Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stalking i próba samobójcza

Polecane posty

Gość gość

Witam, od pewnego czasu nachodzi mnie i moją rodzinę pewna spokrewniona osoba, która jest narkomanem. Domaga się od nas pieniędzy, a gdy odmawiamy, wpada w szał i niszczy co popadnie. Policja niby przyjeżdża na interwencję, ale wg. nich mają związane ręce, więc wszystko co mogą zrobić to sprowadzić krewnego na dół i spisać jego dane, po czym ten znów nawiedza nas swoją obecnością. Jestem już bezsilna, nie wiem, co mam dalej robić. Mam za sobą już jedną nieudaną próbę samobójczą (właśnie przez tego człowieka), czuję, że coraz bliżej mi do drugiej. Tu moje pytanie: czy są jakieś ośrodki pomocy, do których mogę się zgłosić? Wiem, że stalking podchodzi pod paragraf, jednak od napisania listu do prokuratury minęło już sporo czasu, a odzewu brak. Policja również odpada, bo oni sprawą zajmą się już po fakcie. Czy naprawdę w tym kraju nie ma nikogo, kto mógłby mi pomóc? :(

Gość gość
Przecież takie nachodzenie i cała reszta jest karalne.. Do 3 lat pozbawienia wolności

Gość gość
Powiedz to policji, która twierdzi, że nie może go zabrać, ponieważ nie mają na niego paragrafu. Jedyne co mogą zrobić to spisać jego dane i wyprowadzić go z obiektu. Nie obchodzi ich, że popadłam w depresję i mogę sobie zrobić krzywdę, dopiero po fakcie będą się zastanawiać, dlaczego.

Co ty pieprzysz, że policja ma związane ręce. Jak nie składacie skargi, to ma związane ręce. Skończ już pieprzyć, bo się rzygać chce słuchając o tych biednych kobietach, które ciągle ktoś nachodzi a one nie mogą się bronić.

Naprawdę skończ pieprzyć, bo jakaś podobna do ciebie kretynka to przeczyta, pomyśli, że policja nic nie może i sama nie zgłosi swojego przypadku. Wracając do twojej sprawy. Gość się do was włamuje, wyważa drzwi, kradnie, niszczy mienie, a policja mówi,że nie ma na to paragrafu? Przestań głupia kobieto pieprzyć! Po prostu gnoja wpuszczacie, ten odp*****la manianę, wzywacie policję, a wy nie składacie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa. To co oni mają zrobić skoro wy na jego zachowanie się godzicie? No jak już prościej ci to kretynko wyjaśnić? Skończ już głupia kobieto.

Gość gość
Oczywiście, że składamy. Nie ma tygodnia, w którym nie pojawiłabym się na komisariacie. Sęk w tym, że krewny ma już kilka (jak nie kilkanaście) wyroków, które są już w prokuraturze. Teraz to od prokuratury zależy, czy będzie miał sprawę sądową czy nie. Póki to się nie wyjaśni, nasze skargi i roszczenia nie dadzą absolutnie nic. Nawet prawnik powiedział mi, że tego człowieka póki co nie obejmuje prawo.

Gość gość
Właśnie... Idziesz na komendę i zgłaszasz nękanie, poprzez nachodzenie i całą resztę.. I na to jest paragraf, skoro możesz siedzieć na kafe, to wygoogluj sobie i znajdź paragraf o nękanie, i z w/w idź na policję, będą mieć paragraf, gnoja zawiną, a Ty będziesz mieć spokój ;)

Gość gość
Panie Michale, niech Pan się trochę uspokoi. Nikt tu nie mówi o kradzieży czy niszczeniu mienia. Po prostu uporczywie dobija się do drzwi, napastując dzwonek lub po prostu kopiąc nogą. Podczas interwencji policji uspokaja się, jest miły i uprzejmy, przez co nie mogą go zamknąć, bo przecież nie został złapany na gorącym uczynku. Jeśli nie ma Pan zamiaru mi pomóc, wolałabym, żeby się Pan tu nie udzielał.

Gość gość
Skoro ma wyroki, a robi to co robi to zamykają go na sankcji ;) Skąd wzięliście takiego prawnika? Od czego to jest prawnik? Od rozwodów? Albo jesteś głupia, albo to jest prowo.. To tyle.

Gość gość
I właśnie to Twoje "UPORCZYWIE" jest karalne denna babo

Gość gość
Michałłł --- Cweller, to ty? :-D

Gość gość
Chyba to ja skończę się tu udzielać. Najwyraźniej źle wybrałam forum. Tak czy inaczej dziękuję za pomoc. Mało skuteczną, ale zawsze coś.