Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zona mnie nie szanuje

Polecane posty

Gość gość

Jestem w związku małżeńskim 5 lat, jak poznałem moją żonę miałem już 28 lat a ona 21, studiowała itp. Główny problem w naszym związku , że moja żona jest przesadnie ambitna, robi wszystko po to aby ludzie ją podziwiali. Moja żona skończyła prawo na Uniwersytecie i informatykę na Politechnice - wszystko tylko i wyłącznie z chorej ambicji jaką wpoili jej rodzice. Ja skończyłem turystykę i rekreację na prywatnej uczelni, jednak jestem kucharzem i w swojej branży dużo osiągnąłem, dobrze zarabiam, znacznie powyżej średniej, jednak obecnie mniej niż moja żona, ponieważ ona zarabia teraz bardzo dobrze. Moja żona twierdzi , że mój zawód to nie zawód i ogólnie często pokazuje mi, że dla niej moje zajęcie nie jest tak poważne jak jej. Nie wspomnę już , że uważa , że moje wykształcenie to nie wykształcenie i ogólnie wstydziłaby się w ogóle mówić że studiowałem tam gdzie studiowałem. Moja żona w ogóle nie szanuję tego , że ja gotuje w domu , dbałem o jej dietę itp., dla niej to nic, jak wyjechałem na 2 tyg. to była na samych kanapkach bo jej się patelni nie chciało wyciągać, jednak nie doceni tego że ja mimo iż też czasami mi się nie chcę robię to wszystko dla niej. Czy uważanie że to ma sens, bo sam się już z nią męcze

Gość gość
nie ma sensu, zawsze bedzie czuła sie lepsza od Ciebie, po co ona za Ciebie w ogóle wyszła???

Gość gość
po co dalej to ciągniesz ? znajdź skromniejszą kobietę i zmień swoje życie na lepsze

Gość gość
Wykształcenie nie idzie w parze z inteligencją i kultura osobistą,Odejdz od niej i nie męcz się, szkoda życia z taka babą.Na pewno poznasz kogoś kto Cie doceni, po czasie jak będzie za pózno!

Gość gość
Z przesadną, chorobliwą wręcz ambicją (a raczej nie ambicją tylko parciem na bycie lepszą niż inni - przynajmniej we własnych oczach) nie masz szans. Zawsze dla niej będziesz tym gorszym - nawet gdybyś teraz jeszcze jakieś inne studia ukończył. Chcesz całe życie spędzić na dorównywaniu jej?

Gość gość
musisz ja olac

Gość gość
olej sukę

Gość Liwia26
Proponuję szczerą rozmowę z żoną. Wszystko co Ci leży na sercu, co Cię boli. Jeśli nie ma wsparcia, szacunku w związku... po prostu zastanówcie się czy jest sens coś takiego ciągnąć? Macie zupełnie inne priorytety...