Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto kupić mazdę?

Polecane posty

Gość gość

Spodobała mi się mazda 3. Niestety, nie znam się na samochodach więc pytam obeznanych: Warto taką kupić? Czy części do tego auta są droższe niż do innych? Jak to jest naprawdę z tą awaryjnością?

Gość gość
Ale Ty, Staszku, znasz się conieco??:O

Z mojego garażu wypływa następujący wniosek. Jest jeden japoniec i jeden niemiec. Części do japońca drogie i większa awaryjność niż w drugim przypadku. Jak dla mnie również komfort jazdy, elegancja przemawia na korzyść niemieckiego samochodu. Ale każdy ma jakieś swoje upodobania. Napiszę tyle, że w sumie to jest moje pierwsze doświadczenie z japończykiem i nigdy więcej.

Gość gość
z ktorego roku ta mazda?

Gość gość
Kłamiesz szmato, dawaj fotę dowodu rejestracyjnego mitomanko. 🖐️

Gość gość
mazda to bardzo przyzwoite samochody. ja swego zcasu patrzyam na nową 6, ale była za droga na tle konkurencji - kupiłam c5 z hydro. Mazda ma chyba silnki wolnossące - to coraz trudniej dostępne dobro w dzisiejszych czasach, gdzi mamy coraz mocniej postępujący downsizing. Mazda ma małą utratę wartości, ale ta okoliczność na znaczenie tylko wówczas gdy zmianiasz auta co 3-5 lat. W przypadku dłuzszego użytkowania (10 lat) nie ma to specjalnego znaczenia i cięzko przewidzieć jakie będą realia cenowe za 10 lat. Słowem, polecam. Gdyby tylko mnie było stac na tę 6 to też bym nią jeździła. Ale za droga. Jeśli 3 jest cenowo dla Ciebie ok to bierz - nie bedziesz żałować.

Gość gość
Od 6 lat jestem użytkownikiem mazdy 6. Miał to być samochód na chwilę ale został z nami dłużej. Nasz egzemplarz sprawuje się bardzo dobrze i zamierzamy wymienić na nowszy model. Polecam

Gość masterofflamaster
A ja nie polecam. Naszej toyocie wjechała mazda 6 w tyłek. My mieliśmy parę zadrapań i wygięty zderzak a przód mazdy się cały połamał. Pod maską tam było wszystko plastikowe :/ Byliśmy w szoku, że to taki badziew, bo naszym poprzednim samochodem była mazda ale 626.

Gość gość
Fizyki nie oszukasz kretynko, wjedź swoją toyotą w jakikolwiek stojący samochód i zobacz co się z twoją plastikową zabawką stanie. :D

Gość gość
Bardzo dziękuję za opinie i przydatny link do strony. Mój wcześniejszy typ to Astra 4 i waham się właśnie między tymi dwoma autami...Japończyk czy niemiec...:D

Gość gość
Mazda drogie czesci

Niemieckie samochody jeżdżą, nie psują się za bardzo, części tańsze... ale nie ma na czym oka zawiesić, zero emocji, ekscytacji z jazdy, zwyczajnie są nudne jak flaki z olejem. A mazda... zależy z którego roku.

Gość gość
japany do d**y

Gość gość
Jak nowy samochód, bądź np. dwuletni, to kupuj jak ci się podoba. Jak ma już swoje roki ok. 8, to patrz na części, żeby były tanie

Gość lili989
ja jeżdżę audi- komfort super ale też rozglądam się nad małym miejskim samochodem, myślałam nad fordem, hyundai i nad mazdą - i właśnie mazda z tych 3 wydaje mi się najlepsza

Gość gość
kup sobie peezde

Gość gość
będziesz w niezłym szkoku jak przesiądziesz się do mazdy. Ja nie przyzwyczaiłam się do tej tandety przez rok czasu. Wcześniej mialam audi i teraz dzięki bogu japoniec poszedł do żyda i znowu mam audi.

Gość gość
Wiesz co, mazda nie jest jakiś najwyższych lotów, no wszystko zalezy od tego czego oczekujesz od samochodu...ja tam nie jestem jej fanką, awaryjna jest dość, ale jak byś potrzebowała części, wal tu:http://www.automotopol.lubin.pl/index.php/oferta mają duży wybór i spokoceny

Gość gość
Wiesz co, mazda nie jest jakiś najwyższych lotów, no wszystko zalezy od tego czego oczekujesz od samochodu...ja tam nie jestem jej fanką, awaryjna jest dość, ale jak byś potrzebowała części, wal tu:http://www.automotopol.lubin.pl/index.php/oferta mają duży wybór i spokoceny

Gość gość
ja mam mazdę 626 i jestem zadowolona, raz tylko musiałam dokupić jedną część do niej, ale nie wydałam dużo, bo kupiłam w tanim sklepie http://www.autodaw-czesci.pl/ ogólnie nie mam z nią większych kłopotów, nie wiem jak jest z innymi modelami mazdy, ale raczej mazdy nie są awaryjne

Gość gość
Ja mialem 6-ke przez 7 lat. Mechanicznie zadnej awarii (155 000 km) ale po 3 latach zaczela rdzewiec, do tego stopnia, ze po planowanym przebiegu (100 000 km) nie moglem na nia znalezc kupca. Komfortem nie odbiegala od obecnego A4 (pierwsza awaria po 2 tygodniach). Spalanie w granicach 7,0-7,7 litra Diesel. Bagaznik nieporownywalnie wiekszy niz w A4. Zawieszenie bardziej sztywne, co na polskich drogach uwazam za plus.

Gość Maciek Kwiatkowski
Jeżeli podobają Ci się Mazdy to czemu nie. Kilku moich znajomych ma Mazdę i wszyscy są zadowoleni, sam się zastanawiam nad kupnem. Ktoś mi opowiadał że dobry serwis ma Mazda https://anndora.mazda-dealer.pl/strony/charakterystyka-296 jeżeli bym kupił nowy model, to chciał bym go serwisować u dealera. A Wy jak serwisujecie u producenta czy w prywatnych warsztatach ?

Gość gość
Polecam mx5, świetnie się jeździ, auto bezawaryjne

Gość gość
Mnie się udało rewelacyjna Mazde kupić u Jaremki we Wrocławiu, autoryzowany serwis i salon jakby nie było. a ja mam świetną furę, za dobrą kasę i to z gwarancją https://jaremko.mazda-dealer.pl/

Gość gość
Bardzo ładny i niedrogi w utrzymaniu samochód. Części też w miarę łatwo dostępne (ot chociażby na https://ebcbrakes.pl/ można znaleźć większość części hamulcowych) , więc moim zdaniem warty zainteresowania.

Gość bonzaii
My właśnie u Jaremki kupowal;iśmy, ceny rzeczywiście w porównaniu z konkurencją ok, ale tez obsługa miła, pomogli wybrać auto, kredyt mam dopasowany do naszych możliwości finansowych. także ja zadowolony jestem https://jaremko.mazda-dealer.pl/