Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do znajacych Biblie o co chodzi z tym stawem biodrowym Jakuba

Polecane posty

Gość gość

anioł mu wywichnął ten staw ale dlaczego? i czemu izraelici potem nie jedli tego w miesie

Gość PrawaeTywae
Przeciez w Biblii jest wszystko wyjasnione wystarczy przeczytac.

Gość gość
ale ja dopiero zaczynam czytać więc łaskawie możesz wytłumaczyć, a nie unosić się pychą ( to chyba nie najlepsza cecha chrześcijanina?)

Gość gość
Nie anioł, a Hiob podczas seksu analnego. Za mocno go pchnął.

Gość PrawaeTywae
A w ktorym miejscu unioslam sie pycha? :D :D A jezeli zaczynasz czytac to najpierw zacznij od Nowego Testamentu, a dopiero pozniej czytaj stary. Stary Testament nie jest dobry na poczatek.

Gość gość
Ale ja zacznę od Starego i co? Pójdę do piekła? Podobno nalezy naśladować Jezusa i uczyć innych,a Ty zamiast mi wyjaśnić to odsyłasz do Biblii jakbym była głupia i ułomna :o

Gość gość
PrawaeTywae jest Wyznawcą Słońca, a nie żadną katoliczką.

Gość PrawaeTywae
Bo myslalam ze to kolejna prowokacja :O Mozesz zaczac od Starego, ale to jest po prostu moja rada zeby zaczac od Nowego bo wiele osob zaczyna od Starego a potem odklada Biblie do glebokiej szuflady bo Stary jest trudniejszy i mniej zrozumialy. Ale jesli chcesz to ja Ci nie zabraniam.

Gość gość
Jaka prowokacja? Mi się Stary podoba, jest momentami zawikłany ale nie przeraża mnie to. Zaciekawił mnie ten fragment o tym stawie biodrowym dlatego chcę wiedzieć czy to nie ma jakiegoś symbolicznego znaczenia/

Gość PrawaeTywae
Ale ja nigdy nie mówiłam że jestem Katoliczka wiec to zadne odkrycie :) Jestem Chrzescijanka ale nie Katoliczka. A Anioł wywichnał Jakubowi staw bo Jakub trzymal tego Aniola i nie chcial go puscic bo chcial zeby go blogoslawil i Anioł chcial zeby go w koncu puscil. No i wlasnie z tego powodu zydzi nie jedli tego sciegna.

Gość PrawaeTywae
Na kafeterii to codziennie sie pojawiaja prowokacje w tematach religijnych, Biblijnych wiec sadzilam ze to kolejna - wiec przepraszam cie bardzo jezeli poczulas sie urazona :)

Gość gość
każą czytać nowy, bo nowy jest "fajny" a stary to zbiór krwawych opowiadań pewnej grupy pastuchów ;D Stary nie jest taki efektowny ;)

Gość gość
ale czemu nie jedli? Bali się czy jak?

Gość PrawaeTywae
Stary Testament to przedewszystkim historia Zydow i przymierza miedzy Bogiem a narodem , a Nowy Testament to historia Jezusa i zbawienia ktore przyniosl dla Wsyzstkich nie tylko zydow

Gość PrawaeTywae
Nie bali sie, tylko po prostu przez wzglad na to co sie stało nie jedli go, to mialo byc takie "upamietnienie"