Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIS szykuje sie do przejęcia władzy w Polsce

Polecane posty

Gość gość
Rozdrobnione głosy to nic innego jak 'liberum weto",a to wiecie jak się skończyło.

Gość gość
oczywiście. twoim prywatnym zdaniem to oni mogą być nawet i kosmitami. ale jeżeli twoje prywatne zdanie zostało zbudowane nie na postawie argumentów, faktów które potrafisz tu przytoczyć tylko przez medialną propagandę i manipulację i jesteś głęboko przekonany że to "idioci i oszołomy" choć w ogóle nie masz pojęcia dlaczego jesteś o tym przekonany i w żaden sposób uzasadnić "swojego zdania" nie potrafisz to świadczy tylko o tym że sam jesteś podatnym ma propagandę idiotą. tacy są właśnie władzy potrzebni. którzy wszystkich poza "układem" uznają za idiotów choć nie mają pojęcia dlaczego.

Gość nikt nie powinien obnizac
minimalna musi byc, inaczej przedsiebiorcy zaczeli by zatrudniac za 800 zl w rejonach z duzym bezrobociem i bogacic sie jeszcze bardziej

Gość gość
A czemu nie doczytałaś /eś co sądzę o drugiej stronie i w ogóle w jakim kontekście się wypowiedziałem tylko mnie obrażasz .Kto tu jest tak naprawdę zmanipulowany?

Gość gość
bogacić sie na kim :D chyba ponosić koszty w zwiazku z okradaniem pracodaców

Gość gość
dla komucha bogacenie się to największa z możliwych zbrodnia. a gdyby przedsiębiorcy zaczęli zatrudniać w rejonach o wysokim bezrobociu to chyba dobrze a nie źle. no ale logiki komucha nikt nie zrozumie.

ja wole miec 400 zl zapomogi, niz 800 zl pensji z umowy smieciowej. a w rejonach o najwiekszym bezrobociu by nie zaczeli wiecej zatrudniac, tylko obnizyliby stawki.

juz teraz urzedy pracy probuja zmuszac do ludzi do przyjecia ofert z 2-tygodniowym bezplatnym okresem probnym

Gość gość
Jeszcze nigdy nie spotkałam prywaciarza i rolnika który by miał dość.

Gość gość
"A czemu nie doczytałaś /eś co sądzę o drugiej stronie" x a co mnie to obchodzi? dowodów na to że "druga strona" to banda złodziei i kłamców to ja mam aż nadto. x natomiast ja czekam na dowody że kaczyński czy mikke to idioci. jeżeli potrafisz je przedstawić to OK. no ale jeżeli nie to oznacza tylko jedno: jesteś podatnym na propagandę matołkiem któremu wmówiono że ci którzy stanowią zagrożenie dla "podziału tortu" to idioci. jesteś przekonany że tak jest choć nie wiesz dlaczego i nie potrafisz nijak tego dowieść. to jest właśnie miara twojego "intelektu". ale bandzie złodziei o to właśnie chodzi. żeby takie matołki jak ty nie zagłosowały przeciw nim choćby ich kłamstwa i nadużycia były codziennością matołka.

Gość gość
Do 15.27.wtedy wszyscy będą pracować na okresie próbnym")

Gość gość
Kaczyński? on jest skazany na opozycję, albo sojusz z Millerem w końcu podobne lewackie środowiska reprezentują

Gość gość
"ja wole miec 400 zl zapomogi, niz 800 zl pensji z umowy smieciowej." x śmierdzące lenie i nieroby zawsze będą wolały darmoszkę. nic dziwnego.

za 800 zl nie oplaca sie pracowac, bo z takiej pracy sie nie wyzyje. lepiej miec 400 zl zapomogi i swiety spokoj

Gość gość
i cały naród płaci coraz wyższe podatki bo wałkoniom "nie opłaca się pracować".

Gość gość
wniosek taki,że trzeba wszystkie zasiłki i zapomogi zlikwidować, żeby lewusy mogły zapracować na chleb, bo "kto nie pracuje niech też i nie je", jak mówił św.Paweł a to nie jest program lewackiego Populizmu i Socjalizmu Jarozbawa z Żoliborza :)

Gość gość
"albo sojusz z Millerem w końcu podobne lewackie środowiska reprezentują" x "lewica" jaką reprezentuje miller już dawno nie ma nic wspólnego z biednymi ludźmi ciężko pracującymi na chleb. "lewica" millera, palikota czy tego wieprza kalisza to banda zboczeńców, "ludzi kultury" żyjących z dojenia państwa, która nikim tak nie pogardza jak biednym, prostym człowiekiem z czarnymi od ziemi pazurami i rękami twardymi od młotka czy łopaty.

Gość gość
"wniosek taki,że trzeba wszystkie zasiłki i zapomogi zlikwidować, żeby lewusy mogły zapracować na chleb, " x do tego to przede wszystkim trzeba UWOLNIC GOSPODARKĘ z ciężaru tych wszystkich kanalii ustawionych przy korycie którzy ustanawiają takie prawo że największą zbrodnią w naszym kraju jest praca, na wszystko potrzebna jest koncesja, pozwolenie a największe pieniądze zarabia się "załatwianiu" papierów. x a człowiek na końcu tego łańcucha, który rzeczywiście pracuje i wytwarza, dostaje ochłapy.

w PUP pojawiaja sie oferty z 2-tygodniowym bezplatnym okresem probnym. kaza wtedy za darmoche harowac, bez gwarancji zatrudnienia. nie dziwicie sie, ze ludzie takich ofert nie przyjmuja i wola kase od MOPS?

Gość polscy prywaciarze
to badylarze

Gość gość
ja się nie dziwię. ludzie pracują po to żeby mieli za co żyć. i właśnie po to potrzebny jest wolny rynek a nie biurokratyczna patologia "leczona" większą ilością biurokratycznej patologii w postaci jakiejś "płacy minimalnej". jak bezrobocie będzie niskie i możliwości zatrudnienia dużo to pensje będą dobre. ale jeżeli do prowadzenia firmy potrzeba miliona pozwoleń, koncesji, papierów i trzeba płacić np zusowski haracz bez względu na to czy się zarobi czy nie to nigdy tak nie będzie. a wszystkie te pozwolenia są w ręku "krewnych i znajomych" którzy mogą wszystko i wszystko im uchodzi bezkarnie podczas gdy normalny człowiek zostanie zgnojony za byle głupstwo lub "przez pomyłkę".

Gość gość
PiS proponuje powołanie nowych ministerstw: Energetyki, Integracji Europejskiej, Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Polityki Rodzinnej. Będzie mniej biurokracji :) Więcej dowodów nie trzeba,że to socjalistyczno-etatystyczni durnie tak, głosujcie na nich

Gość gość
Tak... dalej będziemy głosować na PO i dalej dawać się okradać w majestacie prawa, na każdym kroku,w imię czego.

Gość offerma powrócił
jak fajnie znowu cie widzieć.

Gość a ja chce panstwa dobrobytu
i praw pracowniczych! badylarzom mowie nie!

Gość gość
najbardziej idealna koalicja to byłby pis i nowa prawica

Gość gość
"a ja chce panstwa dobrobytu i praw pracowniczych! badylarzom mowie nie!" x a skąd ten dobrobyt brać skoro "badylarzom mówisz nie"? na jakąś mannę z nieba liczysz czy jak?

Gość gość
"PiS proponuje powołanie nowych ministerstw: Energetyki, Integracji Europejskiej, Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Polityki Rodzinnej." x donald tusk zwiększył biurokrację bez powoływania nowych ministerstw więc naprawdę nie ma to większego znaczenia.

Gość 5674
PiS przynajmniej posiada jakiś kręgosłup moralny. PO to patologia i za przestępstwa, które popełnili przez 6 lat rządzenia powinni być postawieni przed Trybunałem Stanu, mam nadzieję że tego dożyję. Czas już pokazać zdrajcą z po środkowy palec, poza tym gdyby mieli trochę honoru to sami podali by się do dymisji, tak jak to się odbyło jakiś czas temu na Islandii. To straszne że PO woli doprowadzić do jakiejś rewolucji niż sami zrezygnować, no ale jak się hołotę, sprzedawczyków i prostactwo dopuściło do władzy to teraz miejmy świadomość tego że oni nie odpuszczą. To jest przerażające :/