Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OPODATKOWAĆ KURY DOMOWE

Polecane posty

Gość gość

Która partia odważy się wystapić z takim postulatem. Dlaczego uczciwie pracujące społeczeństwo musi utrzymywać takich nierobów?

Gość gość
jakich nierobow' a swieze jajeczka to kto daje?

Gość gość
każda kura domowa, ma swojego sponsora, który płaci podatki na to, by ta siedziała w domu, więc ty patafianie nie tracisz nic ze swoich cennych podatków

Gość gość
jestem za, niech płacą ściery

Gość gość
typowa nierozgarnięta baba. A jest podatek od siedzenia w domu?

Gość gość
światopogląd garnkowo- mopowy

Gość gość
Kolejny głupi temat. Tzw. kury domowe mają pełne prawo do wychowaywania dzieci i siedzenia w domu. Nikogo to nie powinno obchodzić ani wadzić. Jeśli stać ją na siedzenie w domu i chce poświecić się wychowaniu dzieci, a nie dowiadywać się od niańki, że dziecko już chodzi to kto jej zabroni?? Bo to się nie podoba niektórym ludziom?? a kij im w oko, niech się nie podoba, ale to ich wybór i mają d neigo pełne prawo! Śmieszni są ludzie, którym to przeszkadza, a tak naprawdę to sami jako dzieci chcieliby, aby ich mamy poświeciły im czas, a nie były w pracy po 12 godzin,a oni siedzieli z obcą babą.

Gość gość
Nie usprawiedliwiaj swojego nieróbstwa i braku ambicji. Mnie to obchodzi , bo nie chcę płacić na pasożytów moich podatków. Później taki leń patentowany zechce rentę , a kto na to płaci. Dziecko potrzebuje nieustającej opieki matki tylko na początku. Później są przedszkola , obowiązek szkolny.

Gość gość
kobieta w swym domu króluje a w pracy jest popychadlem za grosze

Gość gość
Nie słyszałam o takim cudzie w Polsce, że niepracująca kobieta ubiega się i otrzymuje emeryturę bądź rentę. Nie opłaca składek więc nic jej się nie należy. Utrzymuje ją mąż czy partner, nie wypisuj głupot jeden z drugim.

Gość gość
to co twoim zdaniem jeśli mąż umiera?

Gość gość
jest renta rodzinna czy cos takiego

Gość gość
Akurat jestem pełnopracującą kobietą, ale nic mi do tego, czy jakas kobieta chce się poświecić wychowaniu dziecka i Tobie też nic do tego. Tak Cię to boli, że hodujesz sobie raka i pałasz do nich nienawiścią? A cóż one Ci takiego zrobiły, że kochają swoje dzieci i chcą im pokazać świat, a nie oddać je zaraz po urodzeniu w ręce niańki, bo Ty nie chcesz na nie płacić! Człowieku, ogarnij się i zajmij się czymś pożytecznym, a nie tocz piany z pyska , bo boli Cię to, że sa kobiety, które poprostu lubią siedzieć w domu z dzieckiem i nie chcą, aby wychowywała je obca baba! Większość z tych kur domowych ma pieniądze, wykształcenie, a poprostu lubią to co robia. To źle Twoim zdaniem , że matka zajmuje się własnym dzieckiem??

Gość gość
W razie śmierci męża dostaje rentę rodzinną.

Gość gość
skoro nie musza męczyc sie w niskoplatnej pracy i byc popychadlem za grosze to inne im zazdroszczą

Gość gość
Każda kobieta- normalna , opiekuje się swoim dzieckiem. Tylko niektórym z własnej wygody wchodzi to w taki nawyk, że nawet gdy dzieci z racji wieku tego nie potrzebują, to one na siłę wmawiają wszystkim wkoło, jak to wielce opiekują się dziećmi.

Gość gość
czyli jednak wyciąga się później łapy po renty?

Gość gość
17.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość skoro nie musza męczyc sie w niskoplatnej pracy i byc popychadlem za grosze to inne im zazdroszczą Ciekawe czy takiego samego argumentu używasz w stos do swojego dziecka, które zazdrości innym dzieciom życia na odpowiednim poziomie. Ach-przepraszam - zapomniało mi się, że na kafe siedzi sama elita finansowa:)

Gość gość
Nie dziwcie się, że człowiekowi bez jakichkolwiek ambicji i wykształcenia, praca kojarzy się wyłącznie z byciem popychadłem. Niby na jakie inne stanowisko taki człowiek się nadaje?

Gość gość
ni ekazdy musi chce moze i potrafi pracowac - codziennie docierac do zakladu pracy, i meczyc sie z wrednymi ludzmi za grosze, niszczyc zdrowie w pracy

Gość gość
byl ostatnio artykul w gazecie ze setki tysiecy absolwentów studiow trafia do fizycznych niskoplatnych prac -w sklepach knajpach hotelach i fabrykach- i co maja wyzsz e wykszalcenie , ambicje a zeby przezyc musza tyrac w g******ej pracy z a grosze-nic dziwnego z e lepiej byc kura domowa

Gość gość
Najniższa krajowa to 1600 zl x12 m-cy, daje ok. 20000 zł. Fajne wakacje można rodzince zafundować. Jakby to przemnożyć rzez 10 lat- można by kupić dziecku mieszkanie. Ale co tam, jak ktoś nie patrzy w przyszłość, tylko, żyje się dniem dzisiejszym.

Gość gość
rzad nas bardziej okrada

Gość gość
w swoim domu kobieta jest niezastapiona krolowa a w pracy kazdego mozna w kazdej chwili zastapic i wywalić

Gość gość
Im się wydaje, że facet jak ma obiad na stole to już nic mu więcej nie potrzeba do życia. Później płaczą i lamentują, bo sponsor buja się z koleżanką z pracy.

Gość gość
sa i faceci kury domowe bo wola zacisze domowe niz użeranie sie z ludzmi w robocie

Gość gość
Nie wszystkie kury domowe to zapuszczone grubaski z wąsiskami pod nosem, śmierdzące potem i wp*****lające słodycze od rana do wieczora i plotkujące z koleżanką! Macie błędny obraz tego jak to wyglada. Owszem są takie, ale to mniejszość. Większość z nich ma wykształcenie, pieniądze i nie muszą pracować, bo mają dobrą sytuację materialną, a wychowanie dziecka to dla nich przyjemność, a nie przykry obowiązek jak to się teraz wszystkim wydaje.

Gość gość
ja bym takiego facetem nie nazywała- to jakaś c***a

Gość gość
Kobiety zostajace z dziecmi w domu i utrzymywane przez swoich partnerow / ojcow dzieci za ich opodatkowane pieniadze to nie problem. Samotna matka tuz po urodzeniu zostajaca w domu kilka tygodni / miesiecy aby potem isc do pracy i zarobic na siebie i swoje dziecko to tez calkowicie w porzadku. Osobiscie mam problem z kobietami ktore siedza w domu z dziecmi, nie mysla o pojsciu do pracy, ich partnerzy sa nieuchwytni albo nie sa w stanie utrzymac rodziny - i takich wlasnie osob nie zamierzam utrzymywac moimi wypracowanymi z trudem pieniedzmi odbieranymi mi w formie podatkow.

Gość gość
"Nie słyszałam o takim cudzie w Polsce, że niepracująca kobieta ubiega się i otrzymuje emeryturę bądź rentę. Nie opłaca składek więc nic jej się nie należy. Utrzymuje ją mąż czy partner, nie wypisuj głupot jeden z drugim." nie słyszałaś bo jesteś tępa.....każda kobieta która skończy 50 lat i jej mąż umrze ma prawo do renty po mężu