Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzciny, ślub kościelny...

Polecane posty

Gość gość

po co chrzcicie dzieci skoro nie macie ślubu kościelnego? nie rozumiem... ślubu nie chcecie a potem nagle przeszkadza wam, że ksiądz dziecka nie chce ochrzcić...

Gość gość
wy czyli kto? bo ja z mężem ani nie mamy kościelnego, ani nie chrzciliśmy i chrzcić nie zamierzamy

Gość gość
wiadomo, że pytanie odnosi się do osób, które tak robią a nie do Ciebie....logiczne...

Gość gość
No właśnie kto? Ja też bez ślubu jestem kościelnego i moje dziecko też nie zamierzam chrzcić.. Nie uogólniaj maszkaro, bo Ci temat nie wyszedł :)

Gość gość
a ty po co zakładasz ten temat ? to indywidualna sprawa kazdego człowieka jesli ktos jest wierzacy ma inne przekonania od ateisty

Gość gość
zakładam bo nie rozumiem, skoro ktoś jest wierzący to bierze ślub kościelny a nie chrzci "pod publikę" tylko.

Gość gość
to po ch*j piszecie jak was temat nie dotyczy....?

Gość gość
no wlasnie po ch*j sie wpisujecie , madrale mnie tez dziwi takie psotepowanie o ktorym piszesz autorko. Gdzie tu sens gdzie logika? :P

Gość wifigdańsk
a moze sa rozwodnikami a chą zeby dziecko było ochrzczone przez ksiedza w kosciele? bo mozna tez ochrzcic inaczej-mozna ochrzcic samemu. wypowiada się słowa "ja ciebie chrzczę w imię Ojca i Syna itd..." i to tez się liczy.

Gość gość
jestem ateistką, chrzciny dziecka beda dlatego ze narzeczony jest wierzący, moja i jego rodzina tak samo i jest to dla nich wszystkich bardzo ważne. Co do wypowiedzi "skoro ktoś jest wierzący to bierze ślub kościelny a nie chrzci "pod publikę" tylko" pod publike to najczęściej sie bierze właśnie ślub kościelny bo sie wpadło i co sąsiedzi pomyśla, a jak sie wierzy to sie chrzci dziecko

Gość gość
a kogo oprocz ciebie autorko obchodzi jak postepuja inni ludzie????

Gość gość
Ale nie każdy wierzący może wziąć ślub kościelny ja jestem rozwiedziona bo mąż mnie zdradzał ułożyłam sobie życie mam drugie dziecko i chodzę do kościoła i co miałam nie ochrzcić jej bo nie mam ślubu kościelnego chora jesteś czy co ?? I nie praw mi morałów że męża mam jednego bo mam wujka biskupa i kuzyna księdza i oby dwoje stwierdzili że się nie dziwią że podjęłam taką decyzje i że mam prawo ochrzcić dziecko. Po za tym księża też mają dzieci i też je chrzczą . Kościół zdecydowanie powinien poluzować z tą swoją konserwatywnością bo nie wychodzi mu to na zdrowie :)