Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia na nabial czy kolka prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Bedac jeszcze z corka w szpitalu jadlam serki danio i wszystko bylo ok, po powrocie do domu jadam codzienie platki kukurydziane z mlekiem i zaczol sie problem z corki brzuszkiem, nie moze wypuscic gazow. Myslalam ze to kolka ale teraz tak sie zastanawiam ze to moze od mleka ktore pije? Jak myslicie? Corka ma 3tygodnie. Daje jej cherbatke kopetkowa i nic nie pomaga. Corka na chwile zasypia po czym budzi sie z panicznym placzem. Kupilam takie rurki windi ale one pomagaja tylko na 10minut, pozniej znow brzuszek boli. Prosze o jakies rady jak to przetrwac

Gość gość
Po pierwsze ortografia, boli mnie jak to czytam, po drugie zeby dowiedziec sie czy to alergia wyeliminuj nabial z diety i wtedy sie dowiesz. Jesli problem nie ustapi to znaczy ze to kolki ewentualnie niedojrzalosc ukladu pokarmowego

Gość gość
jak wy wogóle możecie odpowiadać na takie tematy? kobieta pisze że noworodek jada danonki i płatki z mlekiem a kobieta odpisuje jak gdyby nigdy nic - czytacie wogóle treści?

Gość gość
Jaki noworodek je?mama ktora karmi piersia je. Stuknij sie w czolko a potem zacznij wypisywac swoje madrosci

Gość gość
U takiego maluszka trudno stwierdzić jednoznacznie czy to kolka, alergia na mleko, nietolerancja laktozy czy może coś jeszcze innego. Może to być po prosu niedojrzałość układu pokarmowego, z której malutka wyrośnie. Tak czy inaczej ja w podobnej sytuacji wyeliminowałam mleko i jego przetwory z mojej diety. Dodatkowo zaczęłam stosować Delicol w kropelkach i Latopic. Delicol stosuje się przy nietolerancji laktozy, której jest bardzo dużo w mleku kobiecym. Latopic lekarz zalecił nam lekarz ze względu na kolkę i podejrzenie skazy białkowej. U nas ten system, czyli moja dieta, Delicol i Latopic się sprawdził bo mała zdecydowanie lepiej się czuła a obecnie Hanka ma 5 miesięcy i czuje się doskonale:)

Gość gość
Polecam wykonanie Wodorowego Testu Oddechowego na nietolerancję laktozy ( ewentualnie fruktozy )- bezinwazyjnie, bezboleśnie, w pełni wiarygodny wynik znany od razu po zakończeniu badania. Można go wykonać w Centrum Zdrowia Matki, Dziecka i Młodzieży w Warszawie, Aleja Armii Ludowej 13. Dostępny dla zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, praktycznie bez kolejek.