Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy właścicielka może ode mnie tego wymagać czy przesadza

Polecane posty

Gość gość
wyprowadz sie a nie czekasz do wiosny, az sie ociepli, do kwietnia jeszcze daleko a od jesieni znowu to samo a miedzy casie bedzie ci lazila po pokoju za ktory placisz 600 zl za ciemna nore

Gość gość z wcześniej
Osobo z 2014-02-17 18:55:43 gość - czytaj ze zrozumieniem, tłumoku. Decydując się na wynajem i będąc właścicielką mieszkania, nie staję się lokatorką lecz pozostaję właścicielką. Na samochód czy na byle co, mogę spoglądać z któregokolwiek okna w swoim mieszkaniu i nikomu nic do tego, skoro wcześniej o tym wspominałam i nie siedzę tam 24/dobę, tak samo z ubraniami z szafy - ile to trwa - 30-40 sekund?. Ja nikomu pokoju nie pokazywałam, a wylecieć tu mogły (i wyleciały) wioskowe brudaski, a nie ja. Nikt mi nie będzie niszczył moich rzeczy. Potem wioskowe tumany się dziwią, że maja byle giee w pokojach, ale to wynik wcześniejszych doświadczeń właścicieli zazwyczaj. Jak masz problem to kup sobie swoje własne, umebluj, urządź, wynajmij, a potem cwaniakuj.

Gość gość
No cóz, mieszkanie się kupilo (albo i dostało) , ale chamką się pozostało. I widac kto jest wioskowym tłumokiem który nawet nie wie co jest zgodne/niezgodne z prawem. Jak sie z kims mieszka, to tak zeby obu stronom bylo dobrze a nie tylko tobie. W koncu lokatorki zapewne reperuja twoj budzet,jakbys byla taka super zaradna to bys sama mieszkala w tymze "cudownym"mieszkanku, a nie sie meczyla z "kmiotami" ze wsi, wielka miastowa panno

Gość Maggie34
Prawda jest w zasadzie taka - jak ktoś wynajmuje pokój, chce się w nim czuć dobrze, bez ingerowania właściciela, jeśli nic nie jest zepsute. Zaglądanie komuś do pokoju, jeśli nic się w nim nie dzieje, czyli np. nie pali się zasłona, jest ingerowaniem w czyjąś prywatność. Swój pokój to swój a nie czyjś. Nawet wynajęty w mieszkaniu z właścicielem.

Gość gość z wcześniej
Właśnie mieszkam sama i to od lat. Jak wcześniej pisałam, miałam porządne i bardzo dobre lokatorki, z polecenia, potem niestety trafiłam na wioskowe tłumoki i raz dwa 'to' przegoniłam. Nie chcę i nie potrzebuję obcych w swoim mieszkaniu. Jak się czegoś dorobisz, coś własnoręcznie zrobisz, to inaczej pobrzęczysz. Zabolało chamskie pochodzenie gościu z 19:26:07? Żałosne, znam to fornalskie szczekanie. Wracaj do wideł i wyprowadź kundla.

Gość gość
Bardzo dobrze ze mieszkasz sama, przynajmniej normalnych ludzi nie doprowadzasz do rozstroju nerwowego. Niestety,ze wsi nie pochodze, ale chyba psy tam na dworzu mieszkaja, wiec raczej nie mam czego wyprowadzac. chyba ze mowisz o takich miastowych szczekajacych w wirtualnym swiecie, bo na zywo to pewnie niezbyt. ale takie suczki sa zapewne tak zaradne ze wyprowadza sie same.

Gość gość
oczywiście że się powinnaś wyprowadzić skoro płacisz to masz prawo też wymagać a w szczególności podstawowych rzeczy takich jak prywatność, ciepło w domu. Jak jak tak bardzo chce oszczędzać to zobaczymy jak zaoszczędzi jak się wyniesiesz bo tacy ludzie z wynajmów mają spokojnie na opłaty mieszkania albo chociaż na sam czynsz. A z taką długo nikt nie wytrzyma skoro oszczędza na wszystkim

Gość gość
gościu z wcześniej , wielka 'właścicielko' zapewne 2-pokojowej klity- jak się komuś wynajmuje pokój i bierze za to pieniądze to się nie wp*****la ni z tego ni z owego do niego do pokoju ' po swoje rzeczy trzymane u niego, tylko się grzecznie puka w drzwi i czeka aż lokator pozwoli wejść. Trochę szacunku do ludzi, bo dają tobie kasę a nie mieszkają za darmo a ty możesz robić co chcesz. Widać we łbie ci się przewróciło przez to że masz "wlasne urządzone mieszkanie" i uważasz się z Bóg wie kogo jakbyś ty jedyna miała własne mieszkanie:))

Gość gość z wcześniej
Ze wsi może i nie jesteś, ale i tak masz fornalskie pochodzenie, to typowe dla rozczeniowców nie na swoim i pastuchów (psów czy kotów). Normalne i na poziome lokatorki miała, tak samo (niestety) wioskowe przygłupy - gościu 2014-02-17 19:44:13, co tylko utwierdziło mnie w moich przekonaniach. To było kilka lat temu, wiec strach pomyśleć co się dzieje teraz, gdy byle tłuki dopuszczono do ''matur'' i pozwolono im ''zaliczać'' na 30%.

Gość gość
Gość powyzej jestes jakims projektem, czy co? Albo 60letnia emerytką nie pozwalajaca na nic? Jak jestes na SWOIM i TAKA wazna to wynajmujac pokoj chcesz miec niewolnika, uwolnic swoja dusze wp*****lajacej sie komus w gary istoty czy co? I nie obrazaj ludzi ze wsi, jak czytam Twoje wypowiedzi z dyskusji to mam wrażenie że oni mają więcej klasy niż damessy z po pgr-owskich bloków. Babcia Ci w spadku klitę zostawiła ze sie tak rzadzisz czy co? Jakbys wtedy byla w stanie utrzymac to mieszkanie, to bys mieszkala sama. Samochod tez mozna miec, a jak ktos nie ma za co zalac to stoi pod blokiem. Widac mozna miec tez mieszkanie i zgrywac miastowa, a na czynsz nie miec :D

Gość gość z wcześniej
Do zawistnego ciennika - gość 2014-02-17 20:36:09 - tam, mam 2 pokojową ''klitę'', która zarobiła na 3 pokojową ''kliteczkę'' dla wiochmenek z zadvpowa. Nie masz pojęcia, jak u mnie mieszkały super dziewczyny, płakały jak się wyprowadzały, przyjaźniłyśmy się i przykro nam było. Po latach mogą na mnie liczyć. Co innego zaznałam z wioskowymi szmatławcami. Może nie doczytałam, ale o pukanie do drzwi, to tu nie chodziło. BTW - zarób, kup, umebluj, wynajmij, zarób dodatkowo, kup kolejne, umebluj kolejne, wynajmij kolejne, itd. Fajna zabawa tylko, nie do końca za darmo, lecz lepsze to niż Giełda.

Gość gość
ty masz jakis kompleks miasto wies czy co? mieszkalam i z super dziewczynami ze wsi i z takimi "nowobogackimi"burakami z miasta i chyba jednak wole ludzi ze wsi. bo sposob w jaki sie wypowiadasz dobrej opinii ludziom z miasta nie robi.

Gość gość z wcześniej
Tłumoku, nikt mi mieszkania nie zostawił, niestety, bo miałabym już kolejne do kolekcji i pod wynajem dla słoików. Chciałabyś mieć moje 'problemy'. Fakt, odziedziczyłam to i owo, dzięki czemu się bawię, podróżuję i nie muszę zapieprzać gdzieś na etacie, bo średnią krajową i więcej, mam z samych lokat. O moich mieszkaniach i samochodach nie masz pojęcia, i tak by nikt nie uwierzył w to na ''kafe', ale mam to gdzieś, tym lepiej dla mnie.