Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciekawe to jest że jedni mogą tyle sie nauczyć a ini nie

Polecane posty

Gość gość

to jest ciekawe czym to idzie

Gość gość
słaba pamięć?

Gość gość
a czemu

Gość gość
pamiec trzeba cwiczyc. Skoro sie nie uczysz, nie czytasz, nie ur******asz mozgu to normalne ze nie jestes w stanie przyswoic duzych ilosci wiedzy. Mnie zawsze wydawalo sie ze moj maz jest z***biscie madry i jest, tylko nie wiedzialam ze od dziecka siedzial mase czasu w ksiazkach

Gość gość
ale ja tez dużo czasu siedze w ksiazkacvh bardzo duzo a mimoto jestem o 1 stopien gorszy ze wszystkiego od kolegi

Gość gość
A ile to tyle? "Tyle" jest średnio mierzalne :) ja np nieraz nauczyłam się (niekoniecznie na pamięć) dużych partii materiałów, ale gdyby to miałoby być tyle samo numerów telefonów w mojej miejscowości, to miałabym problem z pierwszymi dziesięcioma ;) Zależy jak się myśli o wiedzy i czy ma się jakieś podstawy.

Gość gość
czylich głuopi ?czmu tego niemoge zrozumieć ?

ludzie nie są równi to jest bzdura wpojona przez lata życia w komunie jedni są bardziej inteligentni, pojętni, sumienni, cierpliwi, utalentowani itd, a inni mniej a jeszcze inni są prawie debilami, którzy potrafią przyswoić podstawowa wiedze i na tym koniec

Gość gość
Albo kolega ma bardziej elastyczny umysł, albo lepszą technikę nauki albo bardziej go ciekawią rzeczy których się uczy. Ja np wolałabym uczyć się 50 stron z geografii zamiast 15 o programach, osiach, działaniach unii europejskiej, one wcale nie są ciekawe :/

Gość gość
czemu ja mam byc debilem a ktos iny madrym ?np albo ktos jkest madry w ścisłej swej dziedzinie tylko a ktos ogulnie ale to dzxiwne tak

bo ludzie to nie przedmioty odciskane na taśmie z jednej sztancy kazdy inaczej wygląda zewnętrznie i wewnętrznie tak trudno to pojąć?

Gość gość
To prawda ze ludzie maja pewne talenty i sa rzeczy ktorych nauka przynosi im przyjemnosc, ale po to mamy mozg zeby moc sie wszystkiego nauczyc. Czlowiek jest sie w stanie nauczyc WSZYSTKIEGO, tylko jeden potrzebuje na to tygodnia a inny miesiaca. Nienawidze jak ludzie mowia, nie jestem w stanie sie tego nauczyc a nie odpowiedza sobie na pytanie jak bardzo sie do tego przylozyli? Czasem nie wystarczy przeczytac czegos 10 razy a 100.

Gość gość
i po cholerę ci ta wiedza skoro i tak wylądujesz w pośredniaku jak większość

Gość gość
odrazu 200 . ale to jest tak czy siak głupie nielubie jak ktos uwaza sie zamadrzejszego albo kogos głupim nazywa ;/

możesz sobie nie lubić, co nie zmienia faktu, że na świecie są ładni, brzydcy, mądrzy, głupi, czarni, biali itd.

Gość gość
Nigdy niczego nie przeczytałam 10 razy, wtedy robi się już nudne. Założyciel wątku może niech spróbuję bawić się w rysowanie podczas nauki, świetnie można tak się nauczyć np z historii. Rysowałam jakieś miecze, daty, wozy i materiał z powiedzmy trzech kartek mieścił się na jednej. Potem wystarczy spojrzeć na sekundę na rysunek i już się pamięta. Ale pewnie nie wszystkim to pasuje.

Gość gość
he he ne ma czasu na rysowanie i tego sie nieda ;p ale ja nielubie gdy ktos kogos głupim nazywa i tylei roUMIESZ EWA !!?

Gość gość
bo kazdy ma rozne mozliwosci mozgu a po drugie praca, praca i jeszcze raz praca, samo nic do glowy nie wskoczy.

Gość gość
ewa akty niezawsze sa dobre . i prawdziwe