Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eenia

mam pytanie głownie do ,fryzjerek i kosmetyczek ,kosmetologow i klientek

Polecane posty

Gość eenia

Witam Mam pytanie do Was mile Panie Jak uważacie ,bedac kosmetyczka lepiej otoworzyc swój samodzielny salon czy np. podjajac jakas niewielka czesc np. w salonie fryzjerskim .? Z jednej strony samodzielny salon = większy komfort pracy oraz komfort klientki , z drugiej jednak te dwa zawody się uzupelniaja .jak klientka robi cos z włosami to przy okazji zrobi makijaż czy paznokcie . Porsze Was o opinie w tej kwesti ,będę wdzieczna .

Gość eenia
Poza tym wiadomo ze koszty sa mniejsze ,,i szansa na klienta wydaje się wieksza .. Powiedzcie cos proszę . pozdrawiam

Gość gość
Ja bym podnajęła.

Gość gość
Osobno- no chyba ,że dla ciebie gabinet to tylko paznokcie i makijaż.Ja chodzę na różne zabiegi w tym laser i wolę jak to jest samodzielny gabinet a nie jakiś mix z fryzjerem

Gość eenia
Na pewno nie tylko paznokcie , mam w planach paznokcie ,pedicure ,depilacja pasta ,makijaż ,zabiegi jak np. mikrodermabrazja ,masaz bańka ,i inne ..

Gość gość
Jeśli jesteś z Warszawy to może zainteresuje Cię lokal który mam na sprzedaż :) Lokal idealnie nadaje sie na miejsce związane z kosmetyką lub fryzjerstwem. Do tej pory fryzjer był w jednym gabinecie a kosmetyka w drugim. Czynsz do administracji to tylko 550 zł, więc podnajęcie drugiej osobie gabinetu za ok. 1000 zł, jest jednoznaczne z tym że już od pierwszego miesiąca działalności można zarabiać. Jest to bardzo przyjemne miejsce, z łazienką w bardzo wysokim standardzie. http://www.gumtree.pl/cp-lokal-i-biuro/praga-poludnie/sprzedam-lokal-uzytkowy-saska-kepa-fryzjer-kosmetyka-spa-606088623 Myślę, że jest to idealne miejsce dla osoby która decyduje się na swoje miejsce. Która lubi kameralne przestrzenie i ceni jakość pracy z klientem a nie ilość :) ps. ja wolę gdy miejsce do którego przychodze zajmuje się jedną rzeczą. Ewentualnie jak można zrobić paznokcie przy okazji włosów, ale na wosk chodze już w inne miejsce :)

Gość gość
ja bym postawiła na swoje. zawsze to tak jak sama mówisz - wygodniej. Klientka wiadomo, przychodzi się zrelaksować, lepiej, jak jest nawet chociażby więcej miejsca, to od razu przestronniej. Zwłaszcza,że przecież przy samodzielnym salonie możesz rozwijac swoje doświadczenie i proponowane zabiegi, czy to o fryzjera, czy to o medycynę estetyczną taj jak tu http://pimik.pl - kursów i szkoleń w tym zakresie nie brakuje, a jak się uprzesz to ma szanse wypalić :)