Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam od kilku lat problemy z zatwardzeniem ludzie co robić?

Polecane posty

Gość gość

Mam od kilku lat problemy z zatwardzeniem ludzie co robić?

Gość cbadef
zmień dietę - więcej pij i oczyść organizm - na początek przez tydzień 3x dziennie zupa jarzynowa z kaszą jaglaną - gotowana na samej wodzie bez tłuszczu wg zielarki Stefanii Korżawskiej - przepis znajdziesz w internecie lub kup jedną z jej książek - dobre efekty daje też dieta bezglutenowa

Gość ChwilowyPseudonim
Poczytaj na temat lewatywy. Od lat stosuję tę metodę w domu i na prawdę z całego serca polecam. Od rozpoczęcia jej stosowania wszystko się zmieniło. Skóra, krążenie (teraz zawsze moje stopy i dłonie są ciepłe! :]) Można wiele tym zdziałać dla zdrowia i wyglądu. ;) A zatwardzenie już nie będzie żadnym problemem, po prostu zniknie.

Gość gość
Kamienie kałowe...........

Gość gość
jedz blonnik i avocado

Gość gość
może masz za mało pożytecznych bakterii w jelitach, skutek zażywania np. antybiotyku. Wtedy potzrebne są np. probiotyki. Wrzuć w google blog Tłuste Życie, tam na pewno coś dla siebie znajdziesz.

Gość boadupczyciel
nasmaruj d**e olejem albo smalcem i p*****lnij sie mlotkiem w leb,

Gość gość
polecam rapacholin forte na noc, chociaż ostatnio na stronie apteki czerwonej kupiłam xenna błonnik naprawdę działa

Gość gość
kup otręby, błoinnik w najczystrzej postaci. dodawaj do wszystkiego co sie da, kup sbie maly jogurt naturalny i wpakuj ze 3 stolowe lychy. pyszne nie bedzie, ale powinno zadzialac. ja kiedys chcialam byc 'fit' i dodawac otreby do jogurtu smakowego;) i wladowalam tam sobie mala lyzeczke otrebów, dostalam biegunki od razu, wiec teraz jestem mega ostrozna z tym;) poza tym lewatywa daje efekty tylko wtedy, jesli nie stosujesz lekow na przeczyszczenie, bo mozesz sie nabawic zespolu leniwego jelita. to jest metoda dla zdrowych osob, ktore profilaktycznie oczyszczaja sobie jelita raz na pare lat z wszelkich zalegajacych zanieczyszczen + jakies inne wskazania medyczne. w kazdym razie pogadaj z lekarzem, zanim sie zdecydujesz.

Gość gość
a przede wszystkim otreby ci nie zaszkodza, tak jak leki, 100% naturalne, wiec nic nie tracisz a zyskasz duzo cennego blonika w organizmie. posypoj nim obiady, kanapki na kolacje, jedz same z jogurtem, smietana, dodawaj pozadnie do musli.