Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

25 stopni w mieszkaniu,jak ubierac niemowle

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo cieple mieszkanie, dwa pokoje od strony poludniowej,mocno naslonecznione i 25 stopni w dzien teraz :(Rolety malo co pomagaja. Wietrze cale mieszkanie dwie godziny dziennie.Mam dylemat jak ubierac trzymiesieczne niemowle. Do tej pory nakladalam cienkie body z dlugim rekawem, cienkie bawelniane spodenki i skarpetki ale dziecko jest marudne,kreci sie w nocy,moze mu za goraco. Sami chodzimy z mezem pod domu w krotkich spodenkach..W nocy udaje nam sie zbic temperature do 22-21 stopni. Pomyslalam, ze body zapinane w kroku ,na to spodenki a pod spodenkami pielucha to stanowczo za duzo. Zamienilam body na cienka bluzeczke z dlugim rekawem. Jednak jak to bluzeczka, ciagle wychodzi ze spodenek i dziecko ma gole plecy. Jak mozna rozwiazac ten problem? Pomozcie mamy:)

Gość Justann
A może sam pajacyk z cienkiej bawełny?

Gość gość
żartujesz sobie? przy 21 stopniach body, pielucha i spodnie to za dużo?:O

Gość gość
przy 25! pisze o dniu...

Gość gość
Dziewczyno przy takiej temperaturze ( u nas 24 stopnie przy skręconym kaloryferze - mieszkanie na poddaszu , nasłonecznione) moja 10 miesięczna córka raczkuje w samym body z krótkim rękawem i skarpetkach. Masz lato w mieszkaniu, nie pomyślałaś o tym?

Gość gość
no tak ale to jeszcze nie raczkujace dziecko tylko lezace:(

Gość c iężarna
Moje 3 miesieczne dziecko przy temp 22-23 ma body z krotkim rekawem i pajaca. Zadnych skarpetek ani bluzeczek. Jak siedzi w bujaku to jeszcze jest nakryte cienkim polarowym kocykiem, tzn nożki ma nakryte. Bez kocyka ma lodowate ręce. Raczkujący bobas rusza się wiecej niz taki niemowlak więc zawsze będzie mu trochę cieplej

Gość gość
Daj lekkie bawełniane półśpiochy i body. Przecież na pewno wiesz co to grubsza, a co to cieńsza bawełna :) Z resztą są też cienkie rajtuzki... Są różne dzieci, jeden zmarzluch w grubym ubraniu ma zimne stopy i dłonie, drugi w samym kaftanie i skarpetach jest zgrzany i ma lodowatą zlaną potem głowę. Próbuj, mamo :) 🖐️

Gość gość
Ja trafilam na zmarzlucha i moj przy takiej temperaturze Komfortowo czuje sie w bodziakach krotki rekaw,spodenki dresowe i bluza lub bluzeczka:P i raczkuje:P. Jak macie nasloneczniony pokoj to mozesz klasc ja w krotkim rekawku. Tylko do spania cos zakladaj,jakis cienki kaftanik,by nie bylo chlodno po raczkach. Bo jak sie spi to spada metabolizm i moze byc nieprzyjemnie chlodno jej w lapki.

Gość gość
przy 25 stopniach moje dziecko spalo w samym body plus ewentualnie skarpetki, jesli ma chlodne stopy. body z krotkim rekawem.

Gość gość
spodenki i koszulka to za mało, w sensie, że niemowę się odkrywa, lepiej cienki pajacyk. A w ogóle jeśli ubierasz spodenki + koszulkę/shirt, to polecam pod spód założyć body bez rękawków (taki podkoszulek tylko body).

Gość gość
generalnie taka temperatura jest niezdrowa (jak "sztuczna" oczywiście, lato to co innego), jak się zacznie katar, to z niego nie wyjdziecie:( Nie możecie skręcić kaloryferów?