Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana lekarza w ciąży, a becikowe.

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 6 msc ciąży i chcę zmienić lekarza. Czy w związku z tym muszę wyciągnąć kartę z przychodni, czy wystarczy ta, którą mam zawsze przy sobie? Mam też wszystkie wyniki badań, bo położna zawsze kserowala. Teraz kwestia becikowego. Pierwszą wizytę miałam w 6 tyg ciąży- prywatnie. Na dowód tego mam tylko zdj USG z datą jego wykonania. Później chodziłam do tego samego lekarza ale już na NFZ, i karte ciąży założono mi dopiero w 12 tc. Czy lekarz do którego zamierzam pójść może na podstawie tego zdj wypisać zaświadczenie, że do 10 tyg ciąży byłam już pod opieką lekarza, czy może to zrobić tylko pierwszy lekarz? I czy wgl na podstawie tego zdj może to wypisać, czy musi być data w karcie?

Gość merkurio299
Raczej ten pierwszy musi wystawić

Gość gość
idź do urzędu i zapytaj

Gość gość
a co ma zmiana lekarza z becikowym,jak jest konował to masz prawo zmienić,a kartę ciąży musi ci wydać,i tyle,ludzie czego się boicie,olewać debilnych lekarzy,a nie martwić się co to bedzie z becikowym,musisz dostać i tyle,nie daj się zastraszyć !!!

Gość Ale to już było
Becikowe należy Ci się i nikt łaski nie robi! Nieistotne u ilu lekarzy byłaś! Jesteś przecież w ciąży.Natomiast jest warunek 1922 zł netto nie można przekroczyć na osobę.Jeżeli masz wyższy dochód, to już nie otrzymasz.Tai socjal ufundował p.Tusk!

Gość gość
nie wiem