Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasztanowa932

praca dorywcza, poczytajcie sobie

Polecane posty

Gość kasztanowa932

Pracowałam w kilku miejscach przez ostatnie lata... Oto jak ludzie szanują pracowników: 1) przepracowałam miesiąc, wyrobiłam normy nawet z nadwyżką, przychodzę do pracy, zwalniają mnie - do dziś nie zobaczyłam pieniędzy (na początku walczyłam, ale okazało się kosztowniejsze niż to co zarobiłam i odpuściłam...), 2) pieniądze zobaczyłam po 1,5 miesiąca po skończeniu pracy, 3) w desperacji będąc roznosiłam ulotki w zimie, po 7 godzin dziennie 5zł/h + 0,50 zł za zwrot. po odjęciu kosztów dojazdu zostawało mi 30 zł za dzień... wytrzymałam tydzień, skończyło się chorobą... Więcej nie chcę popełniać takich błędów, omijam oferty za 5 zł za godzinę, ludzie wstydziliby się dawać taką kwotę za pracę... omijam szemrane oferty typu stanie na chodniku i namawianie do kupna perfum, oferty pracy, które jak w zegarku pojawiają się co tydzień-dwa na to samo stanowisko z tej samej firmy... i zostaje jakieś 5-7 ogłoszeń, wysyłam CV, często okazuje się, że dojazd w 1 stronę zajmie mi 2 godziny... Nie wiem co mam robić... w ubiegłoroczne wakacje siedziałam w domu, sporadycznie dorabiając sobie roznoszeniem ulotek, zarobiłam 300 zł, dobre i to. Jednak w nadchodzące wakacje potrzebuję pracy choćby na miesiąc i za 1200 zł. Gdzie szukać? Jak? Mam książeczkę SANEPID, jakieś tam doświadczenie w pracach sezonowych też jest (chociaż jak widać niezbyt szczęśliwe...), angielski znam komunikatywnie, jestem skłonna codziennie dojeżdżać do pracy do większego miasta (godzina drogi w jedną stronę), nie mam zobowiązań w postaci dzieci - i co z tego? Wszyscy mają to w nosie! Albo po znajomości uda Ci się załapać pracę w sklepie albo wpisywanie danych do komputera, albo Cię wykorzystają... Brakuje mi sił na to wszystko...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować