Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szlag mnie trafia CO ROBIC

Polecane posty

Gość gość

Wrocilam z pracy, juz rano czulam sie zlee, teraz mam goraczke, nie moge przelykac i mowic, pewnie angine zlapalam. Jutro mam wolne, zamierzam isc do leekarza, ale nie wiem, jak to rozegrac, bo u mnie a pracy jest nieformalna zasada, ze jak ktos jest chory, to wara isc na L4-trzeba isc po leki i dalej do pracy. Jak juz jest naprawde zle, to sie dostaje 1-2 dni wolnego, w tym czasie kaza przyjsc innej osobie, ktorej potem te dni trzeba oddac. Parranoja. Ja chce sie wykurowac jak czlowiek, a nie z goraczka zapieprzac do pracy czy potem nieobecnosci naadrabiac i oddawac te dni komus, kto przyszedl za mnie.

Gość gość
durna praca. A pracownicy traktowani jak niewolnicy. Zmień pracę

Gość gość
Gdyby to bylo takie proste, to bym zmienila, u nas na razie przestoj z praca, nic nie ma, a pracowac musze.

Gość gość
znam ten ból...nic nie zrobisz, pracodawcy wiedza, że nie ma pracy i to wykorzystują

Gość gość
U nas caly rok wisi ogloszenie o naborze, wiec jak ja wylece, to znajda nastepnych, przeciez cala baze cv maja. Ale mi sie to w glowie nie miesi, by nie mozna bylo sie wykurowac w domu jak czlowiek. Ostatnio jedna z dziewczyn chodzila z zapaleniem oskrzeli, a druga majac problem zdrowotny leczyla sie (zabiegow kilka miala) na urlopie, ktory brala w tym celu. Poswiecala urlop, by nie brac L4. Bo wtedy byl grafik ustalany tak, by uwzglednic jej urlop i rozlozyc prace na wszystkie osoby, wtedy nie musiala nikomu nic oddawac.

Gość gość
Jedna z dziewczyn kiedys przyniosla L4, bo miala pewien problem, ktory wykluczal prace, potem miala operacje. Juz w tym czasie dostawala zlowrogie sms-y od innych dziewczyn, ze je urzadzila, ze sciemnia itd. Ktos stojacy wyzej ponoc powiedzial jej, ze albo chce pracowac albo chorowac i sie leczyc. wrocila do pracy, popracowala 2 miesiace i ...nie przedluzyli jej umowy.

Gość gość
Na razie nie mam wyjscia i musze tam pracowac, mam nadzieje, ze blizej sezonu znajde cos innego.

Gość gość
a jaki to charakter pracy?pytam tylko z ciekawosci

Gość gość
nie wiem, najlepiej podwalic ich do inspekcji pracy, nagrac moze te rozmowy czy wiadomosci, jesli sie pojdzie na l4. wiadomo ze stracisz prace, ale moze to utrze nosa temu pracodawcy i da sile innym.