Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda starucha

Siwe włosy a wasz wiek

Polecane posty

Gość młoda starucha
O to to gościu, też myślę o jaśniejszych włosach, ale swoje mam taki jasny brąz, więc raczej też lipa, bo będzie mi odrastać i siwy i obok ciemny:o A nie podoba mi się to, nawet u tak promowanej Liszowskiej;)

Gość gość
Siwe włosy mam od 17 roku życia.. Farba Silber Grau Schwartzkopfa

Gość gość
ja mam 32 lata i niedawno zauważyłam po kilkanascie siwych włosów na skroniach :// Przyznam ze przezyłam lekką depresje kilkudniową:/ Byłam u fryzjera troche rozjasnic włosy troche mniej sie zucają w oczy ale nie wszystkie siwe się zafarbowały :(

Gość gość
mój mąż ma 56 lat i tylko jednego siwego włosa, ja natomiast mam już prawie wszystkie siwe (farbuję od 3o roku życia)

Gość gość
Mam 33 i niestety kilka siwych. Jeszcze nie rzucaja sie tak w oczy bo je wyrywam. Pojawiaja sie glownie na czubku glowy, pod wlosami. Ale boje sie co bedzie pozniej :( Bo jasny blad mi nie pasuje, a ciemniejsze farba nie chce pokrywac. Masakra A jak wogole zaczna sie pojawiac na skroniach to juz koszmar :o bo te najtrudniej ukryc. A nie chce farbowac na ciemniejszy i wygladac jak w czapce :o

Gość gość
Mam 33 lata i też zaczynam zauważać siwe włosy. Odziedziczylam to po mamie , która od kiedy pamiętam musiała farbować ze wzg na siwizne.

Gość gość
mam 57 lat i nie mam ani jednego siwego włosa, moja mam 82 lata ma kilka siwych na skroniach. mój syn ma 32 i już widzę siwe. nie wiem od czego to zależy

gość jagoda369 mam 31 lat i nawet jednego siwego wlosa. Ale znam osoby ktore maja po 2 lat i mase siwych wlosow na glowie. Nierób i leń ,żerujący na teściach to normalne że nie ma siwych włosów , " . Na jakich znowu tesciach??? :D

Gość gość
ja miałam pierwsze siwe wlosy w wieku 20 lat teraz mam 35 i wlosy farbuje co 4 tyg .bo inaczej paskudne odrosty itp...

Gość gość
Co 4 tyg? Kurde, to musi byc męczące. Sam odrost? Zmieniasz czasem kolor czy od lat to samo?

Gość gość
Siwe wlosy moze i wygladaja fajnie w jakims tam wieku. Ale na litosc boska nie po 2sce czy 30sce :(

Gość gosc joanna
Ja mam 39 i nie zauwazylam u siebie jeszcze siwych wlosów,moze gdzies z tylu,ale maz twierdzi ze nie ma. Za to on mimo ze w moim wieku jest juz lekko szpakowaty,a mial dlugie czarne jak sie poznalismy. Moze u mnie to dziedziczne ale moja mama ma 62 lata i siwych u niej nie uswiadczy:)

Gość gość
siwy wlos wszedzie sie pojawia, na glowie, na nodze, w miejscu lonowym

Gość gość
miałam 23 lata jak pokazały mi sie siwe włosy. teraz 35 i musze farbowac co 3 tyg. najgorsze ze pierwsze siew włosy zaczeły mi sie pokazywac....na dole:-(((

Gość gość
mój facet też ma na dole, jest po czterdziestce na łbie oczywiscie tez ma

Gość gość
jesli ktos ma zycie trudne, stresujace to jest to powod siwych wlosow, a nie zadne geny sreny.

Gość młoda starucha
Podobno i jedno i drugie...

Gość gość
miałam 17 lat i zobaczyłam pierwsze siwe włosy...jeszcze rok temu pracowałam się raz na trzy mce.teraz żeby nie bylo siwych odrostow musiałbym farbowac wlosy co 3 tyg !!!! cóż, to geny, nic nie poradzisz....mam 28 lat

Gość gość
43 lata,siwieć zaczęłam około 40-stki,ale zauważyłam jednego siwka u mojego 13-sto letniego syna(!?);)

Gość gość
ja mam 29 lat i mnóstwo siwych włosów, u mnie to rodzinne. ze strony mamy wszyscy siwi. moja babcia w wieku 55 lat miała białe włosy...

Gość gość
jesli ktos ma zycie trudne, stresujace to jest to powod siwych wlosow, a nie zadne geny sreny. jaja sobie chyba robisz ,ja akurat stresów nie mam a włosy zaczęły mi siwiec jak zaczęłam je farbować

Gość gość
Też uważam że geny w dużej mierze, bo czemu mój mąż siwieje, a ja nie? Życie mamy bardzo podobne, więcej stresu specjalnie nie ma, no chyba że kochankę i dziecko gdzieś na boku ukrywa... Mój mąż zaczął siwieć bardzo szybko, bo już jak miał 21-22 lata miał pierwsze siwe włosy, najbardziej to widać jak ma takie ok. 5 cm bo te siwe są dużo sztywniejsze i sterczą. Autorko, ja używałam ostatnio suchego szamponu i widziałam że producent reklamuje swoje szampony jako sposób na odrosty również, bo są też do różnych kolorów włosów- szampon w sprayu, spryskujesz włosy przy skórze. Ale nie wiem czy to wyjście na stałe, te szampony są z alkoholem.

Gość gość
myślałam ze ja mam taki problem od pazdziernika jestemw drugiej ciazy w listopadzie bylam u fryzjerki na farbowaniu (chodze co 3 miesiace) i ona do mnie ale masz duzo siwych włosów myślałam że sobie jaja ze mnie robi ale mi pokazała no masakra mam 28 lat teraz ide znowu na farbowanie i faktycznie mam widze po odrostach masakra:(

Gość gość
Mam 31 i zero siwego włosa, ale to pewnie dziedziczne, bo mój ojciec zaczął siwieć dopiero koło 60-tki, a mama po 40-stce/przed 50-tką, ale ja nie jestem do niej podobna, tylko do ojca, więc obstawiam, że długo nie osiwieję. Chociaż mam bardzo stresujący zawód, więc licho wie jak to będzie. Póki co jest ok. *** Jakbym miała kiedyś farbować włosy to tylko henną (ewentualnie henną z amlą), bo za bardzo boję się nowotworów, żeby używać syntetycznych farb. Jak byłam młodsza to farbowałam włosy prawie 7-8 lat i dziś żałuję, że byłam taka głupia.

Gość znak niedozwolony
kurde to mam jednak farta bo wieku 35 lat mam swoje ciemne blond ,zdrowe ,długie ,moze temu ze nigdy nie farbowane ,nie traktowane zadnymi cudnymi maskami u fryzjera , unikajace prostownic lokówek i suszarek. Zwykły szampon co dwa dni , szczotka i niech same schną Młode dziewczyny nie farbujcie włosów !!

Gość znak niedozwolony
nie geny dziewczyny ,a chemia ! mój brat ma 29 lat i siwieja mu skronie ,a mnie nie tyka , oboje zyjemy bez stresu ,wolne zawody ,praca w domu . Ja tez mam dziecko i po porodzie nie zsiwiały

Gość gość
Ja mam wogle dziwnie Siwych włosów mam dużo ale tylko po jednej stronie głowy, po prawej Nie mam pojęcia dlaczego Na lewej stronie ani jednego siwego Tyle że dla mnie to żadna różnica bo i tak farbować co miesiąc muszę Mam 30 lat a pierwsze siwe zauważyłam ok 28 roku życia

Gość gość
Ja mialam juz w wieku 25 lat siwe wlosy.

Gość gość
40 lat pojedyncze siwe włosy w zasadzie wcale

Gość gość
jagoda poprawka- na rodzicach. wez sie za robote to raz dwa osiwiejesz. bo watpie zeby ci sie przelewalo, pewnie od 1 do 1