gość gość
masz imponujący słowotok, autorko. zarabiasz ustami, że tyle zarabiasz?

Gość gość
A cóz to miało być za pytanie?;-/ Dlaczego nic się nie da normalnie napisać?;-/ Dodam, że raz zacielam się w mieszkaniu, bo zamek jest do d**y

Gość gość
zapomniała dodać, że jak woda leciała z dachu, to zaciek się robił też w miejscu, gdzie jest lampa na suficie- równie dobrze mogło dojść do zwarcia no i radość, że na łózko mi nie kapało, ech tak więc jak się chce mieć ładnie, to tak to wygląda, nie inaczej, trzeba płacić

Gość gość
a posredniczka jest kłamczuchą, bo wiedsząc, ze narzekam na zimno, to sprzedaje mojej następczyni informacje, że jest tam ciepło. ja p*****le

Gość gość
zapłaciłam już tego tysiaka i kuźwa poszłam wydać 50 zł w żabce ja jebię, ze mną to jest żywot

Gość gość
czemu nie chcecie porozmawiać ze mna o zyciu?

Gość gość
jak przestać żreć?;-( czemu na poczatku miesiąca nie udaje mi się odłozyc od razu 400 stow, bo lubie popatrzec na konto, że mam, apotem żrę tą kasę?

Gość gość
up

Gość gość
k****, muszę naruszyc oszczędności bo wczoraj wydałam na dwie bluzki i kosmetyki. jestem z******ta i mam teraz 300 zł. jasne, że przeżyję, ale jestem w****iona jak dziki reks!!