Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie udało mi się zajść w ciążę. Mam doła

Polecane posty

Gość gość

Wiem, wiem, zaraz mnie tu zjadą, że przesadzam, ale naprawdę mi smutno :( Mam już jedno 2-letnie dziecko (udało się zajść w drugim cyklu, bo w pierwszym miałam infekcję intymną). Teraz chcemy mieć drugie. No i staraliśmy się w tym cyklu, ale się nie udało. Wiem, że niby to nic dziwnego, ale mi smutno. Miałam nadzieję, objawy ciążowe i jestem pewna, że zaszłam, ale po 3 dniach opóźnienia przyszła @. Więc pewnie poroniłam Strasznie mi smutno, bo byłam pewna, że się uda i jeszcze w tym roku urodzę. A tu taki pech :(

Gość gość
Jeśli umiem liczyć to jeszcze masz szansę urodzić w tym roku. Więc przestań się mazać tylko weź się w garść i kopuluj :D

Gość facio 23
co za idiotka

Gość gość
Raz Ci nie wyszło i już masz doła ?? A co mają powiedzieć te co się już 20 raz starają i nic..??

Gość gość
od 4 lat nie mogę zajść w ciążę, więc nie rozśmieszaj mnie, że Ty po jednym razie masz doła i to nie było poronienie, tylko normalna miesiączka

Gość gość
No wiem, ale ja byłam pewna, że się uda. Badania zrobiłam, wszystko było ok, dni płodne wyliczone i co?? I nic :( Nawet mi się okres spóźniał, więc byłam pewna, że się udało... Ale okrutny test pokazał jedną kreskę i potem przyszła @ ;( A tak bardzo chciałam już! Przy pierwszym dziecku nie było problemów, więc myślałam, ze i teraz się uda, a tu takie rozczarowanie.

Gość gość
Ja mam już 33 lata, więc u mnie czas gra na moją niekorzyść. Dlatego tak bardzo chciałam juz.

Gość gość
a ja mam 32 i żadnego dziecka, więc nie histeryzuj, bo nie masz powodu

Gość gość
A ja Cię nie zjadę jak niektóre tylko powiem, żeby się wziąć teraz w garść i próbować codziennie, a nawet kilka razy dziennie! Głowa do góry, musi się udać!

Gość gość
Ponoć codzienne współżycie bardzo osłabia jakość nasienia. Najlepiej co 2-3 dzień Ale jak wtedy trafić w dni płodne?? I co sądzicie o podnoszeniu pupy w górę i trzymanie tak ok. 5 minut po stosunku??

Gość Autorka tego tematu to ja
Jakby mi się udało teraz w następnym cyklu zajść, to termin porodu miałabym na listopad, a nienawidzę tego miesiąca, bo zawsze mam w listopadzie depresję :( Potem grudzień odpada, bo święta itp. Więc dopiero w maju lub czerwcu, żeby mieć termin na styczeń, luty. A wtedy już będę miała 34 lata!!!!

Gość gość
Nie wiem czy osłabia, bo my sie staraliśmy codziennie i poszło szybko, już w pierwszym cyklu bez żadnych problemów. Nie wolno sie tylko stresować, myśleć ciągle o tym,poprostu to ma być przyjemność, a nie odwalić swoje i ciągle rozmyślać o tym i analizować krok po kroku, bo stres też robi swoje.

Gość kjkjuyhgn
w pierwsza ciaze udalo mi sie zajsc tak jak Tobie w drugim cyklu. Z drugim dzieckiem nie bylo tak latwo i udalo sie dopiero po 7 miesiacach kiedy zrezygnowalam i stwierdzilam ze co bedzie to bedzie... jestem w 4 mc :-) ale rozumiem Twoje rozczarowanie i zal... mialam tak samo.

Gość gość
Lepsze będzie zawieszenie się na żyrandolu po stosunku ;/// o losie...

Gość Autorka tego tematu to ja
No właśnie u mnie ten stres i to myślenie. W tym cyklu, to normalnie już 3 dni po miałam ochotę zrobić test, czy się udało!! To czekanie mnie dobija najbardziej. Zrobiłam 6 testów w ciągu 10 dni.

Gość gość
12.51- ty sobie żarty robisz z tym listopadem i świetami? bo wątpie żeby kobieta 33-letnia była aż tak pusta

Gość gość
autorko jestem w podobnej sytuacji tyle że my dopiero teraz dostaliśmy od lekarza zielone swiatło i będziemy się starać pierwszy cykl - mamy synka 3 letniego i chcielibyśmy drugie i już mi obojętne czy listopad czy grudzień - chcielibyśmy jak najmniejszą różnicę między dziećmi - niestety wcześniej się nie dało - walczyliśmy z bakterią - autorko bierzesz jakieś wspomagacze itd? my dodatkowo chcielibyśmy utrafić w dziewczynkę więc mamy utrudnione działanie bo przed owu - dziś przyszła @ więc zaraz po zaczynamy działać - pierwsza ciąza była po jakichś 4 miesiącach ale nie była aż tak planowana - raczej przestaliśmy się zabezpieczać i tak kiedy chcieliśmy to wtedy a teraz jest inaczej bo będziemy "robić" i to mnie troche przeraża - ale baardzo chcielibyśmy żeby nam "szybko" poszło więc rozumiem twojego doła itd..

Gość gość
My też celujemy w dzeiwczynkę :)