Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda starucha

Siwe włosy a wasz wiek

Polecane posty

Gość młoda starucha

Od porodu (pół roku temu) mam wysyp siwych włosów (na głowie). Jestem załamana:( Mam 27 lat, wcześniej ani źdźbła siwego. Czy ten proces można zatrzymać, odwrócić? Nie cierpię uzależniać się od ciągłego malowania, więc postanowiłam je po prostu obciąć i farbować krótkie. Ale nie jestem zadowolona, tyle że nie radzę sobie z farbowaniem odrostów i w rezultacie mam kilka kolorów na głowie oraz odrost z siwymi włosami:( Na fryzjera co miesiąc mnie nie stać, bo to impreza za więcej niż stówę. Macie siwe włosy? Ile macie lat i jak sobie radzicie? Dodam, że jeszcze nie chcę ich na tyle zaakceptować, by nie maskować...

Gość gość
mam 37 lat i wszystkie siwe włosy :-( pamietam jak mialam 31 lat to wyrywałam sobie pojedyncze siwe, tak raz w tygodniu, eh

Gość gość
naprawdę, macie siwe włosy w tak młodym wieku?

Gość Escobar997
22 lata, pierwsze siwe włoski już się pojawiają na brwiach i na lini skalpu, jestem dumny, życie wyciśnięte jak młoda cytrynka!:D

Gość gość
Mam 28 lat i ani jednego siwego włosa. Wcale włosów nie farbuje mam ładny naturalny kolor.Siwe włosy przed 30 nie są chyba normą?

Gość Escobar997
o a z drugiej strony mam krewną która ma 90 lat i nie ma wcale siwych włosów, do niedawna miała po prostu brązowe, teraz się zaczęły robić ryże jak u tuska, nie żartuję

Gość gość
36 I masakra tyle siwizny, to chyba genetyczne bo u nas w rodzinie wszyscy szybko siwieja

Gość młoda starucha
Ano mam, naprawdę:( Wczesniej nie farbowałam włosów, tylko szamponetkami czasem na jakies wyjscie albo takim szamponem do 28myć. Tez zadowolona bylam ze swojego koloru włosow. A teraz to beznadzieja. Wiem, że to jest normalne, bo np. genetyczne. Tylko co zrobić? Jak żyć?

Gość gość
Ja mam 30 lat i od niedawna pojawily sie siwe wlosy. Narazie wyrastaja mi siwe tylko na czubku glowy no ale i tak zalamka ze w tym wieku juz :( ja mam ciemny blond wlosy i robie jasniejsze pasemka wiec ten plus ze sie to tak bardzo w oczy nie rzuca.

Gość gość
mam 32 lata i kilka siwych włosów ale mam naturalny taki złocisty brąz, że ich nie widać, dopiero po dokładnym przyjrzeniu się z bardzo bliska, moja mam też tak ma i mimo, że ma 60 lat i mnóstwo siwych włosów to ich za dobrze nie widać.

Gość gość
mam w tym roku 30 lat, polowe siwych wlosów

Gość gość
W wieku 24 lat wyrywalam juz pojedyncze siwe wlosy :(, byly na grzywce i na bokach. Teraz juz maluję , bo polowe bymmusiala wyrwac, mam 41 lat

Gość gość
Pojedyncze mialam juz od kilku lat. Tetaz mam skonczone 41 i na skroniach oraz na przodzie głowy widze coraz wyrażniejszy efekt pieprz/sól (jestem szatynka). Wyglada to naturalnie, na razie subtelnie, nie mam zamiaru farbowac, docelowo chce byc naturalna siwa pania :)

Gość gość
ja mam 36 lat i od dobrych 15 lat mami siwe włosy ,mam chyba to po ojcu bo on także mając 20 lat miał siwe ,ale takie geny stres raczej nie . Mam też bardzo gęste włosy po nim i mam nadzieje że w wieku mojego ojca ,będę mieć tyle co on teraz bo też ma bujną wciąż grzywę ,wolę to ,siwe zafarbuje .

Gość gość
U mnie siwe zaczęły się pojawiać koło 24 roku życia a pierwsze dziecko urodziłam mając 27 lat, więc ciąża nie miała z tym związku. Farbuję włosy w domu zwykłą szamponetką (taką w zgrzewanej torebeczce).

Gość gość
Jak sie farbuje jasnymi farbami to odrosty mniej sie w oczy rzucaja

Gość gość
Pierwsze pojedyncze siwe miałam w wieku 19 lat. Teraz mam 29 i jest ich trochę. FArbuje kolorem zblizonym do naturalnego i dobrymi farbami wiec odrostów nie widać.

Gość gość
ja dostałam pierwsze pojedyncze siwe w wieku ok 23 lat ale to ze stresu, potem urodziłam mając 26 i wysyp, kolejne dziecko 29 lat i totalny wysyp, obecnie mam 32 lata i połowę siwych włosów, farbuję bo muszę, niestety co 3 tyg farba na włosy, ja kupuję Joannę za 5,60zł i na długie włosy 1 paczka idzie, na krótkie to i 3 razy można farbować, ładnie kryje, najlepiej jest farbować na zbliżony do swojego kolor lub na blond, ale przy blondach włosy się niszczą, pasemka są super ale to droga impreza bo po 1,5 mca jest już mus zrobienia a fryzjerzy sobie liczą po 150zł :/

Gość gość
Piersze siwe wlosy,doslownie pojedyncze to zauwazylam jeszcze na studiach. Teraz ma 30 lat i w jednym miejscu,w tym co sie zaczynaly pojawiac wtedy,jest ich troche wiecej,ale nie rzucaja sie w oczy,doslownie moze pasemko.ale to kwestia czasu i bedzie wiecej:P Moja mama ma wlosi nie tyle siwe co biale. Wyglada jak taka jasna blondynka. Mam nadzieje,ze moje po niej takie beda;)

Gość gość
Teraz mam 29 ale od roku pojedyncze zauważyłam. Farbuje bo na moich ciemnych są bardzo widoczne.

Gość gość
Ja zaczęłam siwieć w wieku 25 lat, mam 42, od 12 farbuję regularnie. Mojej babci nie pamiętam z innymi włosami niż białe, więc to geny raczej. Pocieszam się, że razem z siwizną odziedziczyłam długowieczność. Babci miewiele już brakuje do setki i jest w miarę zdrowa. Po 50-ce mam zamiar wystylizować się na siwiuteńką babuszkę w koku i okularach, kwiecista sukienkia, glany i sweterek własnoręcznie udziergany. Co myślicie? :)

Gość gość
ja zaczedłam miec siwe wlosy w 17 latach :( i od tamtej pory maluje jak po 1-1.5 odrastaja to widac prawie na całej glowie !!!

Gość gość
Mam 39 lat i 0 siwych wlosow Moi rodzice maja 70 lat i posiwieli dopiero na skroniach Mam nadzieje na to samo ;)

Gość gość
maluje co miesiąc,bo co mi zostało.jestem brunetka i bardzo widać siwki.kupuje farbę za 10zł i daje radę.u fryzjera ponad 100zł taka przyjemność kosztuje.czasem idę ze swoją farbą do znajomej fryzjerki to 50zł bierze. mam 39 lat, maluje włosy od 10 lat.

Gość gość
Ja mam 33 lata, ostatnio wiele zmartwień i chyba głownie to pogłębiło moją siwiznę, mam około 40% siwych włosów, to jest koszmar, nawet jak farbuję to jakos tak mi to niedokładnie wychodzi i jest kiszka. Mam dość długie ciemne blond włosy i farbowanie co miesiąc u fryzjera to spory wydatek, wiec walkczę sama z tymi odrostami ale łatwo nie jest :(

Gość młoda starucha
Ech, czyli jest nas więcej... Któras pisała, że to nie przez poród. U mnie było traumatycznie, ogólnie doznałam w szpitalu szoku, miałam wywoływany poród, ale w ostatniej chwili zrobiono cc, by ratować dziecko. Bardzo chciałam sama urodzic i ogolnie to wszystko tam (bylam 10dni w szpitalu) zniszczylo mnie jakos. I od tego momentu pojawily sie siwe włosy:( Nie nauczyłam się jeszcze farbować sam odrost, więc trę przy skórze, a później całość i juz czuję,że mam mocno przesuszone włosy - tak ładne i zdrowe do niedawna.

mam 31 lat i nawet jednego siwego wlosa. Ale znam osoby ktore maja po 2 lat i mase siwych wlosow na glowie.

Gość gość
ja myślałam, że źle farbuję i tak szybko odrosty widać, ale po wizycie u fryzjera jest to samo- i tak co miesiąc farbuję odrosty, które są widoczne już po dwóch tygodniach, a że mam normalnie ciemne- to je dobrze widać i co?- farbuję i się wściekam, że kobiety muszą tyle czasu poświęcać żeby o siebie zadbać, ale siwa chyba nigdy nie będę- nie chcę, przynajmniej taki mam zamiar no i bardzo dbam o odżywianie włosów, chociaż fryzjerka mi mówiła, że ciemne farby tak nie szkodzą... moja koleżanka ma jasne włosy i pasemka i pełno siwych, które "giną w tłumie" i do fryzjera chodzi tylko 2 razy w roku, na jasnych włosach dużo mniej widać

Gość gość
jagoda369 mam 31 lat i nawet jednego siwego wlosa. Ale znam osoby ktore maja po 2 lat i mase siwych wlosow na glowie. Nierób i leń ,żerujący na teściach to normalne że nie ma siwych włosów ,