Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kobiet z brakiem owulacji

Polecane posty

Gość gość

jak radzicie sobie z tym problemem czy udalo sie wam zajsc w ciaze i po jakim czasie jakie leki bierzecie i jaka przyczyna braku owul?zle wybiki czy wyniki sa ok?

Gość gość
aha a ja nie mam pcos. nie mam zadnej choroby nie mam nadwagi. robilam badania wszystkich hormonow wszystkie badania sa ok. mam okres co 28-30dni regularnie mam juz jedno dziecko o ktore staralam sie trzy lata bez lekow bylam u ginekol.pokazalam wykresy pomiaru temp i testy owul i eykazuje wszystko brak owul noi powiedzialam ze pierwsze dziecko pojawilo sie po trzech latach staran. i te staramy sie znow o dziecko to lekarz mowil ze jak dostane okres to.mam.dzeonic i umowimy sie na clo i na monitoring. zadtanaeia mnie po co robil mi cytologie. ? jesli cytologia zle wyjdzie to co wtedy?nie poda clo?!

Gość gość
jak mozesz miec hormony w normie i nie miec owulacji ? skoro masz dzieck oto masz owulacje wiec co ty wygadujesz za glupoty testy owulacyjne wsadź sobie ;) ja przy negatywnych testach zaszlam

W takim raziezapraszam do nas na zaczynam przygodę z clo. Jest tam nas dużo :-) da ci clo spokojnie tylko musi sprawdzić czy wszystko jest ok co by mogło zagrozić dziecku. Czasem się zdarza ze i bez przyczyny nie ma owulacji.

Gość gość
robilam badania cukier prolaktyna prpgesteron tsh fsh lh i tetosteron noi wszystkie sa ok!! no a owulacja qg lekarza wystepuje u mnie raz na ruski rok i widocznie dziecko ktore mam jest cudem i tyle

Gość gość
17.41-ile razy miałaś monitoring?

Gość gość
dopiero zaczne brac clo i monitoring nigdy nie mialam jeszcze tego. ale lekarze juz drugi leksrz mowi ze skoro nie moge tak dlugo zajsc nie mam sluzu plodnego nigdy to brak owul.

Gość gość
to nie bądź smieszna z tym, że nie masz owulacji, bo to mozna stwierdzić po kilku cyklach z MONITORINGIEM

Gość gość
może to być zespół /luf

Gość gość
wiem zespol luf leczy sie clostilbegytem i zsstrzykiem na pekniecie ?!

Gość gość
nie, zespołu LUF nie leczy się clo, ponieważ ten lek stymuluje pęcherzyki do wzrostu i często robią się po nim torbiele, zwłaszcza jak bierze się lek bez monitoringu, a lekarzy idiotów nie brakuje niestety

Gość gość
moj lekarz ppwiedzial ze wypidzr clo i pregnyl

Gość gość
to się zastanów nad zmianą lekarza, bo jak masz LUF to clo spotęguje efekty

Gość gość
to jak sie leczy luf????

Gość gość
to moze zasugeruje lekarzowi by wzial pod uwage luf.sle jak to lecza?!?

Gość gość
powinnaś mieć podawany pregnyl i monitorowany cykl, należy przeprowadzić diagnostyke w kierunku endometriozy ( i ewentualnie usunięcie jej laparoskopowo) i sprawdzone dokładnie hormony tarczycowe

Gość gość
mozliwe ze mam endometrioze jesli mam.juz dziecko i mam lat 25?

Gość gość
tak, jest to możliwe

Gość gość
U mnie przed poronieniem owulacja byla zawsze 14/15 dc a teraz mam 20 dc i testy owulacyjne negatywne choc sluz plodny mam i klucie jajnika. Wszystkie hormony w normie prolaktyna estradiol progesteron lh fsh testosteron cala tarczyca tez ok.

Gość gość
nie sugeruj się testami owulacyjnymi, skoro organizm wysyła Ci jasne sygnały, że owulacja jest