Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczny maluch

Polecane posty

Gość gość

co przy biegunce podajecie maluchowi - roczne dziecko?

Gość gość
Takie maluszki szybko się odwadniają. Podawaj mu elektrolity, ostatnio przy biegunce podawałam synkowi orsalit nutris, nie jest słony, synek chętnie go wypił, tylko schłodź go przed podaniem. Ugotuj dziecku marchwiankę lub ryż z jagodami, możesz podać biszkopta. Jak biegunka nie ustąpi wybierz się do lekarza.

Gość gość
karmiłam jak najwięcej piersią i to wystarczało.

Gość gość
ja mieszkam w de, tutaj sie podaje wszystko, co dziecko lubi pic, byle tylko pilo. moze byc rozcienczone mleko modyfikowane (chyba ze karmisz jeszcze piersia), sok marchwiowy, herbaty... soki owocowe raczej nie, ewentualnie bardzo mocno rozcienczone, herbate mozna lekko oslodzic miodem.

Gość gość
Nawadniaj, podaj orsalit nutris, zawiera on elektrolity i glukozę, u mnie maluch chętnie go piją, ponieważ słonawy smak nie jest praktycznie w ogóle wyczuwalny. Rozrób go w przegotowanej wodzie i włóż do lodówki, schłodzony lepiej smakuje. Jeżeli dziecko nie ma gorączki, dreszczy i innych objawów to obserwuj malucha.

Gość gość
a aptece kupisz kleik ryzowo-marchwiowy z Hippa,podawaj go dziecku,wazne by wypil buteleczke w ciagu dnia ,tam jest pojemnosc 0,2l,naprawde pomaga,jesli nie karmisz piersia to podawaj dziecku tzw ochrzone mleko,mniej mleka poprostu,jak moje dziecko pije 7miarek na 210ml to ja podawalam 4miarki mleka i 2miarki kleiku ryzowego,ugotuj krupnik z wyzem z duza iloscia marchwii,dodaj lisc laurowy koniecznie i ziele angielskie,zakwaszaja organizm,do picia czarna herbata ,na 200ml plaska lyzeczka cukru i szczypta soli lub herbata z suszonych jagod,wazne by maluch pil bo takie dziecko moze sie juz po 2godz odwodnic