Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres się spóźnia

Polecane posty

Gość gość

witam! spóźnia mi się okres. cykle mam regularne 28-29dni, dziś jest 34dc, czyli już 5dzień mi się spóźnia. chciałabym zapytać, czy już powinnam się martwić i iść do lekarza w tej sprawie? czy te 5 dni, to jeszcze nie jest takie duże spóźnienie? ostatnio się sporo stresowałam, czy to mogło mieć wpływ na aż takie spóźnienie? ciąża raczej wykluczona, bo w tym cyklu nie współżyłam, tylko w tym wcześniejszym, po którym dostałam okres. poza tym tamto współżycie było z zabezpieczeniem. czy są jakieś metody/sposoby na "wywoływanie" okresu? słyszałam coś o ciepłej kąpieli, która podobno pomaga w przyspieszeniu pojawienia się okresu, ale to chyba jakaś bajka... pozdrawiam

Gość gość
daj mu szansę

Gość gość
mogę dac mu szansę. tylko kiedy powinnam się zacząć martwić? powiedzmy ze 5 dni, to nie jest dużo, to ile to jest poważne spóźnienie? 10dni? 15? 30?

Gość gość
poważne to jest to że kopulujesz jak ta suka! bez ślubu,bez sakrametu,ty zakało społeczna,swędziała cię dziura do knura a teraz masz zmartwienie

Gość gość
nie łatwiej kupić test za 10zł niż czytać opinie gimnazjalistek?

Gość gość
a skąd wiesz do cho*ery, czy ja nie mam ślubu? wyczytałaś/-łeś to między wierszami? to że nie współżyłam w tym cyklu jest spowodowane wyjazdem męża! leżej Ci jak się tak wyżyłaś/-łeś na kimś? ale w tym wypadku się mocno pomyliłaś/-łeś!

Gość gość
chyba jesteś przed okresem, bo się denerwujesz

Gość gość
jeju, co wy z tymi testami? napisałam, że ciąża wykluczona, a wy o testach... chcę się dowiedzieć, czy to duże, czy małe spóźnienie, czy już powinnam iść do lekarza, czy jeszcze poczekać? a nie ktoś się jeszcze durnie pyta o dostanie testu w ogrodniczym! ja nie mam 13 lat, więc wiem, gdzie sie testy kupuje, zrobiłam go jakiś czas temu i był negatywny.

Gość gość
to powtórz go, przecież miesiączka może pojawić się też w ciąży

Gość gość
i nie mam żadnego gacha, a juz na pewno nie byłby czarny, bo nie gustuje w czarnoskórych!

Gość gość
w ciąży to nie miesiączka, tylko krwawienie jak już

Gość gość
ok, powtórzę. tylko jeśli bedzie negatywny, to co? czy ktoś mi może jasno napisać, jak długo powinnam czekać, żeby iść do lekarza po wypisanie luteiny, czy to za trudne pytanie?

Gość gość
o co wam chodzi? o jakiego czarnucha? odpuśćcie, bo to jałowa dyskusja. już napisałam wielokrotnie, że ciąża jest wykluczona i pytam o co inne, więc miło by było gdybyście czytali ze zrozumieniem i odpowiadali na pytania. choc jak widzę czytanie ze zrozumieniem większości tu nie wychodzi... co niestety jest wyjątkowo smutne, że takich analfabetów w Polsce mamy

Gość gość
Pani chyba nowa w internecie. Ja powiem tylko że latanie po hormony to może nie być takie dobre wyjście. Kiedyś z powodu szybkiej i znacznej utraty wagi nie miałam okresu przez dobre parę miesięcy. Endokrynolog nic mi nie kazał brać. Samo przyszło i jestem zdrowa.

Gość gość
jakie niedouczone mężatki? jestem jak najbardziej douczona. niby w jakiej kwestii jestem niedouczona? ostatnio sporo się stresowałam, pewnie to spowodowało to spóźnienie i wiem, że kiedy okres się spóźnia idzie się do lekarza, bo to jednak może byc coś innego niz stres. zapytałam tylko, czy już wybrać się do lekarza, czy jeszcze poczekać pare dni, a ktoś mi mówi, że jestem niedouczona? weź sie puknij w głowe kilka razy zanim napiszesz jakąś głupote i kogoś obrazisz.... . nie jestem nowa w internecie, tylko nowa na tym forum i jestem zbulwersowana niektórymi wypowiedziami, które są nie tylko nie na temat ale są totalnie bezsensowne...

Gość goscpani
ja bym poszla dopiero po 15-20dniach bo rozne przyczyny spuznienia okresu.nie martw sie bedzie dobrze. z niedowierzaniem czytalam komentarze dziewczyna pyta szuka porady wiec bylibyscie milsi ciekawe jak wy byscie sie czuli a pozatym autorka tematu nie pisala ze boi sie ze w ciazy wstydzilibyscie sie!!!!!!!

Gość gość
goscpani, dziękuję za jakąś konkretną odpowiedź. w końcu jakaś odpowiedź na pytanie

Gość KotiKoti
mi sie kiedys 20 dni spoznil z powodu stresu. nie poszlam do lekarza bo mialam co innego na glowie. Ostatnio tez pare dni spoznienia bo intensywnie cwiczylam na silowni. Poczekaj jeszcze pare dni.

Gość gość
KotiKoti, dziękuję za odpowiedź. ja właśnie ostatnio przestałam ćwiczyć, więc wysiłek fizyczny wykluczam, ale byłam w ciągłym stresie od ok. 2 miesięcy, przez co myślę, że to przez stres. najlepsze że mój stres się zakończył w piątek a teraz znowu się stresuje, bo nie wiem co się dzieje, czy to przez tamten stres, czy to jakaś choroba... dlatego tu napisałam, bo nie wiem, czy te 5 dni to już mocne spóźnienie, czy na razie mam poczekać z ewentualną wizytą u lekarza....