Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża zrobił ze mnie wrak

Polecane posty

Gość gość

Popsuła mi się połowa zębów,musiałam ściąć włosy,bo były jak siano,zbrzydłam,mam spuchniętą twarz,rozstępy,przytyłam już 10 kilo,a to dopiero połowa ciąży.Wszyscy mi mówią,że źle wyglądam,sama to widzę.Mam dosć.

Gość gość
Zęby nie psują się przez ciążę tylko przez brak higieny. Włosy odrosną, schudnąć po ciąży tez można. Na rozstępy kup sobie krem. A twarz po ciąży wróci do poprzedniego stanu jak uspokoją się hormony. Dramatyzujesz.

Gość gość
zęby myję 3 razy dziennie,więc niewiem,dlaczego się tak popsuły.wyglądam jak kaszalot niestety

Gość gość
o jakaś ty biedna

Gość gość
Ee, ja po ciąży i scielam wlosy, bo osiwialam przez poród (przysięgam! a jak mam często farbować to wolę krótkie, choć mi nie do twarzy w krótkich)). zostało mi 10kg (jestem w trakcie zrzucania) i postarzałam się (zmęczenie?).

Gość gość
rozumiem że ta ciąża to wpadka?

Gość gość
witaminy bierz! zęby ci się psują, bo brakuje ci wapna, do dentysty zapieprzaj, bo bedziesz szczerbata!!!

Gość tezbrakwsparcia
Z zębami to nie prawda, ja w ciązy i przed myłam zęby po każdym posiłku, niestety po ciąży zęby osłabły tak bardzo że jestem w szkoku, co drugi do plombowania. A odżywiam się zdrowo pije wapno więc niestety higiena i odpowiednia dieta nie zawsze wystarcza.

Gość gość
nie mozna osiwieć w ciagu jednego dnia, co za głupoty:):):)

Gość gość
Zęby w ciąży psują się najczęściej dlatego że kobiety ze względu na krwawiące dziąsła szczotkują zęby krócej i delikatniej. Ja mam szczoteczkę elektryczną, która odmierza mi 2 min, choć i tak zawsze myję trochę dłużej. Stosuję dobrą pastę, PARODONTAX. Używam też nici dentystycznej i płynu do płukania jamy ustnej. Jestem w 7 m-cu ciąży i jak na razie nie zauważyłam żeby coś się działo. A moje zęby są na prawdę bardzo słabe ze względu na chorobę z dzieciństwa.

Gość gość
Bo wlasnie takie spustoszenie robi w organizmie ciąża. Nigdy nie chce tego miec.

Gość gość
Mozna osiwiec w ciazu jednej nocy, osobiscie znam takie przypadki.

Gość gość
Psujące się zęby nie mają nic wspólnego z wapnem!!!!!!!!

Gość gość
chodzi mi o to,że ciąża zrobiła ze mnie potwora,nic nie poradzę,że tak się czuję

Gość gość
Współczuję. Ja pomimo wieku babciowego jak na ciąże (wg niektórych kafeterianek) mam prawie 37 lat wyglądam kwitnąco. Wręcz twierdzę, że ciąża bardzo mi służy. Włosy stały się gęste, nie przetłuszczają się. Skórę mam jędrną i bez rozstępów, pomimo, że jestem 36 tygodniu i mam 12 kg na plusie. A o zęby się nie martwię, bo przed zajściem w ciążę miałam stały kontakt z dentystą :) Proponuję parę wizyt u kosmetyczki i codzienną pielęgnację ciała oraz dobrze zbilansowaną dietę połączoną z ruchem :) Pozdrawiam

Gość gość
Wyobraż sobie że ja do dentysty też chodze i jakoś żeby nadal się kruszą

Gość gość
problem z zebami w ciazy nie ty jedna masz, niech ci lekarz przepisze jakis dobry preparat z wapnem na recepte, po ciazy niektórym kobieta nawet zeby wypadaja, lamia sie. to nie brak higieny a to ze dziecko ciagnie z oragnizmu matki skladniki jakie mu sa potrzebne a wiec miedzy innymi wapno.

Gość tez wrak
Ja tak przechodzilam pierwsza ciaze i to mając lat dwadziescia pare. Zęby ruina po ciązy, włosy, cera dramat. Przytylam 25kg i wyglądałam obrzydliwie. ponad 2 lata się ogarniałam po tym, wróciłam do nastoletniej figury i pamietam jak dziś, jak kiedyś pojawiłam się na imprezie a męskie oczy patrzyły na mnie z uznaniem, ba nawet pare komplementów zgarnęłam. Wróciłam do domu i poryczałam się z radości i satysfakcji :) Trochę to głupie może. nie martw się, ogarniesz się po ciąży, doskonale wiem co teraz czujesz. Ja jestem w drugiej ciązy, tym razem sporo po trzydziestce i jest odrobinę lepiej. Ale już widzę że tyję 1kg tygodniowo zeby nie wiem co, będzie rekord? cholera wie, ogarne się znowu! I znów wsadzę atrakcyjny tyłek w bikini! O!

Gość gość
Zęby psują się w ciąży bardziej przez to, że dziecko wyciąga minerały z organizmu matki. A pi porodzie lecą od karmienia piersią. Zwykle tak jest chociaż ja nie miałam z tym problemu. Zęby zdrowe.

Gość gość
Zęby po ciąży ( w ciąży nic się nie działo) to masakra i tragedia.

z tymi zębami to prawda. Po ciążach stan moich zębów drastycznie się pogorszył. Na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale prawie każdy ząb mam wypełniany/ plombowany. :O

Gość gość
co do siwienia to mozna, moja babcia osiwiala w ciagu jednego dnia jak jej dom byl zaatakowany w czasie wojny, miala 20 lat i siwe wszystkie wlosy

Gość gość
Zęby w ciąży myje się do 5 razy dziennie ( po każdym posiłku) i najelpiej płukać płynem do higieny ustnej. Słodyczy trzeba unikać . Ja dodatkowo nitkowałam. Mam bardzo słabe zęby ale ciążę przeszły bez uszczerbku , tak dbałam o nie.

Gość gość
Podobnie- na pierwszy rzut oka niby proste białe i ładne- ale to pozory, nawer dwójke mam plombowana- od tyłu miałam ubytek, a zęby to taka moja obsesja.

Gość goscpani
Ja mam zniszczone cialo po ciazy ale dobry makijaz i jest ok jestem dumna zsiebie 4 mies temu wazylam 84 a teraz64 dodam karmie piersia mam pelno rozstepow wlosy wypadaja ale maz dalej mnie pragnie i mu sie podobam to mi wystarczy:-) :-) :-) :-)

Gość Arielkaaaaaaaaaa
Moje żeby po ciazy to tragedia . Polowe ciazy wymiotowałam i kwas żołądkowy zrobił swoje . CO z tego ze starałam sie umyć żeby jak po każdym myciu były wymioty.

Gość hjfjhtgjhfg
Arielka ja to samo od 2mies ciązy wymiotowałam, szkliwo u mnie to wspomnienie. Jestem załamana.

o matko, to ja się cieszę, ze ciąża nie wpłynęła ani na moje zeby, ani na włosy. Jak karmiłam włosy ściełam na króciutko- i z wygody i dlatego, ze właśnie wszyscy mówili, że będą wypadać. Współczuję Wam dziewczyny:(

Gość gość
Autorko nie ciąża zrobiła z ciebie wrak tylko ty z siebie zrobiłaś wrak zachodząc w ciążę

Gość Arielkaaaaaaaaaa
Prawda taka ze jak ktos dobrze znosi ciążę to ładnie wygląda . Jak rzygasz przez pol ciąży i prawie nic nie jesz to wyglądasz gorzej niz żle.. Jedyny plus ze nie mam żadnych rozstepow ale to nie moja zasługa tylko dobrych genów. po babci :)