Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia gościnnie

Zabawy, rozwój, zdrowie dzieci ok. 2 letnich

Polecane posty

Gość mamusia gościnnie

Zakładam nowy temat, bo poprzedni został zaśmiecony. W związku z nieprzyjemnymi komentarzami, ograniczam tylko kręg odbiorców do mam dzieci, które to mają ok. 2 lat. =========================== pomysł na zabawę parowanie skarpet, jeśli dzieci mówią niech wskazują wzór, czy kolor jeśli jakieś umieją rozpoznać np. zielone z sową, białe z piłką itp, jeśli nie mówią my im opowiadajmy, jeśli nie wskazują kolorów tak samo. W przypadku, kiedy nie potrafią jeszcze dopasować par, tłumaczmy im, te są z pieskami i są takie same itd.

Gość mamusia gościnnie
W poprzednim temacie, któraś z mam zakwestionowała potrzebę uczenia dziecka rymowanek. Rymowanki są bardzo ważne w rozwoju dziecka ćwiczą pamięć, wyczucie rytmu a nawet poczucie humoru, jeśli z pokazywaniem to koordynację i sprawność fizyczną.

Gość shosina
Ciekawa jestem co myślisz o dawaniu dzieciom telefonów do zabawy? Moja córcia ma prawie 3 lata i raz na jakiś czas gra sobie w grę na moim telefonie. Ściągnęłam jej La Mamba Party, grę dopasowaną do jej wieku, kreatywną i rozwijającą i pozwalam od czasu do czasu (naprawdę rzadko) pograć. Np. jak jedziemy samochodem, a ona marudzi. To w sumie skuteczna praktyka wśród moich znajomych. A Ty co o tym sądzisz?