Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy przyjaciółki ojcostwo jej eks męża i uczucia do jej eks męża

Polecane posty

Gość gość

Obie z koleżanką jesteśmy w ciąży. Ja mam mojego faceta-nie mamy ślubu. A ona jest samą. Jest po nieudanym małżeństwie. Zaszła w ciąże dzięki in vitro. Wczoraj dowiedziałam się od niej, że jej stare uczucia do jej eks męża odżyły. Ostatnio często się spotykają. A on zaproponował jej, żeby mógł zostać ojcem w papierach. I ona rozważa to. Prosi mnie o radę a ja kompletnie nie wiem co jej poradzić na temat jej eks męża i jego ojcostwa. Kochane kobiety może, któraś z Was miała podobne ,, problemy" z przyjaciółką ? Co jej doradzić ?

Gość gość
Ale zaszła w ciąże z tym byłym mężem czy od dawcy nasienia bo ciężko z tego cokolwiek zrozumieć ? :O

Gość gość
Zaszła w ciąży dzięki in vitro. To nie jest dziecko jej byłego męża.

Gość gość
Wiem że łatwo mi mówić, bo ojciec mojego dziecka jest że mną i nie muszę wpisywać w papierach,, nieznany".

Gość gość
Wszystko zalezy co bylo przyczyna rozpadu ich malzenstwa. Jak jakies powazne sprawy to bym odradzala.

Gość gość
On ją zdradził i dlatego się rozstali. Ona opowiadała, że jako małżeństwo marzyli o 2 dzieci. On niby robi jej zakupy-ciąża zagrożona. Zajmuje się niby wszystkim.

Gość gość
W piątek pojechali razem kupić łóżeczko, kołyskę, leżaczek, ubranka, wózek. Na dniach będzie rodzic jest w końcówce 38 tygodnia, a Ja mam termin za 4 dni.

Gość gość
Ja bym radzila aby nie wpisywala go jako ojca dziecka, tylko aby ewentualnie on adoptowal dziecko. Tylko do tego muszą byc malzenstwem.

Gość gość
Ja słyszałam od niej, że on miałby być wpisany w rubryce ojciec dziecka. A jaką to różnica czy będzie adaptowany czy wpisany jako ojciec

Gość gość
Różnica jest duża. Bo gdyby byl "wpisany" jako ojciec dziecka, to byloby to oszustwo, bo tak naprawdę ojcem nie jest. I w przypadku ewentualnego rozstania bylby problem, bo pewnie niechcialby placic alimentów, staralby sie o zaprzeczenie ojcostwa, a do tego juz prokuratora potrzeba. A przy adopcji jest wszystko jasne. Wiadomo z gory ze biologicznym ojcem nie jest, adoptowalby, i w razie rozstania nie moglby sie migac w zaden sposob od odpowiedzialnosci.

Gość gość
od razu stwierdzam, ze to prowo bo w Polsce samotna kobieta nie moze poddac sie zabiegowi in vitro.

Gość gość
Ona nie miała zabiegu w Polsce.

Gość gość
hahaha, to że tak napiszesz, było do przewidzenia, niezła wtopa

Gość gość
In vitro miała normalnie w Polsce. to, że miała za granicą to nie ja pisałam.

Gość gość
Ja nawet nie wiem czy oni będą razem. Myślę że jakby byli razem i nagle się rozeszli to on by płacił na dziecko-stać go i już jest związany z dzieckiem, ale też znając ją nie chciałaby tych pieniędzy.

Gość gość
jak adoptuje to też będzie musiał płacić alimenty. jeśli chcą być razem i razem wychowywać to dziecko to niech go wpisze. jak nie zamierza już z nim być to bez sensu. na marginesie - w papierach już się nie wpisuje "nieznany", tylko nazwisko matki i imię przez nią podane (w akcie skróconym)

Gość gość
Ona dalej go kocha, ale czy on ją to nie wiem.

Gość gość
Dla mnie to głupota żeby wracać do eks męża i dać mu dziecko po zdradzie, ale ona nie widzi w tym nic dziwnego

Gość gość
Koleżanka do mnie dzwoniła że ma skurcze. Siedzi w domu, ale jeśli będzie miała skurcze co 20 min to już będzie jechać do szpitala.

Gość gość
I co urodziła?

Gość gość
A jakie to ma znaczenie co będzie widniało w papierach. No i po co tak zawczasu regulować formalności jak oni jeszcze nie wiedzą czy ten powrót do siebie to tak na poważnie i czy będzie stabilny. Można regulować prawnie ale niech ona się wstrzyma i obserwuje czy ten pośpiech ma sens

Gość gość
O 22.00 na świat przyszedł jej (ich) synek. Urodziła przez cesarskie cięcie.

Gość gość
gratuluje