Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to dobrze w ogole nie jesc smażonego

Polecane posty

Gość gość

?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
odpowie mi ktoś?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja warzywa na patelnie robię na niewielkiej ilości oliwy i tylko tego tłuszczu używam i to w niewielkich ilosciach . Warzywa potrzebują tłuszczu by witaminy się wchlanialy. Ogólnie unikam smażenia produktów ale tłuszcze jem i to Ci radzę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeśli bardzo lubisz smażone np. mięso, to kup sobie patelnię ceramiczną. Ja na takiej właśnie smażę mięso i ryby bez dodatku tłuszczu, bez żadnych panierek etc. Ale najbardziej lubię pieczone potrawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dobrze, człwiekowi smażenie tłuszczów nie jest do niczego potrzebne, no czasem do smaku, to wtedy najlepiej smażyć w olejach odpornych na wysokie temp. np. rzepakowy i oliwa z oliwek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to zależy. ostatnio smażyłam kurczaka w papirusie i powiem Ci, że jest całkiem smaczny. nie chodzi o to, że samo smażenie jest niezdrowe, ale używany do tego tłuszcz. a smażenie w ty papirusie nie wymaga tłuszczu w ogóle. tylko trzeba mieć teflonową patelnie, żeby mięso nie przywarło;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo ten papirus juz jest sam w sobie natluszczony tłuszczem,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×