Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto udaje samotna matke a jest w konkubinacie

Polecane posty

Gość gość

chociaż kupuje w lumpeksie to nie dostane rodzinnego. chociaz nic nie mamy. bo mamy 1800na trzy osoby. i co wy na to? kto oszukuje? ja nie oszukuje pytam was o opinie

Gość gość
a czyja to wina, że masz 1800 na 3 osoby?

Gość gość
jakie 1800. skoro oplat jest 800 to nam zostaje tysiac na 3 osoby. taka wyplata. i nawet na pieluchy od panstwa nie dostane a ci co sobie robia 5po pijaku to dostana

Gość gość
ja jestem w konkubinacie żadnego rodzinnego nie dostaje bo grubo przekracxam na 3 osoby ,partner dostaje na dwójkę dzieci bo pracuje w Norwegii od 10 lat legalnie ,tam płaci podatki wiec rodzinne sie należy i nie są to śmieszne pieniądze ale już konkretne . Jak poszłam dziecko zapisać do przedszkola to ,dyrektorka która zna moją ciotkę mówi tak a dlaczego wpisałam że w związku ,przecież męża nie masz ja ci to skreślę w komputerze będą większe szanse ,nie zgodziłam się bo mam sąsiadkę za ścianę ,to samotna mama ,ojca nie widać wcale partnera nie ma i sobie pomyślałam że tym samym odebrałabym jej może miejsce . Pani dyrektor wpisała mi że jestem w związku. Nie chce żadnych ulg ani udawania że jestem samotną mamą ,mam faceta od 12 lat jesteśmy razem ,razem mieszkamy ,razem żyjemy .

Gość gość
norweskie socjale?gratuluje. ja nie mam zadnych, gadac sie nie chce, z****** tysiac zostaje i żremy wątróbke co tydzien.

Gość gość
Moja siostra od lat ma męża raz na miesiac lub dwa bo ten ciagle za granica pracuje. Swietny zwiazek! Mają 4 dzieci od 10 do 19 lat, leniwa baba do roboty nie pojdzie bo ma takie socjalne i rodzine ze stac ich na wszystko. Związek marzenie do czasu az ją kopnie w dopę albo mu się cos stanie.

Gość gość
ma duze dzieci moze isc do pracy

Gość gość
Po co, jak takie czy inne państwo płaci na nierobów. Bo przecież im się należy!

Gość gość
to dorób sobie jeszcze czwórke i dostaniesz..jak tak zazdrościsz. dziecko do żłobka i idź do pracy, będziesz miała więcej.

Gość gość
A tak w temacie to mam koleżankę która udaje samotną matkę ale ma chłopaka/faceta. No cóż dla mnie to nie fair bo ja muszę ciężko pracować a część moich zarobków idzie na takie oszustki, gdzie ja modlę sie o pracę by ja utrzymać o przedszkole czy żłobek a tam socjale idą bez przerwy. Dziecko w majlepszych ciuszkach, zabawki z górnej półki... kontrole powinny być dokładniejsze.

Gość gość
ale jakie socjale???? 80 zł rodzinnego????

Gość gość
no wlasnie o to chodzi. dziecko mialoby kawalek lepszego meisa i lososia:(

Gość gość
idz do pracy? ktora taka mądra? mazury-40procent bezrbocia w powiecie od sierpnia ugadywalam ciotke o prace u niej w bo zachorowala im sprzataczka i co? nie wzieli, nie zalatwili nawet tego. przyszlo 200osob na rekrutacje.

Gość julkalulka
Ja żyję w konkubinacie i korzystam ze wszystkich możliwych przywilejów dla samotnych matek. Miejsce w przedszkolu, zapomogi, pomoc od gminy. Mój facet prowadzi firmę, ja pracuję w księgowości u niego i oczywiście mam sporą wypłatkę na lewo, a jestem zatrudniona oficjalnie na pół etatu za najniższą krajową. Jest super!

Gość gość
ja n ie korzystamz niczego, nie mamy jakis kokosow ale dajemy sobie rade, nei chcialoby mi sie prosic o 80 zl od wielmoznego panstwa, ze niby na co to, poprostu wstyd

Gość gość
Kazdy orze jak moze ,zazdrosnico,trzeba bylo sie wycwanic i tez tak zrobie,ja tam takich problemow oby dwoje pracujemy i spodziewamy sie dzieciatka,a do tego koncze magistra.

Gość gość
to ci zazdroszczę;bękartów i żebrania buhaha

Gość gość
a jakie są przywileje oprócz pierwszeństwa w przedszkolu dla samotnej mamy?

Gość gość
ja wsumie samotna hahah bo maza nie ma jako bezrobotna z 2 dzieci dostaje z norwegii 4600z, jest to taki benefit za rozdzielenie rodziny nastepnym roku bedzie wiecej o 500zl/jak ja mam isc do poracy i gdzie?//meza nie ma juz 6lat pieniedzu wystarczy u nas nie ma nic.powiem wam ze do szczescia kasa barddza jeszt potrzebna