Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dałam SMOCZEK nie chce piersi

Polecane posty

Gość gość

synek - 3 tygodnie ciągle wisial na piersi, potrafil nie spac od 7 do 16, lekarz zalecil, zeby dac smocze\k. podzialalo, ale ma teraz problem, zeby chwycic piers, trwa to 10 minut, maly się denerwuje ... jakpos mozna temu zaradzic?

Gość gość
bez jaj to nie wina smoczka. Może masz mało pokarmu i dziecko sie denerwuje bo nic nie leci. Spróbuj stymulowac laktacje herbatkami i laktatorem. Moze boli bo brzuszek. Ja podałąm smoczek jak dziecko miałki 4 dni, butelkę jak miało 10 bo musiałam dokarmiać i mimo to nie zniechecilo sie do piersi.

Gość gość
mam duzo pokarmu, wiec mysle ze to nie w tym tkwi problem. jak juz chwyc****ers to bez problemu je, wiec chyba tez nie brzuszek...

Gość gość
może smoczek ma inny kztałt niz pierś. Ja kupilam smoczek avent który wygląda jak spłaszczona brodawka

Gość gość
moze fatycznie powinnam zmienic smoczek, sprawdzilam, obecnie mam lovi ale na 3-6miesięcy

Gość wifigdańsk
na Twoim miejscu nie dawałabym smoczka. ja taki bład popiełnilam przy pierwszym dziecku,dawałam smoczek i butelkę bo myslalam,ze nie mam pokarmu,zwłaszcza jak mi "życzliwe" osoby dawały,politowania godne,rady. i mala zaczeła coraz bardzije sklaniac się ku smoczkowi a coraz mniej do cycka. przy drugim dziecku powiedzialam sobie ze nie bede słuchac "madralińskich" tylko siebie i takie same mam piersi,tyle samo pokarmu a karmię głownie piersią juz 11msc. podstawowa zasada to:jelsi chcesz miec pokarm to ZAWSZE go bedziesz miala,tylko- to nie jest tak,ze od razu leci. DZIECKO MUSI ZACZAĆ SSAC I KONTYNUOWAĆ SSANIE nawet gdy z poczatku nic nie ma ,bo mleko produkuje się na bieżąco. u nas czesto tak jest,ze dopiero po ok. 30 sek zaczyna piers nabrzmiewac i wylatywać pokarm,tak wiec nie słuchaj tych rad,ze masz za mało pokarmu. o ile oczywiscie naprawde chcesz karmić swiadomie i dobrowolnie. a jak dziecko "synek - 3 tygodnie ciągle wisial na piersi, potrafil nie spac od 7 do 16, " to jest zupełnie normalne. czasami jest tak,ze cały dzien spedza się na fotelu i karmi.

Gość Zoja£
Smoczek musi byc najbardziej zblizony do ksztaltu piersi. a dziecko denerwuję sie bo inaczej musi ssac piers a inaczej smoczek i jest zdezorientowane. Odstaw smoczek, albo kup odpowiedni.

Gość wifigdańsk
moim zdaniem lekarz głupio powiedzial zebys kupial smoczek.jaki lekarz tak radzi? preciez smoczek jest szkodliwy. a kształt chyba nie ma wiekszego znaczenia. moja starsza corka bardziej lubila okragły silikonowy,na szczescie sama rzucila gdy miala 6 msc. znaczenia ma co to jest-smoczek jest zimny,sztuczny a piers matki ciepla i pachnąca,dlatego smoczek nigdy nie zastąpi piersi.