Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mowic czy nie mowic

Dzwiganie na poczatku ciazy

Polecane posty

Gość mowic czy nie mowic

Mam taka prace, ze od czasu do czasu dzwigamy w dwie osoby ok 50-60kg, doslownie przenosimy tylko z miejsca na miejsce, trwa to moze z 2 sekundy. Moge byc w ciazy, ale jeszcze nie jestem pewna na 100% i zastanawiam sie co zrobic w pracy. nie chce nic mowic, dopoki nie bede pewna, ale nie chce tez dzwigac jak rozwiazaliscie tego typu sprawe?

Gość gość
nie dźwigaj, ja przez to straciłam 6 tygodniową ciążę, dźwignełam i zaczełam krwawić.

Gość mowic czy nie mowic
przykro mi :( tylko nie wiem co powiedziec w pracy jak bede musiala cos podniesc... zrobilam test, ale wyszedl negatywny, ciagle czekam na @, i nie chce w pracy nic mowic, nikt nie wie nawet ze sie staramy

Gość gość
Wymysl bol kregoslupa lub cos takiego ale nie dźwigaj ja w 5tc nosilam cięższe zakupy a potem krwawienie i lezenie na tabletkach

Gość gość
tak powiedz, że Ci strzeliło w kręgosłupie - poudawaj trochę zgarbioną,

Gość mowic czy nie mowic
Tez myslalam o wymysleniu jakiegos bolu. Dzieki dziewczyny

Gość gość
Dokladnie zwal na kregoslup, ze ci cos w krzyzu strzelilo. Rwa kulszowa czy jeszcze cos innego.

Gość gość
cześć ! Ja miałam taką sytuację, że zaszłam w kolejną ciążę pół roku po porodzie czyli miałam małe dziecko już w domu, mąż pracował do 16 więc sama siedziałam z półrocznym synkiem, który już ważył 8 kg i co chwilę musiałam go nosić, Efekt był taki, że macica bardzo była obniżona, szyjka skrócona, lekarz powiedział, że ryzyko poronienia jest bardzo duże, prawie 100%, kategorycznie zakazał noszenia dziecka i założył mi pessar. Także odradzam Ci dźwiganie czegokolwiek w ciąży:(

Gość gość
E tam, ja wrzucala drewno do piwnicy w poczatkowej fazie ciazy, wozilam sobie je taczka z ogrodu. Potem tez rabalam drewno do kominka, nosilam zakupy a bylam w 4 miesiacu i nic zlego sie nie stalo.

Gość gość
ja też nosiłam synka w ciąży i wszystko robiłam i jeszcze przenosiłam o tydzień:P ale każda jest inna i nigdy nie wiadomo kiedy się przegnie... szwagierka taka była mocna, zlekceważyła zalecenia bo wyszła z założenia że jak ma się udać to się uda... trafiła raz do szpitala, wyszła, miała leżeć, zlekceważyła, znowu szpital i czekanie na bodaj 37 tydz żeby nie poszło wcześniej... zrób betę i nie dźwigaj:) nie warto:)