Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pyskata90

Rigewidon a brak miesiaczki

Polecane posty

Gość Pyskata90

Witam. Mam pytanko do Pań stosujących środek antykoncepcyjny o nazwie Rigewidon. Mianowicie biorę te tabletki już około pół roku i miesiączki miałam normalnie trwały około 4-5 dni i było ok. W minionym miesiącu wystąpiło plamienie zamiast prawidłowej miesiączki a dziś jest 5 dzień z 7-dniowej przerwy a krwawienia jak nie było tak nie ma. Stosuję tabletki zgodnie z zaleceniami o stałej porze i nie pominęłam żadnej z mężem też uważamy nigdy nie "idziemy na całość". Czy którejś z was przydarzyła się sytuacja braku miesiączki podczas stosowania tabletek?

Gość gość
podczas brania tabletek wogóle nie ma miesiączki. Krwawienie które jest, jest krwawieniem z odstawiania tabletek i w wyniku spadku hormonów, a nie miesiączką. Poza tym tabletki o których piszesz z tego co się orientuję to są jedne ze słabszych jeśli chodzi o zawartość hormonów, a właśnie przy tych słabszych ten spadek hormonów często jest za słaby żeby spowodować krwawienie. Możesz jeszcze dostać a może się też zdarzyć że podczas cyklu będziesz miała plamienia.