Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyjazd za granicę

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim . Piszę ponieważ zastanawiam się jak mogę wyjechać za granicę,nie mając znajomości koneksji.Mam bardzo mało pieniędzy uzbieranie ,zaledwie dwa tysiące w złotówkach oczywiście.Jestem w ciężkiej sytuacji finansowej,wyjechać muszę ponieważ mam 27lat i nie mam pomocy ,więc muszę się usamodzielnić.Mój angielski jest w stopniu komunikatywnym. Proszę was doradźcie jak mogę wyjechać

Gość gość
Teraz juz nie ma gdzie ani po co wyjezdzac. Za granica to samo co w Polsce.

Gość gość
wsiasc w samolot.

Gość gość
wyjezdzac to trzeba bylo 30 lat temu jak ja, zapytajcie rodzicow czemu trzymali sie kurczowo kartkowej komuszej polski.

Gość gość
Teraz wiekszosc osob chce wracac a nie wyjezdzac! To masz 27 lat i jeszcze sie nie usamodzielniles czlowieku to co Ty robiles/as przez tyle lat??? Na utrzymaniu mamusi???

Gość gość
nie byłam na utrzymaniu mamusi.Nie oceniaj skoro nie znasz,ja wiem że my Polacy mamy taką mentalność aby wdeptać drugiego polaka w ziemię,choć nawet nic o nim nie wiemy. od razy po liceum wyjechałam za granicę ,pracowałam w Niemczech rok,potem musiałam wrócić,mam tylko mamę więc musiałam pracować i pomagać studiów nie ukończyłam ,a praca jak to w małym miejscu,zarobki do najniższa krajowa,do tego aby tę pracę znaleźć trzeba mieć albo szczęście,jak to w życiu albo znajomości..

Gość gość
Juz raz byłas w niemczech to wracaj tam.Lepiej tam niz w uk.Tak mi sie wydaje.

Gość gość
Nie oceniaj skoro nie znasz,ja wiem że my Polacy mamy taką mentalność aby wdeptać drugiego polaka w ziemię,choć nawet nic o nim nie wiemy. xxx ty głupia, wredna dziewucho! sama napisałaś w pierwszym poście,że masz 27 lat i musisz się usamodzielnić - co jest jednoznaczne z tym, że jesteś już stara i w dalszym ciągu NIESAMODZIELNA!!! więc odpieprz się od Polaków, którzy w kolejnych postach po prostu powtórzyli to co sama napisałaś!!!

Gość gość
Głupia to Ty jak CI nie odpowiada to nie czytaj. Wulgarna krowa

Gość gość
nie masz szans za granicą prostaczko - zostań w swojej dziurze z mamusią i tam zdechnij!

Gość gość
Szanse to dobrze wiem ,ze mam bo znam język i za granicą bylam już kaszalocie

Gość gość
nie słuchaj tu nikogo i nie pytaj wiesz sama jacy polaczki są.wyjedź i tyle.sami musieli byc nieudolni w pl skoro wyjechali.

Gość gość
jedź! czekają na ciebie w Anglii z czerwonym dywanem,praca za 5 tys funtów miesiecznie i darmowym apartamentem!

Gość gość
nie polecam.jestem w DE od roku i zaluje ze wogole zdecydowalam sie na ten krok.tyrka tyrka tyrka,warunki mieszkaniowe to tutaj porazka za ciezkie pieniadze.nawet zlewozmywaka w kuchni nie ma.jesli chcesz sama mieszkac bedziesz musiala wszystko kupic do normalnego funkcjonowania,gole sciany. poza tym brak znajomych,brak normalnego zycia..naprawde nie polecam.emigracja to tylko dla silnych osob,ktore radza sobie w kazdych warunkach..poza tym minely czasy ze sie powodzilo za granica.

Gość gość
12.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Teraz wiekszosc osob chce wracac a nie wyjezdzac! ------------------------------ Hahaha żart dnia :D pokaż mi te wracające osoby, bo jakoś ich nie widzę :D

Gość kasia_katarzyna4991
Lepiej wszędzie indziej niż w Polsce.Tu się niczego nie dorobisz.Ja bym na twoim miejscu wyjechała na wyspy.Tylko przed wyjazdem poszukala tam czegoś do mieszkania skoro nie masz znajomych.Na początku będzie Ci trudno,ale gwarantuje ci że z miesiąca na miesiąc odczujesz różnice:)o pracę też poczytaj w internecie dużo jest ofert

Gość gość
kasiu duzo ofert jest, ale ile chętnych.nigdzie juz nie jest dobrze

Gość gość
Dokładnie, nigdzie dobrze nie jest