Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wozić dziecko w aucie

Polecane posty

Gość gość

mamusie powiedzcie mi czy mogę moje roczne dziecko wozić w foteliki samochodowym na przednim siedzeniu przodem do kierunku jazdy ??? zaznaczam, ze ma specjalny fotelik a nie twz. nosidełko montowane tyłem do kierunku jazdy

Gość gość
Możesz.

Gość gość
dzieki za odpowiedz , bo boje sie troche że złapie mnie policja i czeka mandacik ale moje dziecko gdy jedziemy same strasznie płacze z tyłu , wkurza sie ze mnie słyszy a nie widzi , ze jest same itp.. i musze co chwile sie zatrzymywac lub odwracam co jest b. niebiezpieczne

Gość gość
To tak jak i moje ;) Możesz dziecko wozić z przodu równie dobrze jak i z tyłu. Tyle, że jak jeszcze w "nosidełku" to poduszka powietrzna musi być wyłączona (o ile jest), a na tym większym foteliku to już spoko. Normalnie przodem do kierunku jazdy. Dziecko zadowolone, bo wszystko widzi ;p

Gość gość
oo super . bo własnie czeka mnie kolejny dłuugi wyjazd i jade sama z dzieckiem i byłoby pewnie tragicznie gdyby siedziała z tyłu cała podróż trwalaby w nieskonczonosc

Gość gość
dokładnie - może pod warunkiem wyłączonej poduszki lub jej braku

Gość gość
mozesz o ile nie masz poduszki powietrznej pasazera lub masz ja wylaczona w serwisie - nie u pana Czeska,. Poza tym wez pod uwage ze miejsce za kierowca jest najbezpieczniejsze w razie wypadku. Nie lepiej zamontowac specjalne lusterko na srodkowym zaglowku tylnej kanapy? wtedy we wstecznym widzisz co dziecko robi.

Gość gość
tak ok ja je widze ale ona mnie nie, i marudzi chce do mnie , płacze itp. spokoj jest gdy ktos z nia siedzi z tyłu, natomiast gdy siuedzi sama jest strasznie

Gość gość
Matko tylko wylacz poduszkę powietrzną! i bezpieczniej wozić dziecko tyłem do kierunku jazdy.