Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agasaja

Ciąża nadżerka pessar

Polecane posty

Gość Agasaja

Witam, Jestem w 30 tc. w 27 tc mialam zakladany pessar, a w 28 trafilam do szpitala z powodu krwawienia z nadżerki ktora pessar dodatkowo podraznil. 2 tyg mialam spokoju a teraz znowu z tym ze jest to brazowa wydzielina. Nie wiem czy interpretowac to jako z nadżerki czy znowu jechac do szpitala? miala ktoras problemy z nadzerka w ciazy??

Gość gość
pewnie od nadzerki, ja nie mialam przy pessarze plamien

Gość Agasaja
zazdroszcze, ja od zalozenia doslownie non stop :(

Gość gość
Lepiej jedź do szpitala moja koleżanka pesarze tez miała nadrzerke i w 27 tyg plamila lekko na brązowo, nie pojechała do gin bo myślała ze od nbadrzerki po kilku dniach dostala krwotoku łożysko się odklejalo stad plamienie

Gość Agasaja
Ja kilka dni temu wyszlam ze szpitala, a dzis mialam tylko usg i nic sie nie odkleja cale szczescie.

Gość gość
Hej, miałam pesar od 25 tc, też miałam plamienia ale z każdym jeździłam na izbę przyjęć bo tak na prawdę nie wiedzialam skąd te plamienia ??? jeden z lekarzy zauważył nadżerkę i twierdził, że to od tego ale i tak kazali przyjeżdżać i sprawdzać każdy niepokojący objaw - i słusznie. Obecnie syn ma 5m-cy :) pozdrawiam. A nadżerkę mam wyleczyć gdy przestanę karmić - pewnie czeka mnie zabieg, lekarz już o tym wspominał :/

Gość gość
Odklejanie łożyska = zywa, czerwona krew wiec to raczej nie to. Może to świadczyć od rozwieraniu się szyjki macicy, ale chyba przy pessarze to niemożliwe. Pewnie pojechalabym to sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne. Nadżerki nie trzeba leczyć zabiegiem, można robić to lekami. Ja tak wyleczykam swoja, jednak po dwóch latach znowu się pojawiła wiec w sumie nie wiem co lepsze. Nigdy nie zgadzajcie się na stare metody typu zabieg wypalania - ogromne ryzyko powstania zrostów i blizn, co może utrudniać, bardzo skutecznie zresztą, zajście w ciążę. Bezpieczniejsze jest wymrażanie ale także niesie za sobą ryzyko powstania blizn. Często lekarze namawiają na wymrazanie, bo jest to płatny zabieg wykonywany nawet w gabinecie NFZ. Lekarz di którego chodziłam prywatnie nie był z tych naciagajacych i namówił mnie na leczenie farmakologiczne i pomogło, ale tak jak mowie - tylko na dwa lata. Zawsze jest też szansa ze nadżerka sana się wchlonie po porodzie silami natury - bo szyjka rozciąga się podczas porodu a po porodzie kurczy, ale nie jest regułą ze sama się "naprawi".