Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 16 tg ciazy to początek 4 miesiąca

Polecane posty

Gość gość

jak wyżej

Gość gość
raczej piątego..

Gość gość
16 tg :4 tg to 4 czyli 4 zaczynasz

Gość gość
Chyba kończy 4 miesiąc idiotko, wróć do podstawówki i naucz sie liczyć....

Gość gość
1 m-c 1-4 tydz 2 m-c 5-8 tydz 3 m-c 9-12 tydz 4 m-c 13-16 tydz wiec konczysz 4 miesiąc

Gość gość
tak to czwarty miesiac.Miesiac ma wiecej niz 4 tyg .Licz 4 I pol tygodnia to miesiac.Wiec czwarty miesiac konczy dopiero w 18 tygTakie to trudne???

Gość gość
22.07 kobieto nie osmieszaj sie spojrz w kalendarz i spawdz ile tygodni ma miesiac.

Gość gość
a styczen w tym roku mial 5 tygodni bez czterech dni NIEUKI

Gość gość
Ja nie wiem jak wy to liczycie. Dla mnie tygodnie to jedno a miesiące to drugie. Gdyby liczyć że miesiąc ma 4 tygodnie, to kobieta chodziłaby w ciąży 10 miesięcy. Ja liczyłam tak- ostatni okres miałam np. 22.07 to każdego 22 rozpoczynał się nowy miesiąc. Choć można jeszcze inaczej. Termin porodu wyznaczony na 29.04 np, to 29 wchodzi się w nowy miesiąc. Myślę że ten sposób może być wlasciwszy. Wtedy wychodzi równe 9 miesięcy

Gość gość
Okres mogłaś mieć 22 ale każdy kolejny miesiąc może różnić się ilością dni więc to nie jest tak że kolejny miesiąc zacznie się 22 dnia . Najlepiej policzyć każdy dzień i zebrać w równy tydzień. Teoretycznie 16 tydzień ciąży (pełny) to końcówka 4 miesiąca i od tego momentu zaczyna się 5 miesiąc ale że nie jest to pełny miesiąc więc stosuje się metodę 4 miesiące i tydzień, albo 4 miesiące i 3 tygodnie w skrócie 4m + 3tyg. Jeżeli ktoś jest w 16 tygodniu to jest w skończonym 4 miesiącu ciąży i zaczyna 5 miesiąc

Gość gość
"Dziewczyny jestem ginekologiem od 34 lat i często dziewczyny pytają jak obliczyć ciążę . Najprościej jest liczyć tygodnie , ale jeżeli upieracie się liczyć miesiące to zawsze liczycie pełne ( ukończone ) miesiące ciąży . Np. 22 tyd.to dokładnie 5 miesięcy i 2 tygodnie a nie 6 miesięcy . Teorytycznie idzie wam 6 miesiąc , ale jest on nie skończony więc nie nazywamy go właściwym miesiącem , bo licząc w ten sposób jeżeli urodzicie w 42 tygodniu musiał bym powiedzieć ze jest to 11 miesiąc .Blad .

Gość gość
dobry sposob jest ten z data porodu, lub miesiaczki i tak jak ktos wyzej pisal podawac np.5 m i 2 tyg jak jest sie w 22 tyg. ciaza trwa czasem 38 tyg a czasem i 41 tyg

Gość gość
ciąża trwa 9 miesięcy kalendarzowych, a 10 miesięcy księżycowych, tj 40 tyg +/- 2tyg