Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amellinka22

Do wszystkich czynnych kobietek :)

Polecane posty

Gość amellinka22

hej. doradźcie mi, co robicie, jak po jednym dniu ćwiczeń macie zakwasy. ćwiczycie kolejnego dnia, czy odpoczywacie? jak lepiej? dzisiaj mi ciezko przysiad zrobic, a jak bede cwiczyc dzisiaj, to boje sie, ze jutro nie bede mogla sie z lozka podniesc.. jak myslicie? :)

Gość gość
Musisz się przemóc, nawet zapłakać.

Gość amellinka22
ale z kolei boje sie, ze jak jeden dzien opuszcze, to opuszcze tez kolejny i kolejny.. co o tym sadzicie? :D

Gość gość
A co robisz? Masę ? Musisz dać mięśniom czas na regenerację, bo inaczej cały wysiłek pójdzie w gwizdek

można dać mięśniom trochę odpocząc i ćwiczyć co 2 dni a po dużym wysiłku fizycznym dobrze jest wziąć ciepłą kąpiel - wtedy zakwasy są mniejsze lub żadne

Gość gość
Grubcia się mądrzy. Ewa, to nie jest temat o zakwasie chlebowym, pulpecie.

Gość amellinka22
niee, nie masę, ćwiczę sobie z chodakowską (: i mam takie zakwasy w udach, ze najtrudniej mi jest przysiad zrobić :D i nie wiem, czy przerwać, czy nie :D

Gość gość
Ja myślę, że lepiej odpocząć, ewentualnie robić jakieś mało wymagające ćwiczenia albo partię mięśni bez zakwasów

Gość parmena
E tam, jak z chodakowską to żadne ćwiczenia, nie przesadzaj. Nic Ci nie bedzie, możesz ćwiczyć spokojnie. Odradzałabym gdyby to były ciężkie ćwiczenia, z obciążeniem bo wtedy łatwo o przetrenowanie ale nie przy takich pseudo-treningach ;)

Gość eeesssw
Podobno należy odróżnić zakwasy od mikrouszkodzeń mięśni czy tam czego, dlatego lepiej poczekać. Na forum dla biegaczy pisali, że forma buduję się nie w czasie treningu, ale w czasie odpoczynku między treningami ;) coś w tym jest.

Gość eeesssw
Ale w sumie jak robiłam na truskawkach, to po tygodniu już nic za bardzo nie bolało, jak ktoś napisał powyżej, to nie jest na tyle poważne :) rób jak czujesz.

Gość gość
jeśli nie będziesz używać mięśni z zakwasami to zakwasy będą dłużej trzymały. ćwicz normalnie, ewentualnie mniej powtórzeń. jak się organizm przyzwyczai do wysiłku ćwicz z pełnym obciążeniem. zawalanie ciężkimi ćwiczeniami nieprzystosowanego do tego organizmu jest niezdrowe :)

Gość amellinka22
dziękuję wszystkim za rady, poćwiczę sobie 15 min, myślę, że ze zmęczenia nie umrę :D trzymajcie kciuki ! :P

Gość gość
a wiesz,że wypicie piwa po treningu często pomaga by zakwasy nie wystąpiły,wiem,puste kalorie,ale raz czy dwa możesz się na początku poratować.