Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście zrobiły na moim miejscu

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja wygląda tak, że wynajmujemy z mężem mieszkanie ale właśnie wczoraj dostaliśmy wypowiedzenie umowy bo syn właścicieli będzie mieszkał w tym mieszkaniu. Za jakieś pół roku skończymy budowę domu i będziemy się mogli tam przeprowadzić ale wcześniej na pewno się to nie uda..teściowa zaproponowała nam żebyśmy przeprowadzili się do niej...W sumie to ją lubię i teścia też ale co innego jest z kimś mieszkać a co innego wpadać raz kiedyś na kawę....I teraz nie wiemy co z mężem zrobić...czy przeprowadzić się do nich na pół roku (niby to niewiele) czy znowu wynajmować mieszkanie tylko, że na pół roku to chyba nie bardzo się oplaca... ;/ Jestem totalnie w czarnej du**e...Zawsze broniłam się od tego żeby z nimi mieszkać i jakoś nam się to udawało bo stać nas było na wynajem ale jak sobie pomyślę, że mam nowu szukać mieszkania, targać ten cały nasz majdan a za pół roku znowu sie pakować i wyprowadzać to już sama nie wiem,...;/ Dodam, że u teściowie sa na emeryturze więc cały czas są w domu, nie mamy jeszcze dzieci i mielibyśmy dawny pokój mojego męża do dyspozycji...

Gość gość
doradzam teściów. Pół roku minie w momencie, dacie rade. co innego jakby dom nie był w budowie. ale w waszej sytuacji to chyba najlepsze wyjście. No i troche zaoszczedzicie

Gość gość
ja bym wynajmowała. Wiem co mówię. Majdan i tak bedziesz taszczyła czy do mieszkania nowego czy do teściow

Gość gość
A ja odradzam tesciow! gdybyscie nie dostali wypowiedzenia, to dalej mieszkalibyscie w wynajmowanym mieszkaniu, tak, ze chyba nie chodzi o oszczednosci. Pol roku niby szybko zleci, ale moze sie tez ciagnac w nieskonczonosc u tesciow. obrze, ze macie dobre uklady, niestety wspolne mieszkanie moze je popsuc. Zdecydowanie cos wynajc na pol roku!

Gość Autorkatematu88
Moj maż jest a tym żeby iść do jego rodziców. Z tym, ze ja nie wiem bo on ma taki system pracy że nie ma go po dwa albo trzy dni a ja z teściami mimo, że nie mam żadnego konfliktu to tez nie są to takie wyluzowane relacje. To chyba wynika z tego ze są już po 60tce i ciężko mi z nimi załapać jakieś głębsze relacje i jakoś sobie tego nie wyobrażam że będę miała z nimi tyle czasu spędzać sama;/ Co prawda chodzę do pracy to zawsze trochę czasu będę poza domem ale czuję że moge się tam jednak źle czuć

Gość gość
Zamieszkajcie z teściami tylko jeśli chcecie brać wartości ekonomiczne takiej decyzji, ale jeżeli nie macie szczególnej potrzeby oszczędzenia pieniędzy, to lepiej coś wynająć, nawet mniejszego, a meble do teściów ;) opowiedz mężowi o swoich wątpliwościach, on niech pomyśli czy swobodnie by się czuł z twoimi rodzicami.

Gość gość
Absolutnie nie do teściów!!

Gość gość
ja bym osobiście wybrała teściów, chociaż sama mieszkam z teściami i jest przej****** ale pół roku szybko zleci. a zazwyczaj jakieś konflikty nie pojawiają się od razu.

Gość Justann
Pół roku przeleci, wybrałabym teściów.