Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgooo26

dziwne dolegliwości proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość
rak jelita rozwija się bardzo podstępnie i przez wiele lat nie daje żadnych objawów. Jednak niepokój nasz powinny wzbudzić:

- Dokuczliwe zaparcia - gdy rak się rozwija (czyli, gdy rozrastają się polipy wewnątrz jelita) zmniejsza się jego wewnętrzny przekrój (tzw. światło jelita). W przypadku bardzo zaawansowanego raka może to doprowadzić do niedrożności jelita.

- Zmiana rytmu wypróżnień, której nie można wytłumaczyć zmianą diety lub trybu życia.

- Biegunki połączone z oddawaniem dużej ilości gazów, które utrzymują się przez wiele tygodni.

- Anemia, którą najczęściej odczuwamy w postaci osłabienia sprawności, większej podatności na zmęczenie i podwyższonej temperatury.
- Bóle w dole brzucha i dolnych partiach pleców, uczucie dyskomfortu, nudności, wymioty i trudności w przełykaniu.

- Nudności oraz poczucie niepełnego wypróżnienia 
Inne objawy – chudnięcie, gorączka, wzdęcia, niedrożność jelita.
.

Zaczynam się bać, bo opisane przez ciebie objawy dokładnie pasują do tego, co mi dolega. Do tego dochodzi śluz przy wydalaniu, więc jest nadzieja, że to coś mniej poważnego niż rak. Zaczynam chcieć "zwykłego" zespołu jelita drażliwego, który w połączeniu z refluksem dałby takie objawy...Jestem umówiona do gastrologa na środę. W końcu dam sobie zrobić gastroskopię. Mam dość zamartwiania się moim stanem zdrowia.