Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem nieudacznikiem? Moj cv. Poradzcie

Polecane posty

Gość gość

Mam 34 lata, od 12 lat mieszkam zagranica. Tak tez skonczylam studia. Najpierw studiowalam w Polsce, po roku przerwalam i wyjechalam. Tam troche trwalo, az dostalam sie na studia, zdalam egzaminy jezykowe itp. Chodzilam najpierw na roczny intensywny kurs jezyka. Potem zrobilam BA. I poszlam do pracy, zeby zdobyc troche doswiadczenia. Pracowalam okolo 5 lat glownie w dziedzinie projekt Management i jako sekretarka. W tym 2 lata na kontrakcie w innym kraju. Rowniez jako Trainee w duzej korporacji. Potem dalej kontynuowalam magisterke i dalej pracowalam na caly etat. W tej chwili koncze pisanie pracy magisterskiej. Pol roku temu zaczelam tez zaocznie podyplomowke. W przyszlym roku mam koniec. Czuje sie stara, ze dopiero teraz koncze magisterke i boje sie, ze juz nie moge konkurowac z mlodszymi i lepiej wyksztalconymi ode mnie osobami :( Bo akurat szukam teraz innej pracy i moje wszystkie podania zostaly odrzucone. Znam oprocz polskiego biegle 2 jezyki obce i 3 na poziomie sredniozaawansowanym.

Gość gość
Mialo byc tam tez skonczylam studia.

Gość gość
W Belgi zalegalizowano eutanazje z powodu uporczywego cierpienia psychicznego (np jak ktoś nie zaznaje satysfakcji ze swojego życia) może to jest jakieś rozwiązanie ?

Gość gość
Nikt sie nie wypowie? :(

Gość gość
Gosciu ja nie mam depresji

Gość gość
Tylko pytam sie czy moze znacie jakies osoby, ktore maja Taki pokretny zyciorys jak ja. Teraz wszyscy maja 25 lat, skonczone studia, podyplomowke, 5 lat doswiadczenia zawodowego i wogole:(

Gość gość
Zaluje, ze nie zdecydowalam sie na magisterke odrazu po BA, a zrobilam sobie przerwe na prace. Mysle, ze to byla zla decyzja

Gość gość
Ale uważasz siebie za nieudacznika ?Pomimo 34 lat nie potrafisz pogodzić się z pewnymi trudnymi do z akceptowania faktami jak to że młodsi mają większe szanse,choć to nie reguła.Szczęśliwym można być nawet pracując na kasie w biedronce nie potrzebujesz do tego sukcesu zawodowego,oczywiście fajnie ze do niego dążysz ale jak go nie osiągniesz to jeszcze nie oznacza że jesteś nieudacznikiem.Jesteś ofiara kultury w której żyjesz.

Gość gość
dałaś czarnemu albo ciapatemu ?

Gość gość
Gosciu dziekuje za komentarz. Nigdy nie czulam sie nieudacznikiem, ale od pewnego czasu niestety tak. Nie uzalam sie nad soba, poprostu mysle, ze najlepsze lata mam juz za soba. I jezeli do tej pory nic specjalnie nie osiagnelam to juz i nie osiagne

Gość gość
Ludzie ja sie pytam powaznie, co ma do tego czarny czy ciapaty :o

Gość gość
:(

Gość gość
"I jezeli do tej pory nic specjalnie nie osiagnelam to juz i nie osiagn " No i co z tego? czy na prawdę do szczęścia potrzebne ci są osiągnięcia zawodowe? Za bardzo skupiasz się na sobie ,poczytaj jakąś wartościową ksiąskie odwiedź jakieś ciekawe miejsce,idź w weekend na imprezę,znajdź faceta spłódź dziecko.Albo dołącz do grona narcyzów i skup się na rozwoju osobistym i innych bzdurach tracąc czas.

Gość gość
Gosciu czytam ksiazki, wychodze na imprezy. Ale kariera jest dla mnie tez wazna. Nic na to nie poradze. Bez niej nie potrafie czuc sie w 100% spelniona :( Nic na to nie poradze. Nie jestem tez zgorzkniala i sfrustrowana pesymistka, pytam sie tylko, czy sa wsrod was osoby z takim zyciorysami jak ja. I czy mimo wszystko cos osiagneliscie

Gość gość
up

Gość gość
ale o co chodzi... przeciez masz ok cv i doswiadczenie i wyksztalcenie... W irlandii bys prace bez problemu znalazla. Zwlaszcza w project menagmencie

Gość gość
no i 34 lata, dla pracodawcow to wiek w sam raz. Ja zaczelam prace w obecnej firmie rok temu mam 30 lat pracuje jako inzynier i jak zaczynalam zaczynalo tez dobre pare innych osob no i ja bylam najmlodsza. I to tak bardzo bardzo najmlodsza bo pozniej byl koles kolo50

Gość gość
nie czytaj debilnych komentarzy, tu jest pelno idiotow, nie zwracaj na nie uwagi

Gość gość
Dzieki wam za dodanie otuchy;-) Mam kompleksy, ze dopiero teraz koncze magisterke. Bo jak napisalam, po BA poszlam do pracy. I ze moj zyciorys nie jest standardowy. Bo najpierw studiowalam w Polsce, przerwalam, wyjechalam za granice. Tam troche trwalo, az dostalam sie na studia. Moich zaliczen z Polski nikt mi nie uznal, wiec musialam wszystko powtarzac.

Gość gość
Wszystko zależy od tego jak się czujesz sama z tym co robisz. Przegrywa się jeśli nie uda się osiągnąć wyznaczonego celu.

Gość gość
dzieki

Gość gość
nie martw sie ja tez jestem nieudacznikiem, zawsze nieodpowednie wybory zyciowe, wielu z nas

Gość gość
wiesz ja mam gorszy zyciorys, ty masz jeszcze fajny, fajna jestes dziewczyna i napewno ci sie uda, znasz jezyki, ja bym chciala znac, chcialbym miec pelne studia i fajna prace a tak bujam sie po swiecie raz tu raz tu

Gość gość
:( To nie o to chodzi, ze mam niska samoocene, czy cos w tym stylu. Poprostu interesuje mnie czy ktos w pozniejszym wieku, tak po 3osce ustabilizowal sie zawodowo.

Gość gość
Gosciu nie zalamuj sie :(

Gość gość
Ja odniosę się do składania CV, mianowicie wysyłasz je poprzez e-mail? Nie wiem czy Ty wiesz, ale bardzo dużo CV jest automatycznie odrzucane jeżeli wyślesz je w formacie ODT, DOCX, A TXT , Urls, HTML mail. Pomimo że żyjemyw dobie komputerów, nie wszystkie miejsca pracy używają uniwersalnych programów w swoich systemach komputerowych. Jeżeli komputer pracodawcy nie rozpozna programu, to system od razu go odrzuca (nawet jeżeli używasz innych czcionek), i tym sposobem nikt ni rzci na Twoje CV okiem. Najlepiej jest wysyłać PDF file lub DOCX, lub RTF z normalnymi czcionkami (Arial, Times New Roman, Georgia, Tahoma) To tak na marginesie :-) Ja jestem starsza od Ciebie i swoje młode lata spędziłam tylko na nauce, podobnie jak Ty. Nie czuję że coś mnie ominęło. Wręcz przeciwnie. Na wszystko przyszedł czas. Jesteś w najleprzym wieku więc głowa do góry :-) Jeżeli nie masz zobowiązań, to może pomyśl nad pracą na innym kontynecie? Australia, Kanada, Afryka.

Gość gość
mam na mysli tych 15 00 i 15 02

Gość gość
Gosciu 15:07 dziekuje;-) Wysylam glownie przez maila, w formacie pdf, a zdarzalo sie, ze chcialam zainteresowac pracodawce w niekonwencjonalny sposob i robilam prezentacie typu power point, z ciekawa grafika itp. Nie mam zadnych zobowiazan, meza i dzieci. Ktos mi powiedzial, ze wlasnie jestem w takim wieku, ze pracodawca patrzy na wiek i mysli, ze zaraz pojde na macierzynski :o Jakos te lata tak szybko zlecialy i jak slysze jak inni maja w moim wieku pokonczone studia, 10 lat doswiadczenia, odchowane dzieci itp. to zaczynam sie nad soba zastanawiac. Ale macie racje, kazdy jest inny i ma inny zyciorys. Musze bardziej uwierzyc w siebie, tylko ciezko jak za kazdym razem dostaje odmowe, Nawet jestem zapraszana na rozmowy, ale i tak lepszy jest inny kandydat. Mysle, ze umie sie zachowac, mam opanowane do perfekcji jak sie zachowywac i co mowic na takiej rozmowie, jestem komunikatywna.

Gość gość
nooo nie zalamuje sie ale ludzie i po 40 nie sa ustabilizowani, teraz nie ma panstwowych miejsc pracy, i tak jestes rzucany wciaz gdzie indziej,

Gość gość
A o Australi, Kanadzie czy Afryce to nawet nie mysle. Bo po pierwsze samo dostanie wizy graniczy z cudem. Po drugie te kraje odpadaja, bo jest za daleko. A w Polsce mam rodzicow. Poza tym znowu nowy kraj, potrzebny jest czas na przystosowanie sie itp.