Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KamilaWałbrzych

Niania w ciazy i problem z pracodawcami

Polecane posty

Gość KamilaWałbrzych

witam ! zaczne od tego ze pracuje jako niania opiekuje sie maluchem juz ponad rok obecnie jestem w 4mc ciazy , Powiedziałam ludzią ze bede zajmowac sie ich maluchem mniej wiecej do ukonczenia 3 rż ( maluch obecnie ma 1,5 roku ) chciałabym młego do czerwca pilnowac w pozniej isc na zwolnienie gdzy mam termin na 9 sierpnia boje sie ze sie wkurza i beda zadawac dziwne pytania typu planowałas to? itp itd i zaraz zaczna panikowac ze musza szukac nowej opiekunki ( a maja z tym problem bo nie ufaja takim ludzia - ja byłam osoba z polecenia) i ogolna panika ze zaraz sie zwolnie to sa bardzo zasadniczy ludzie,i u nich wszytko jest i musi byc uporzadkowane ( dzieciaka 1 zrobili w wielku 34 lat - co sie mija z moimi zasadami )- bo mam o 10 lat mniej i jestem w ciazy. i strasznie panikuja z kazda pierdoła dlatego wiem ze jak im to oznajme beda w szoku ! wiem ze oddnie dziecka do złobka bedzie dla niech duzym problemem bo to panikarze,a do opiekunki rowniez wiec wiem ze bedzie nie lada lament

Gość KamilaWałbrzych
generalnie boje sie ze mnie zwolnia w przyciagu miesiaca panikujac ze ja sie moge zwolnic.... co robic!

Gość KamilaWałbrzych
dodam ze umowy nie mam..a zalezy mi na tej pracy aby zarobic takze jakies pienidze a dwa to dobrze sie czuje i lekarz nie wyidzi na obecna chwile przeciwskaan do pracy

Gość gość
Masz prawo pójść na zwolnienie i po problemie.Teraz musisz uważać na siebie, nie wolno Ci dzwigać.Co Ciebie obchodzi jak zareagują Twoi pracodawcy? Nie czekaj az oni Ciebie zwolnią.

Gość gość
jak można powierzać komuś dziecko takiemu jak ty? Tym ludziom musi być na prawdę ciężko. Desperacja pcha do takich nienormalnych sytuacji.

Gość KamilaWałbrzych
najgorsze wiem ze beda zadawac krepujace dla mnie pytania ( jestem osoba doc skromna_) typu planowałas to i jak sa dam rade ? bo oni maja załozenie ze aby utrzymac 3 osobowa rodzine trzeba zarabiac min 8-10 tys zł

Gość Jakie to dziwne
Nie masz umowy, pracujesz na czarno, to w czym problem? Gdy dowiedzą się o ciąży zaczną szukać kogoś,albo dziecko pójdzie do żłobka.

Gość KamilaWałbrzych
jak powierzyc dzeco takiemu komuś jak ja?nie rozumiem? ! To ze uznaje kogos za panikarza to co w tym złego taka jest prawa ( jesli ktos latem ubiera dziacku rekawiczki i szalik to nie jest normalny tylko jest panikarzem, lub w sterylnych warunkach chowa dziecko ktore ma prawie 2 lata

Gość KamilaWałbrzych
jak powierzyc dzeco takiemu komuś jak ja?nie rozumiem? ! To ze uznaje kogos za panikarza to co w tym złego taka jest prawa ( jesli ktos latem ubiera dziacku rekawiczki i szalik to nie jest normalny tylko jest panikarzem, lub w sterylnych warunkach chowa dziecko ktore ma prawie 2 lata

Gość gość
Nie wiem czym siębardziej przejmujesz, czy to że będą zadawać zasadnicze pytania czy to że Cię zwolnią? Na zasadnicze pytania opowiadaj zasadniczo że to prywatna sprawa i niepopoeiadasz o swoich prywatnych sprawach. Bądź asertywna. To pomaga w każdej sytuacji :-) Co do pracy, chyba znają Cię na długo aby wiedzieli jaka jesteś.

Gość KamilaWałbrzych
w czym problem? - beda mniec wielkie pretensje do mnie ze jestem ciazy( w senie moze takgo nie powiedza wprost ) ale kidys dałam im słowo ze zajme sie ich małą do 3 rż mimo iz ciazko jest moim zdaniem takie coś zaplanować 2,5 roku na przod bo oni boja sie oddac dziecko do żłobka i innej niani złobek dla nich nie wchodzi w gre

Gość gość
analfabetka pisze - "ludzią" ja piertole i takie cos sie jeszcze rozmnaża ;O

Gość KamilaWałbrzych
mam dyslekcje i dysortografie i wiem ze mam z tym problem ,jednak staram sie wkladac duzo w to pracy by poprawic to

Gość gość
Podziękują ci, znajdą inną opiekunkę. Ty masz problem, nie oni.

Gość gość
Dys lekcję? Ha ha

Gość KamilaWałbrzych
mialo byc dysleksje literowka

Gość gość
o takich rzeczach informuje się pracodawcę by mieli czas kogoś znaleźć za ciebie a nie, że postawisz ich przed faktem w dniu pójścia do szpitala.to logiczne, że kogoś znajdą przecież nie będą czekać aż sama oddasz dziecko do żłobka. ewentualnie usuń ciąże albo oddaj dziecko do okna życia. A swoją drogą to jesteś strasznie dziecinna i nieodpowiedzialna. Nie wiem kto cie mógł polecać na opiekunkę.

Gość gość
to ze oni mieli dziecko w wieku 34 lat, to nic nienormalnego. natomiast ze ty masz w wieku 24 i jestes sama to stwierdzam ze to jest nienormalne! co bedziesz kolejna mamusia biegajaco do mopsu po zapomoge? nie mam ochoty utrzymywac takich nierobow a to ze uwazaja ze trzeba miec duzo kasy , to bardzo dobrze, a tys biedna jak mysz koscielna to zazdroscisz

Gość gość
ty masz dyslekcje, ale mozgu.

Gość kailawałbrzych
do "goscia" po pierwsze nie jestem sama a moj partner dobrze zarabia po drugie kto powiedział ze chce ich poinformowac o swojej ciazy przed pojsciem do szpitala? po trzecie nie mam obowiazku informowac pracodawcy o swojej ciazy do odpowiedniego na to momentu mam zamiar poinforomwac ich po specjalistycznych badaniach po ktorych bede wiedziec ze wszytko z moim dzieckiem jest ok, poniewaz uwazam ze nie ma co inforowac o tym kazdego na tak wczesnym etapie to ze stwierdzialas dogodne dla ciebie fakty uwazam ze jeteś smieszna i nie poważna mysląc ze bede utrzymywac sie z mopsu ? dla twojej wscipskiej wiadomosci załatwilam sobie juz dawno stablina styuacje majątkową a ta praca jest tylko dorywcza aby zyc na jeszczee wyzszym standardzie poniewaz nie chce siedziec ciagle w domu i wole coś robic a z mopsu to chyba ty sie utrzymujesz bo mi to nie grozi

Gość kailawałbrzych
moze i nie mam dochodu 8-10tyś ale posiadam na tyle stablina styuacje finansowa ze nie potrzebuje mopsu i innch pierdoł a zalezy mi na pracy niani gdyż penja z niej( 1,6 tys za 3/4 etatu )podosci dotychczas moj stnadard zyciowy moimo ze na tym etapie nie musze pracowoac. wiec zajmij sie moze swoimi zarobkami i to czy ci starczy do 1-ego

Gość kailawałbrzych
i widac ze jestes niedowarciowanym babsztylem piszac takie rzeczy ! ciekawe jak twoje zycie musi wygladac glupia kretynko

Gość gość
nie rozumiem w czym masz problem... musisz im powiedziec jak najszybciej, bo musza miec czas na znalezienie kogos zaufanego, zaznacz im do kiedy bedziesz na pewno mogla zajmowac sie ich dzieckiem i już

Gość kailawałbrzych
planuje im to powiedziec po specjalistycznych badniach ktore zamierzam zrobic za ok 2 tyg a mam zamiar pracowac do czerwca - lipca wiec okres 3-4 msc przed uwazam chyba za prawidłowy bez przesady

Gość kailawałbrzych
wychodze z zalozenia ze nie ma co informowac o ciazy calego swiata ( jedyne grono rodziny najblizszej i tyle ) przynajmniej w poczatkowym okresie 3-4 mc poniewaz na tym etapie istnieje duze ryzyko zaarozenia poonienia

Gość luppo8
Twój partner dobrze zarabia a Ty harujesz jako opiekunka.. A to ciekawy przypadek :)

Gość luppo8
a wiesz o tym, że ciężarna kobieta powinna omijać szerokim łukiem małe dzieci? teraz każdy katar i przeziębienie może skończyć sie bardzo źle...

Gość kailawałbrzych
beda miec 3-4 miesiace na znalezienie dogodnej niani dla swojego malucha czy to naprawde tak malo? uwazam ze nawet i miesiac dwa byl by ok ale mam zamiar powiedziec za ok 2 tyg czy to pozno>???

Gość kailawałbrzych
bez przesady inne kobiety w ciazy maja swoje male dzieci i jakos musza dac sobie rade ? przeciez nikt nie oddaje w tym okresie dziecka i co z tego ze moj partner dobrze zarabia? ja chce pracowac poniewaz chce coś robic

Gość gość
no to im powiedz za te 2 tygodnie i tyle