Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Samochód w leasingu? Co to znaczy?

Polecane posty

Gość gość

Upatrzyłam sobie samochód. Od prywatnego właściciciela. Pisze, że jest w leasingu...Warto taki kupić? Jest to dla kupującego jakaś różnica?

Gość jkhh
no zaplacisz za auto włascicielowi i raty leasingu

Gość gość
W sumie wyniesie mnie tyle ile podał właściciel?

Gość gość
Pomoże mi ktoś? Warto zainteresować się takim samochodem?

Gość gość
Pracowała w wydz. komunikacji i powiem ci, że nie opłaca się kupować nowego auta czy to na raty czy to w leasingu, każdy ci to powie! Auto przez cały czas spłaty leasingu będzie zarejestrowane na firmę bądź bank na którą będzie leasing. Dopiero po spłacie, będziesz mógł go wykupić za ''symboliczną sumę" i dopiero przerejestrować na siebie.

Gość gość
To jest auto dwuletnie i właściciel je oferuje do sprzedaży. I to on pisze, że auto jest w leasingu. Czyli to znaczy, że do końca rat auto będzie zarejestrowane na firmę? A nie można tych rat zapłacić wszystkich na raz??

Gość gość
Kup takie samo ale nie w leasingu i na to samo ci wyjdzie tudzież zaoszczędzisz i dokupisz sobie zimówki albo coś innego za to

Gość Muratormen
Leasing to forma kredytu dla przedsiębiorców. Mogą w ten sposób odliczać sobie VAT i dochodowy... Poczytaj sobie o tym zagadnieniu na tej witrynie: www.comperia.pl/leasing Leasing pozwala optymalizować podatki :) dlatego jest dobry.

Gość gość
ale takie auto jest z reguły nieźle wyesplatowane

Gość gość
Leasing to forma wypożyczenia, dużo lepsza opcja od kredytu, kredytu nie dadzą ci bez zabezpieczenia. Dodatkowo, na przykład na mleasing.pl mają całkiem korzystne warunki, ostatnio wziąłem używane autko i zacząłem jeździć na taksówce. Wreszcie jestem sam sobie panem.

Gość gość
Droga Lauro, czyś ty chociaz przeczytała, co próbujesz ludziom wcisnąć? Kto mądry, ten od razu porówna twoją oferte choćby z http://mleasing.pl/ i odkryje, że bije ją na głowę.

Gość gość
Po pierwsze, podstawowa wiedza: http://utn.pl/wxbOh , radzę się zapoznać zanim zaczniesz zadawać głupie pytania

Grupa Masterlease dba o satysfakcję swoich klientów. Najlepszy leasing w wielu różnych pakietach dostosowywanych do indywidualnych potrzeb kontrahentów. W ofercie znajdują się wszystkie marki i modele samochodów obecnych na polskim rynku. Firma proponuje wiele udogodnień dotyczących obsługi, serwisu i likwidacji szkód. Zapraszamy do skorzystania z ich usług! http://www.masterlease.pl/leasing/male_i_srednie_firmy/oferta_leasingu

Gość Kinga311
Auto w leasingu nie jest twoje tylko jest banku lub instytucji która leasing daje i Ci go wynajmuje za ustalona miesięczną kwotę. Jak nie znasz się na temacie to najlepiej uderz do doradcy finansowego, jak jesteś z Krakowa to polecam http://1doradca.pl/ udzieli Ci wyczerpującej pomocy.

Leasing jest na firmę, a nie na osobę fizyczną jak np kredyt. Korzyści z tego są takie, że można odpisać podatek Vat od leasingu ile wynosi vat nie muszę chyba pisać... Właścicielem pojazdu jest leasingodawca, który udostępnia nam pojazd w zamian za płacenie rat, tak w skrócie :)

Gość gość
oj MoM, głupiutki jesteś, a chciałeś zaimponić :o od lat jest już dostępny leasing dla osób fizycznych. I tak samo jak kredyt jest on mało opłacalny, bo zarabia na nim głównie bank/leasingodawca

Gość gość
Kiedyś brałam samochód w leasingu. Później mój chłopak chcąc zaoszczędzić jeszcze bardziej na samochodzie, znalazł jakąś inną formę wynajmu samochodu na warunkach, których nie otrzymamy od firmy leasingowej. Ja się na tym nie znam do końca, ale może Wam pomoże. easyocean.pl/samochody.html To kancelaria z Gdyni, która pomaga marynarzom - Easy Ocean

Gość gość
Ktoś tutaj pisał o Easy Ocean. Czy wiecie, jak długo ich oferta będzie ważna?

Gość gość
Odnośnie Easy Ocean to ich oferta chyba nie ma terminu ważności. Po prostu wprowadzili nową usługę.

Gość gość
o własnie - dobra myśl. A sam leasing pojazdów jest chyba jedną z najbardziej komfortowych form finansowania dla firmy, sam korzystam od dłuższego czasu dzięki http://leasing-torun.pl/

Jeśli zdecydujesz się wziąć samochód w leasing polecam firmę http://efl.pl/pl/leasing/ . Świetna obsługa, pomoc wykwalifikowanych ekspertów. Dodatkowo oferuje różne pożyczki, faktoring, wynajem długoterminowy i inne. Sama wzięłam kiedyś leasing w tej firmie i jestem zadowolona w 100% :)

Gość gość
Kiedyś prywatnie kupiłem samochód w leasingu. Nie jest prawdą że musi być na firmę. To jest to samo co na raty, tylko z tą różnicą że mogą Ci go zabrać przy najmniejszym opóźnieniu w spłacie rat. Twoją własnością staje się po zakończeniu spłat.

Gość qurell
dużo też zależy od oferty samego leasingu bo w moim przypadku skorzystałem z oferty Platformy Finansowej i sie to oplacalo, ale nie kazdemu sie oplaca. Jak ktos chce porad dot. leasingu to napiszcie do mnie na priv chetnie pomoge i co nieco moge dopowiedziec o Platformie Finansowej.

Gość gość
To jest muj pierwszy i trzeci kanał, drugiego jeszcze nie zrobiłem. Ale ósmy zrobię hobbistycznie. Tamte publikowałem jako angielskojęzyczne i ruskie skecze, także pojawiałem się w domach kolegów. Było śmiesznie i fantastycznie, i z takim też zamierzeniem powstał kanał który teraz jakimś trafem ogląda ponad 1 30000 tysięcy osób. Zmieniło to trochę mnie i sposób w jaki podchodzę do teg (staram się być bardziej systematyczny, dobry, miły, serdeczny, ciepły, słodki, kochający ), ale ważne jest też dla mnie żeby to co mi robią, podobało się także mi.

Zgadzam się z Tobą qurell, że https://www.platformafinansowa.pl ma dobrą ofertę to właśnie dlatego ma tyle pozytywnych opinii. W innych bankach słyszałem o oszustwach, ukrytych kosztach lub bledu w formalnosciach a tu wszystko pieknie ;)

Gość gość
Co do przyznania leasingu - raczej bez problemów, prawie każdy klient finansowanie otrzyma. Radzę również ten kierunek - http://leasing24.poznan.pl/ Zgłoście się do Filipa, porozmawiajcie przez telefon, niech wam przedstawi sytuację. Ale teraz nawet negatywny BIK, brak wkładu własnego czy strata z działalności, nie przekreślają możliwości otrzymania finansowania.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować