Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka2828

Bezsenność i nerwica lękowa

Polecane posty

Gość inka2828

Ile zazwyczaj godzin śpicie w nocy? Czy ma ktoś z was bezsenność? Jak sobie z tym radzicie? Ja od jakiegoś czasu mam problemy ze snem (mam nerwice lękową) Jest mi bardzo ciężko. Mam silne lęki że jak się niewyśpie to coś mi się stanie. Czytałam też o śmierci z niewyspania. Zaczynam przez to popadać w coraz silniejsze lęki i depresję. Psychiatra doradził mi kontakt z psychologiem. Bardzo was proszę o zrozumienie mojego problemu i o mądre odpowiedzi.To dla mnie bardzo ważne, chciała bym z kimś o tym porozmawiać....

Gość inka2828
Proszę was o rozmowę....

Gość gość
spokojnie nie dał ci psychiatra nic nasennego?

Gość inka2828
hydroksyzyne dostałam, biorę o,5 tab i jest mi słabo po niej. Nie działa na mnie, trzeba by więcej ale po 0.5 tab już mi słabo się robi

Gość gość
a probowałas czegos ziołowego.Na mnie dobrze dział apap noc.spróbuj

Gość gość
hydroksyzyna to bardzo bezpieczny lek,nie uzaleznia, a ile masz lat? czego sie boisz? rozmowa z psychologiem to doskonały sposób na lęki

Gość gość
ja tez mam nerwice lekowa, leczylam sie mozarinem. juz dlugi czas nic nie biore, staram sie pic regularnie melise. noce bezsenne oczywiscie zdarzaly sie, ale jak nie przesypialam dwoch nocy to juz w trzeciej padalam ze zmeczenie. bylo to takie spanie w kratke. teraz jest lepiej, choc czasami to sie zdarza

Gość gość
kolo 2 tyg trwa ustawianie organizmu na tabletki, na początku zawsze są jakieś odczuwalne dolegliwości typu bóle głowy, mdłości, itp. Nie można od razu zacząć brać niewiadomo ile dlatego stopniowo zaczyna się od małych dawek.

Gość gość
hydroksyzyna to bardzo bezpieczny lek,nie uzaleznia, a ile masz lat? czego sie boisz? rozmowa z psychologiem to doskonały sposób na lęki nie czytaj o takich rzeczach jak masz nerwice bo tylko sobie szkodzisz tez lecze leki ale ja biore antydepresanty

Gość inka282828
Mam bardzo silny lęk że jak się nie wyśpię to coś mi się stanie np zemdleję albo że już nigdy nie zasnę (przeczytałam o śmiertelnej rodzinnej bezsenności). To jest tak silny lęk że leżę na łóżku i trzęsę się aż z przerażenia, gdy się nie wyśpię to cały dzień leżę w łóżku bojąc się wstać że coś mi się stanie przez to że nie spałam. Wiem jak to dziwnie brzmi.... ale to nie jest zależne ode mnie, to po prostu lęki które towarzyszą mojej nerwicy. Proszę was bardzo o zrozumienie i o jakieś odpowiedzi. Jak sobie z tym poradzić? Wpędza mnie to w straszną depresję. Od trzech dni nie mogę spać, tak bardzo jestem już znękana tymi lękami że zaczynam mieć myśli samobójcze

Gość inka282828
już odpowiadam, mam 28 lat...

Gość inka2828
Jak sobie poradzić? Ile godzin śpicie przy bezsenności? Czy udaje wam się zasnąć w dzień? Czy z tego można się wyleczyć?

Gość gość
to mozna wyleczyc skoro nie dostałas od psychiatry lekow tz ze powinnas pojsc do psychologa -on ci pomoze to czego sie boisz nie wydarzy sie...to własnie sa nerwy widocznie miałas ostatnio jakies stresy i teraz organizm manifestuje ,prosi o pomoc wysyłajac głupie mysli nic ci nie bedzie spróbuj zajac mysli czyms innym

Gość inka2828
Dziękuję wam za wsparcie:)

Gość gość
Droga Autorko .Jestem juz starsza kobieta i od nastolatki mialam klopoty z bezsennoscia i nerwca lekowa .Cale zycie borykam sie z tymi ptoblemami .Nie spie prawie wcale w co trudno uwierzyc .Ja sama sie dziwie ze tak dlugo funkcjonuje .Ale zeby z powodu bezsennosci miec nerwice lekowa to troche dziwne .Powiem Ci ze nie masz czego sie bac .Nie umiera sie z powodu bezsennosci .Ja spie czasem po 2 godziny i chyba to wystarczy skoro zyje tak od wielu lat .Zpowodu nerwicy lekowej biore od lat tez leki i tak sie uzaleznilam ze nie ma dnia abym nie zaczynala i konczyla dnia tabletka .Ale Tobie radze zebys korzystala z innej terapii ,nie lekowej bo uzaleznic mozna sie od kazdych lekow ,czego Tobie nie zycze . Przez wiele lat mialam tak jakby wyrzuty sumienia ze truje organizm tymi lekami ,ale nie umialam juz bez nich funkcjonowac i machnelam na to reka ,jestem juz starsza to juz mi wszystko jedno .Zycze zdrowia i nie boj sie ,nie umrzesz od niespania :D

Gość gość
To ja ta starsza ,powiem Ci jeszcze ze gdy nie bedziesz mogla spac pomysl ze nie jestes sama z ta przypadloscia ,jestem z Toba 🖐️

Gość gość
Nie czytaj o tym w Internecie, czasem człowiek może się dowiedzieć na temat swojej choroby wielu kłamstw i zaczyna panikować. Ja kiedyś przechodziłam przez nerwicę lekową, czasami mam wrażenie ,że nie do końca się z niej wyleczyłam, ale terapie zrobiły swoje i jest znacznie lepiej. Długo czasu leczyłam się w gabinecie http://walentynykaneurologgdansk.pl/ jednak widzę,że mimo wszystko był to dobry krok. Wiadomo, sytuacje życiowe czasami tak się układają, że ciężko nie popaść w załamanie, ale dużo zalezy od własnego nastawienia. Czasami walczę sama ze sobą, naszczęście często wygrywam i uczę się bycia optymistką.

Gość gość
Tak, dobrze doradził CI psychiatra. Psycholog, a właściwie dokładnie psychoterapeuta pomaga w takich sprawach. Hydroksyzyna ma działanie doraźne. Powinna Cię po kilkunastu minutach uspokoić już. Jak hydroksyzyna na Ciebie źle działa powiedz o tym swojemu psychiatrze. Może zapisza Ci inne leki, które bedą dla Ciebie skuteczne. Jeśli będziesz je jeść pod ścisłą kontrolą lekarza- nic Ci nie będzie. Ja wiem, że bezsenność to nie jest sytuacja komfortowa. Ale pomyśl sobie, że to jest chwilowe, że terapeuta Ci pomoże. Musisz tylko doczekać- wytrwać. A nie czytaj wiadomości o śmierci z nie wyspania. To Ci nie pomaga, a tylko nakręca Twoją nerwicę.