Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venesssse

wg lekarki za dużo przytyłam jak na połowę ciąży

Polecane posty

Gość venesssse

To jest 23 tc i przytylam 6 kg. Mam nadwage i ona stwierdziła że tyle powinnam przytyc w cAlej cciąży. Mam teraz stres. Czy wy tyjecie mniej?

Gość gość
Kurcze ja jestem w 31 tc i przytyłam ok 13 kg już, dodam że byłam szczupła przed ciążą, nikt mi uwagi nie zwracał czy lekarz czy w szpitalu jak byłam

Gość gość
olej ją ja jestem w 30 tygodniu i mam 16 na plusie, mam to w dooopie, jem ile chce później się będę odchudzać ;)

Gość venesssse
A jak się ksztaltowala wasza waga w tym tygodniu co ja jestem? Pamiętacie? Pytala czy jem słodycze i chleb. Slodycze raz na jakis czas a chleb codziennie na sniadanie 2-3 kanapki z razowym. Kazala jesc jedna a najlepiej w ogole wyrzucić z jadlospisu chleb ale to chyba nie jest najlepszy pomysł zwlaszcza ze jem go tylko na śniadanie.

Gość gość
moja rada zmień lekarkę

Gość gość
a ja do 6 miesiąca przytyłam 1,5 kilo a od 6 do 9 miesiąca przytyłam 30!!! kg to sobie wyobraź jaka maciorka byłam ;) teraz 2 lata po porodzie zostało mi może 2-3 kg i mam to w głębokim poważaniu ;) wcale się nie odchudzałam samo zleciało... :P

Gość gość
No do polowy wcale nie powinnas przytyc. Wiesz jak później się tyje? Do polowy nic nie przytylam a potem jak polecialo to 23 kg :/ 6 to moze przesada ale 12-15 kg to byłoby dla ciebie ok

Gość gość
Racja zmien lekarkę bo za chwile będzie kazala ci się glodzic,ja jestem w 23tc i przytylam juz 15 kilo wiem ze dużo lekarz mówi ze ok wszystko,jem to na co mam ochotę

Gość gość
To ile przytylaas w ciazy jest malo wymierne w kontekscie tematu, bo nie wiemy ile wazylas przed ciaza. Jesli juz przed mialas spora nadwage, to kazdy dodatkowy kilogram przybrany w ciazy zwieksza ryzyko dla ciebie i dziecka. Skoro lekarka zasugerowala odstawienie pieczywa zakladam, ze jestes dosyc duza...

Gość gość
Autorko a jaka jest twoja waga wyjściowa ? i ile masz wzrostu ?

Gość venesssse
Dziewczyny nie straszcie że od połowy tak się tyje. Ja licze ze 15 kg nie przekrocze a marzy mi sie wazyc gora 11-12 wiecej w dniu porodu. Fakt ze sporo jeszcze mam czasu ale nie objasam sie. Jem trzy kanapki z razowym na śniadanie na drugie sniadanie owoc lub serek jigurt na obiad to roznie a potem kolacja jeszcze zostaje czasem coś a czasem nie.

Gość gość
Ja od samego poczatku ciazy tylam po 2 kg na m-c, potem nawet 3. dobilam do 18 kg, ale startowala z niskiej wagi, chuda bylam przed ciaza wec mi lekarz mowil, ze tyjeprawidlowo.

Gość gość
Ja w 23 tc to dopiero zaczęłam tyć :) więc nie wiem..

Gość venesssse
Waga wyjsciowa to 92 kg przy 173 cm.

Gość gość
A nadwage mialas juz przed ciaza? Jestem w 27 tc przed ciaza wazylam 52 a teraz 73 kg na 180 cm i jakos nic sie nie czepiaja. Przed ciaza mialam bardzo szybki metabolizm bo co okres wiecznie jadlam fast foody (nie bylam az tak wychudzona) a teraz mnie zlapalo,ale moze dlatego ze od 15tc z zegarkiem w reku jem co pol godziny. Po ciazy bede tracic kg, teraz mam prawo:D tym bardziej ze weszlo mi w piersi i tylek i w duza pileczke z przodu:p podobno wygladam jakbym na dniach rodzila

Gość venesssse
Ni właśnie wy jesteście chude to moglyscie więcej przybrać. Czyli jednak ja przesadzilam.

Gość gość
Tak, jak myslalam juz przed ciaza mialas prawie 30 kg nadwagi!!!! Nie ma sensu najezdzac na lekarke, bo ma racje i chce dobrze dla ciebie i dla dziecka. W ciazy tez mozna byc na diecie, pod warunkiem , ze jest zdrowa, taka, jaka powinna byc codziennie...

Gość gość
O matko 92 kg ? To ja się nie dziwie, że lekarka się sprzeciwia..moja startowa waga była 66 kg przy wzroście 174 cm,jestem w 32 tc i mam 10 kg na plusie

Gość venesssse
Wydaje mi się ze pilnuje tego jedzenia tylko od czasu do czasu jem jakiś smakolyk nie wiem juz jak zachamowac to tycie.

Gość gość
To powinnaś przejść na diete, bez smakołyków raz na jakiś czas..przykro mi..skoro nie chcesz zrobić tego dla siebie to zrób to dla dziecka

Gość gość
Musisz pilnować sie z jedzeniem bo później tyje sie dość szybko. Duzo sie ruszasz?

dużo przytyłaś jak na połowę ciąży i swoją wagę wyjściową. Pilnuj się- bo nie powinnaś przytyć więcej jak 9kg

Gość venesssse
Tak zrobię od dziś zero smakołyków ciekawe czg to pomoże bo i tak rzadko je jadłam

Gość venesssse
Spaceruje godzine dziennie plus pol godziny gimnastyki w domu.

Gość gość
Autoko, rób spacery, dietka,ruch tylko bez przesady..bo im dalej ciąży tym będziesz mogła mniej się ruszać..więc korzystaj póki możesz

mnie uratowała od przytycia niechęć do słodyczy i węglowodanów i wieczne nudności :) ale po ciąży to normalnie rzuciłam się na słodycze :D

Gość gość
Od jakiego czasu spacerujesz i ćwiczysz?

Gość venesssse
Najbardziej się boję tego że przez wagę nie będą mi chcieli podać zzo

Gość gość
A no to się nie dziwię, że lekarka Ci zwraca uwagę, ja co prawda przytyłam te 13 kg do 31tc ale ważyłam 50 kg przed ciążą. Spaceruj jak masz siłę :) bo później będzie coraz trudniej

Gość venesssse
Przed ciąża to codziennie biegalam. W ciazy zostawilam te spacery i gimnastyke ale w 1 trymestrze musiałam zrezygnować z aktywności bo mialam krwawienia powysilkowe. Ale od 2 trymestru robię gimnastyke i spacery choc czasem pobolewa ten brzuch.